Dyt. Binnaz Nur Öncel Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünü başarıyla tamamlayarak 2020 yılında Diyetisyen unvanını almıştır.2021 yılında Haliç Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olarak Psikolog unvanını almıştır.Aynı zamanda Haliç Üniversitesi yüksek lisans programı ile beslenme ve diyettik bölümü yüksek lisansını tamamlamaktadır. Eylül 2018-Mayıs 2020 tarihleri arasında Liv Hospital Sağlık Grubunun hastanesinde Klinik Beslenme Çocuk Stajı,Avrupa Şafak Hastanesinde Toplu Beslenme Sistemleri Stajı, Prof. Dr. Hasan Altun ekibi ve Prof.Dr.Mehmet Ali Yerdel ekibi ile Bariatric Beslenme Erişkin Stajını yapmış olan Dyt. Psk. Binnaz Nur Öncel, Lisans tezini Haliç Üniversite’ sinde “ Beden Kütle İndeksi >30 Olan Obez bireylerde Gece Yeme Sendromunun incelenmesi” üzerine tamamlamıştır. Dyt.Psk. Binnaz Nur ÖNCEL, mesleki çalışmalarına şu an İstanbul'da online ve yüz yüze hizmet vererek devam etmektedir.
Dytbinnaznuroncel instagram sayfası ile insanlara sağlıklı yaşam ve beslenme tüyoları vermektedir.

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk

Röportaj

I
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Kendisiyle 1 aylık online diyet programı uyguladık. Vejetaryen beslendiğim için her hafta benzer programlar atarak seçeneğimizin çok olmadığını söyledi. 7 aralıkta başladığım program 5 ocakta son buldu ödemeyi önden yapmıştım ve devam edip etmek istemediğime dair bir mesaj bile atmadı ne yazık ki. Diyet sürecinde de kilo veremedim.

Binnaz Nur Hanım'la 3 ay boyunca diyet programı yaptık. Uzun süredir kurtulamadığım 8 buçuk kilom vardı aç kalmadan sağlıklı bir şekilde kilolarımı verdim. Kendisi çok yardımcı oldu, teşekkür ediyorum. Diyet listelerimi kişiye özel hazırladı, zorlanmadım. Binnaz Nur Hanım neşeli bir karakter ve işinde de ilgili bir uzman. Kendisi sağ olsun benimle ilgilendi ve hep iletişime açık birisiydi.

Kendisiyle bir süre online olarak hizmet almıştım. Geri dönüşleri çok güzeldi, yararlı bir çalışma oldu. Hedeflediğim kiloya ulaştım. Kendisinin istediğim zaman ulaşılabilir olması en büyük etkendi bu noktada sorun yaşamadım. Binnaz Hanım'a sosyal medya üzerinden ulaştım. Aşırı kilom yoktu ama 7-8 kilo fazlalıklarım vardı sağlıklı hayat şeklini öğrenmek, abur cubur, fast food çok tüketen bir insandım alternatif neler yapılabilir diye hayat tarzımı oluşturmak adına başlamıştım. Geçen sene 2-3 ay danışmanlık hizmeti aldım. Diyet listeleri bana özeldi, paslaşarak yapıyorduk sevmediğim şeyler olduğunda alternatif yazabileceğini söylemişti. Örneğin protein olarak yoğurt değil de kefiri seviyorum dediğimde çikolata yerine sağlıklı yiyecekler veriyordu. Sürekli iletişim halindeydik. Ben gayet iyi verim aldım ve kendisini çevreme tavsiye ettim birkaç arkadaşımda kendisinden danışmanlık hizmeti aldı.

I

Binnaz Hanım'dan memnun kalmıştım. Kendisi gayet ilgilenip, sürecimi takip etmişti. Diyet aldığım süreç boyunca gayette iyi sonuç aldım. Binnaz Hanım'dan 2 ay yakında kilo vermek amacıyla danışmanlık hizmeti aldım haftalık olarak düzenli görüşmelerimizi sağladık. Kendisi benim kendi vücut analizime, isteklerime göre listeler oluşturdu. Binnaz Hanım gayet işini takip edebilen, ilgili birisi. Danışanlarının genel özelliklere göre listeler hazırlaması sevdiğim özelliklerinden birisiydi.

Binnaz Hanım'dan diyetisyenlik hizmeti almıştım ve çok da memnun kaldım. Beni zorlamayacak şekilde ara ara değişiklikler yaparak her hafta farklı programlar yaptık. 6 ay kadar birlikte çalışmışızdır. Binnaz Hanım'la kilo vermek ve sağlıklı yaşamak için görüşme sağladım. Diyet listelerim bana özeldi zorluk yaşadığım noktaları söylediğimde kendisi hemen çözümler ürettiği için sıkıntı yaşamadım. Sürekli irtibat halindeydik. Erken menopoza sürecim olduğu için hormonal olarak kilo verirken zorlanıyordum kendisiyle bu durumu aşıp istediğim kilo verdim. Aldığım danışmanlık hizmetinden memnun kaldım.

Kendisinden çok memnun kaldım. Bu süreçte yaklaşık 8 kilo kadar verdim. Verdiği diyet listelerini bana özeldi o yüzden çok memnun kaldım. Binnaz Hanım sevecen, iletişimi iyi, hızlı ve kibar bir uzman. Kendisini herkese tavsiye ederim.

Binnaz Hanım'la görüşmelere başlamadan önce farklı diyetisyenlerle görüşme sağlamıştım ama süreçten çok memnun kalmamıştım. Kendi gündelik hayatıma uygun diyetler önerilmemişti ama kendisiyle görüşme sağladığımda bütün durumumu anlatıp o şekilde diyet listesi istemiştim. Bana çok yardımcı oldu. Başladığımız süreçte yavaş yavaş çok daha sağlıklı bir şekilde ilerledik şu anda olduğumuz durumdan çok memnunum. Binnaz Hanım'la 1 buçuk ay kilo vermek amacıyla görüşme sağladım şu anda deprem bölgesinde olduğum için ara verdim ama tekrar görüşme sağlamak istiyorum. Binnaz Nur Öncel'i gönül rahatlığıyla herkese tavsiye ediyorum. Başta annem olmak üzere ailemden 2 kişi daha kendisiyle görüşme sağlamaya başladı.