İmplant Bakımı Nasıl Olmalıdır

Ağızınızda bulunan implantlar, doğal dişlerden daha iyi bir bakıma gereksinim duyarlar. Birçok açıdan diş köklerine benzemekle beraber, içinde bulunduğu kemikle direkt teması ve çevre bağ dokusunda ki farklılıklar sebebiyle, günlük bakımları daha itinalı yapılmalıdır.

Günümüzde en sık yuvarlak form implantlar kullanılmaktadır. Bu sebeple; İmplantınızın diş etine komşu olan boyun bölgesinin, çepeçevre temizlenmesi ve plaktan arındırılması gerekmektedir.

İmplant protezlerde diş fırçası ve macunun yanında arayüz bakımı yapabilen malzemelere de ihtiyaç bulunmaktadır. Günde en az 1 kere, arayüz boşluğunun miktarına göre; arayüz fırçası, süper floss, ultra floss ve su jeti gibi bakım araçları kullanılmalı ve fırçanın temas etmediği yada edemeyeceği alanlar temizlenmelidir.

İmplant yaptırmayı planlayan yada yaptırmış hastalar; dişini/dişlerini neden kaybettilerse aynı sebepten implantlarını da kaybedebilirler. Aynı zamanda kron/köprü yada hareketli protezlerin bakımı da implantların bakımı kadar önemlidir.

Sonuçta; implant yapıldıktan sonra yapılacak günlük bakım herşeyden daha önemlidir. Dişlerinize bakımı aksatmış olabilirsiniz ancak implant bakımını asla aksatmamalısınız.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Gürkan Erenel Diş Hekimi, Protetik Diş Tedavisi Dr. Dt.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)