Botoks
Yazar Mehtap Altınöz • • 6 Kasım 2018 • Yorumlar:
Botoks Nedir?
Botoks, labaratuvar ortaminda ‘Clastridum Botulinum’adındaki bir mikroorganizmadan üretilen proteinin, saflaştırılması sonucu elde edilen doğal bir ilaçtır. Sentetik değildir.
Botoks Yılan Zehiri midir?
Hayır, mikroskobik görüntüsü benzer, yukarıdaki tarif doğru olan tariftir.
Botoksun Etkisi Nasıl Oluşur?
Mimik kaslarının hareketine bağlı oluşan kırışıklıkları, kas hareketlerini azaltarak etkisini gösterir. Kasları felç etmez, bu yüksek doz ve yanlış uygulamalarda olur!
Botoks Nasıl Yapılır?
Botoks, kişiye uygun dozlarla, küçük insülin iğneleriyle uygulanır. Öncelikle lokal anestezik krem sürülür, daha sonra kas yapısına uygun bir şekilde mikroenjeksiyon yapılır.
Botoks Neden Uygulanır?
Mimik kasların neden olduğu alın kırışıklıkları, kaş çatma,göz çevresi kırışıklıkları ve Kaş düşüklüğü, kişiyi olduğundan daha sert ve yüz ifadesini asık gösterir. Kişisel imajın ve pozitif görünmenin daha çok önem kazandığı günümüzde, hastalarımızın da zamanla botoksa ilgisini arttırmıştır. Botoks sonrası en çok, yüzdeki yorgun ifadenin ortadan kalktığını görülür.
Botoks Hangi Bölgelere Uygulanır?
-Alın bölgesi
-Kaş ortası
-Göz çevresi, kaz ayakları
Göz kapağı ve kaş düşüklüğünde botoksun yeri
Çok ilerlememiş göz kapağı ve kaş düşüklüğünde botoks uyguluyoruz. Göz kapağı ve kaşların düşük olması, kişiye hüzünlü ve asık bir ifade verir.
Botoks uygulaması sonrası göz kapağı ve kaş mesafesindeki açılma, yüz ifadesini de olumlu anlamda değiştiriyor. Kaş yapısı düşük olanlarda, botoks tedavisiyle kaş kaldırma yapabiliyoruz. İlerlemiş göz kapağı vakalarında ise; mutlaka hastaları plastik cerrahiye yönlendirmek gerek.
Botoksun Ne Sıklıkla Yaptırmalıyız?
Etkisi 6 ay sürüyor fakat ideali, tam etki bitmeden 4-5 ayda bir yaptırmaktır.
Botoksun Etkisi Geçince Deformasyon Oluşur mu?
Hayır, istenmeyen bir deformasyon oluşmaz, botoks etkisini kaybedince eski haline döner.
Botoksun Yan Etkisi Var mıdır?
Botoksun bilinen allerjik bir etkisi yoktur fakat botoks benzeri, ilaçların yani orjınali olmayanlarda allerji olabilir. Botoksun orijinalinde böyle bir etki yoktur. Kişiye özel doz, deneyimli bir hekim ve doğru ilaçla uygulanan botoksda yan etki yok denecek kadar azdır. Bilimsel yayınlarda çok nadir, istenmeyen etkilerde, göz kapağı düşmesi yayınlara geçmiştir.
Naturel Botoks Nasıl Yapılır?
Kişiye uygun, küçük dozlarda yapılmalıdır. Doktorunuzun bu konuda deneyimli olması gerekir. Doktorunuzun tutacağı bir botoks doz şeması içeren bir dosyanızın olması lazım ki, diğer uygulamalarınızda, size uygun olan doz uygulansın. Botoks uygulamasının, dışarıdan bakıldığı zaman anlaşılmaması gerekir. Uygulama sonrası, dinlenmiş ve daha pozitif bir yüz ifadesi olmalıdır. Botoksun en güzel etkisi; özellikle alında, ciltte parlaklık, tazelik, göz çevresinde Yüz İfadesini yumuşatan bir açılma olmasıdır.
Botoks Sonrası İşime, Sosyal Çevreme Hemen Dönebilir miyim?
Öğle arası 15 dk lık bir işlemdir, morluk, şişlik oluşmaz. Ertesi günü makyaj yapabilirsiniz.
Botoks Sonrası Nelere Dikkat Etmeliyim?
İlk 2 gün; yüzme, koşu,başınızı yere eğme şeklinde aktivite yapmayın. Yüz masajı, sauna, solaryum ve cilt bakımı, kaş aldırma ilk 2-3 gün yaptırmayın.
Adet Dönemlerinde Botoks Yaptırabilir miyim?
Hayır, rahatlıkla yaptırabilirsiniz, olumsuz bir etki olmaz.
Migrende Botoksun Yeri
Botoks Nedir, Niçin Yapılır?
Kas spazmını ve minik kaslarının hareketini azaltarak belli noktalara yapılan botoks enjeksiyonudur.
Terleme Botoksu Nedir, Niçin Yapılır?
Aşırı koltuk altı terlemesi, kişiyi iş ve sosyal yaşantıda zorlayan fizyolojik bir problem. 6 ayda bir düzenli olarak koltuk altına yapılacak. Botoks uygulaması, kişiyi rahatlatır.
Terleme Botoksunda Etki Ne Zaman Başlar?
15 gün içinde aşırı terlemede azalma başlar.