Kaş Estetiği

Yüzümüzdeki en önemli estetik yapıların başında kaşlar gelir. Yüz görüntüsünde önemli yere sahip, bakışlarımızı ve mimiklerimizi ortaya çıkaran yapılardır. Bizi yorgun, sinirli, mutlu yada üzgün gösterebilirler. Ayrıca enerjik ve genç görünüm de sağlayabilirler. Bu nedenle kaşlarımızın pozisyonu ve seviyesi önemlidir.

En sık kullanılan kaş kaldırma yöntemleri kaş kaldırma ameliyatı, iple askı ve botoks uygulamasıdır. Hastanın yaşı, kaşın durumu, bozulmanın boyutu ve sebebi hangi yöntemin daha uygun olduğuna karar verilmesinde etkili faktörlerdir. Orta yaşta sadece kaş estetiği genç ve dinamik bir görünüm için yeterli olabilmektedir. Ancak ileri yaşlarda beraberinde göz kapağı ve göz çevresi estetiği, alın ve şakak germe işlemlerinin de yapılması gerekebilir.

Botoks uygulaması bu amaçla en sık kullanılan yöntemdir. Botulinum toksin uygulaması enjeksiyon ile yapılan ve toksinin etkisi ile belirli mimik kaslarının istenildiği ölçüde zayıflatılmasını amaçlayan bir uygulamadır. Dakikalar içerisinde tamamlanır Daha dikkat çekici bir görüntü elde etmek için sıklıkla göz kenarları ve alındaki kırışıklıkların da giderilmesi gerekir. İşlem sonrası kızarıklık, nadiren hafif şişlik olabilir ancak kısa sürede geçer. Etkisi iki gün içinde başlar ve nihai sonuç 10-14 gün arasında elde edilir. Etki süresi 4-6 ay civarındadır ve etkinin devamlılığı isteniyorsa bu süreden sonra tekrarlanmalıdır.

Askılama yönteminde saç içinden ve kaşların üzerinden olmak üzere iki yönlü germe uygulanır. Pratik ve hızlı bir yöntemdir. Lokal anestezi ile gerçekleştirilir. Bu işlemle alındaki kırışıklıklar giderilir ve kaşlar estetik bir görünüme sahip olacak şekilde yukarıya asılır. Hasta genelde aynı gün normal hayatına döner. İşlem sonrası iki hafta askı uygulanan bölge korunmalıdır. Ancak bu işlemin de etkisinin geçici olduğu bilinmelidir. Etkinin kalıcılığı ortalama 12- 18 ay arasındadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

A. Tolga Eryılmaz Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

A. Tolga Eryılmaz

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi Doç. Dr.

Randevu al