El & Ayak Bakımı (Manikür – Pedikür)
Yazar Abdülcebbar Siyer • 10 Ekim 2017 • Yorumlar:
El & Ayak Bakımı (Manikür – Pedikür)
- Günlük hayatımızda birçok sebepten yıpranan el ve ayaklarımızın bakımı hem sağlık acısından hem de estetik açıdan büyük önem taşır. Genel medikal el ve ayak bakımı hem sağlığa hem de estetiğe yönelik uygulanan özel bir bakımdır.
Batık Tırnakl
- Batık tırnak toplumun çok geniş kısmında karşılaşılan bir problemdir. Ayak tırnağında oluşan batık birçok sebeple ortaya çıkmaktadır. Bunların başında genetik yatkınlık, yanlış tırnak kesimi, doğuştan gelen dönük tırnak yapısı, yanlış ayakkabı tercihi ve travma gibi birçok nedenden ortaya çıkabilir. Tırnak batması sorunu, tırnağın durumu değerlendirildikten sonra gerekli görüldüğü şekilde alt desteklerle yada tırnağa tel takımıyla, tırnağın yatağında düzgün uzaması ile düzeltilmesi mümkündür.
Çatlak Topuk Bakımı
- Topuklarda oluşan çatlak en sık rastlanan ayak problemlerinden biridir. Şişkin kuru ve yağ eksiği olan nasır tabakalar, bu tabakaların zarar görmesi, havanın kuru olması, genetik yatkınlık, ter bezlerinin aktivitelerinin azalması, aşırı kilo çatlaklara yol açabilir. Topuktaki çatlaklar mikroorganizmalara giriş kapısı oluşturur ve bacaklarda kızarıklık, şişlik ve ağrı ile seyreden bir bakteri enfeksiyonuna sebep olabilir. Sağlıklı kişilerde bu problem kolayca tedavi edilebilir. Merkezimizde topuk çatlağı tedavisi için çatlağın etrafındaki kalın deriler uygun solisyonlar ile yumuşatıldıktan sonra bu işlem için özel olarak geliştirilmiş cihazlar ile temizlenir. Düzenli bakım ile sorun ortadan kalkar.
Mantarlı Tırnak
- Mantarlı tırnak kalın, sert ve bozuk şekilli tırnağın görüntüsünü bozan, bazı durumlarda ise kokuya sebep olan sıklıkla deri mantarının tırnağa bulaşmasıyla ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Tırnak mantarı sağlık problemi olmasının yanı sıra tırnağın görüntüsünde bazen kozmetik bir sorundur. Oluşma sebepleri; aynı ayakkabıyı giymek, yanlış ayakkabı kullanımı, tırnakta zedelenme, baskı ve travmalar, hijyenik olmayan ortamlarda yapılan manikür pedikür ve aşırı terleme sonucu oluşan nemli ortam olarak sıralanabilir. Tedavisinde ise merkezimizde tırnakta oluşan tabaka temizlenir. Mantarlı doku temizlendikten sonra sağlıklı tırnağın üzeri özel bir jel ile yenilenir. Bu şekilde tırnak köküne kadar ilerlemiş olan mantar, sağlıklı tırnağın uzama sürecine bağlı olarak tamamen yok edilebilir.