Prof. Dr. Adem İlkay Diken

Kalp Ve Damar Cerrahisi · Daha fazla

Yüreğir 1 adres

Muğla Anadolu Lisesinde eğitimini tamamladıktan sonra ÖSS sınavında il birincisi olarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Tıp eğitimini tamamlamasını takiben ilk tercihleri arasında yer alan Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde uzmanlık eğitimine başladı. Ülkenin en önde gelen KVC merkezindeki eğitimini takiben Mayıs 2012 tarihinde Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde Uzman Doktor olarak göreve başlamıştır. İl bünyesinde ilk defa yapılacak olan açık kalp ameliyatları için ameliyathane ve yoğun bakım kurma çalışmalarını yürütmüş ve aktif olarak açık kalp ameliyatlarını başlatmıştır. Valilik Başarı Ödülüne layık görülmüştür.

2013 yılında yardımcı doçent, 2017 yılında ise doçent ünvan ve yetkisini kazanmıştır. 2019 yılında öğretim üyesi olarak Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesinde göreve başlamıştır.

100'den fazla bilimsel araştırma ve yayına sahip olup, alanında ülkede ilk olan "Erişkin Kalp Cerrahisinde Yoğun Bakım" ve "Ulusal Kapak Hastalıkları Kılavuzu" kitaplarında editörlük yapmıştır. Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği çatısında aktif olarak görev yapmaktadır. Tıp Fakültesi öğrencilerine aktif olarak KVC alanında dersler vermektedir.

Erişkin Kalp ve Damar Cerrahisi alanında kapak hastalıkları, koroner arter hastalıkları, aort anevrizmaları ve venöz sistem hastalıkları başlıca ilgi alanlarını oluşturmaktadır.

Yetişkin
Çocuk

Kalp Ve Damar Cerrahisi Randevusu

Dadaloğlu Mah. 2591 Sok. No: 4/A, Yüreğir 01240

• Sigortası olan hastalar

Kalp kapakçığı ameliyatımı yapan Adem Hocayı çalıştığı hastaneden ve internetten araştırdım, güzel yorumlar yapılmıştı. Kendisi ile ameliyat öncesi görüşme imkanı buldum. Bu çok önemliydi, hastalığımı üniversitede ders verir gibi çizimli bir şekilde anlattı, kafamdaki tüm soruları sıkılmadan yanıtladı ve çok hoşuma gitti bu davranışı. Fakat yine de başka bir görüş daha aldım ama Adem Hoca samimi geldi ve güven verdi.
    Ameliyat sonrasında da öncesi gibi yine çok ilgiliydi. Tüm soruları cevaplayıp gerekli açıklamaları yapıp hastaneden o şekilde taburcu etti. Saygıyı ve sevgiyi fazlasıyla hak eden bir insan...
    Herkese acil şifalar dilerim.

• D

Babam 72 yaşında ileri düzeyde mitral kapak ve triküspit yetmezliği vardı. Akciğer tansiyonu 90 EF değeri 35 olmuştu. Babamın yaşı ve kalbi zayıf olduğu için ameliyatı riskli dediler. Araştırmalarım devam ederken Adem İlkay Hocam dikkatimi çekti. DoktorTakvimi'nden okuduğum yorumlarıyla işinin ehli olduğuna inandım. Adem İlkay hocamla iletişime geçtim. İlk fırsatta Adana'ya gittik. Adem İlkay Hocayla ameliyatın nasıl olacağı, ameliyat sonrası neler olacağı konusu hakkında uzun uzun konuştuk. A'dan Z'ye yapılması gereken ne varsa tüm tetkik ve tahlilleri yaptıktan sonra ameliyat programını hazırladı. Babamım ameliyatı yaklaşık 6 saat sürdü. Ameliyatın üzerinden 6 ay geçti, babam 15 yıl daha gençleşti ve sağlığına kavuştu. Babamın EF değeri 50 ve akciğer tansiyonu 25 oldu. Bundan dolayı en ağır hasta olsa da mutlaka Adem İlkay hocamdan bilgi alın. İyi ki varsın Adem İlkay hocam. Van'dan kalp dolusu selam ve saygılar.

•  •

Aşırı yorulma ve kalp çarpıntısından dolayı kardiyoloğa gittim. Yapılan tetkik sonucunda aort anevrizması rahatsızlığımın olduğu ve kapakçıkta bir problem olduğu tespit edildi. Hem gitmiş olduğum kardiyolog hem de bir tanıdığım Adem İlkay Diken hocamızı tavsiye etti. Adem hocayla randevumuzda kendisi bize ameliyatla ilgili tüm detayları anlayacağımız dilde çok güzel bir şekilde izah etti. Daha sonra bir tarih belirledik ameliyat için ve ameliyatımı gerçekleştirdi. Adem hocam ve ekibi sayesinde hem aort anevrizması ameliyatı hem de kapakçığımın onarılması ile ilgili 4 saat süren başarılı bir ameliyat geçirdim. Şu an kendimi çok çok iyi hissediyorum. Hem Adem hocam hem ekibinden bu başarılı ameliyat ve gösterdikleri ilgi alaka için çok memnun kaldım. Çevremdeki herkese Adem hocayı gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

• P

Daha önce ameliyatını yaptığı bir arkadaşımız aracılığıyla ulaştık Prof. Dr. Adem İlkay Diken hocamıza.
    Daha önce biküspit ve aort anevrizma teşhisi aldım. Adem hocamızın da gerek gördüğü diğer tahliller (EKG, kardiyak BT vb.) gibi işlemlerden sonra açık kalp ameliyatına karar verildi. Hocamız bize her detayı anlattı, her sorunu gösterdi. Ameliyat öncesinde ve tabii sonrasında da olabileceklerden, sağlıklı bir şekilde hayatıma devam edebileceğimden bahsederek kısa sürede gündelik hayatıma dönmem için pozitif düşünmemi, sürecin rahat ve güvenilir ellerde olduğunu hissederek güzel başarılı bir ameliyat süreci geçirdim. Kendisi kadar ekibi de çok bilgili ve ilgiliydi. Henüz 33 yaşındayım ve nefesim kesilerek yaptığım aktiviteleri, hareketleri 1 aydan sonra daha rahat, yorulmadan, kolay nefes alarak yapmaya başladım. Hocamız Prof. Ahmet İlkay Diken bizim için büyük bir şans, tanışmamıza vesile olandan ve hocamızdan Allah razı olsun. Kesinlikle kalp ameliyatı öncesi hocamızda görsün. Bilgisine, tecrübelerine, geçirdiği başarılı operasyonlarına güvenip sevdiklerime, yakınımdakilere tavsiye ediyorum.

• B

Adem hocama Doc.Dr.Soner Çivi tavsiyesi ile gittik. Annemin senelerdir suren varis sikayetiyle gittik artik Adem hocam ameliyat dese ameliyat lazer dese lazer yapip bu hastaliktan kurtulacaktik ama kendisi annemde varis degil lipodem oldugu teshisini koydu ve baska bir diyetisyene yonlendirdi suan annemin varis sandigimiz tum sikayetleri bitti sagligina kavuştu. Daha once bizi nelere yonlendirmislerdi senelerdir varis zannedip türlü tedavilere yonlendirilmistik. Var olun Adem Hocam

• Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kalp Ve Damar Cerrahisi Randevusu  •

• I

Adem Beye kalp damar tıkanıklığı nedeniyle gitmiştim başarılı bir ameliyat geçirdim sonrasındaki ilgisi ve takibinden de ayrıca memnun kaldım. Herkese tavsiye ediyorum. Ameliyat sonrası bir sıkıntı yaşamadım.

• Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Randevu  •

Kendisine bypass ameliyati oldum cok basarili gecti cok memnun kaldim. Sonraki surectede cok ilgilendi.

• Y

Adem Bey'in ismini bir hastasından aldık. Mitral kapak değişim ameliyatımı yaptı kendisinden çok memnun kaldım. 2 yıl oldu çok şükür şimdilik iyiyim. Tüm KVC servisinde çalışanlarda çok ilgiliydiler. Adem Bey'i herkese tavsiye ederim. Mükemmel bir cerrah.

• T

Adem hocaya doktor tavsiyesi ile ulaştım. Doğuştan gelen rahatsızlıkmış aort damarı kan birikmesi için gittim. Zor olan ameliyatımı başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Adem Bey sayesinde sağlıma kavuştum.

•  •

Doktor bey 5 damar baypas ameliyatımı yaptı. Ameliyat sonrası süreci son derece konforlu geçirdim. Kendisine minnetlerimi sunuyor, başarılarının devamını diliyorum.Çok iyi bir hekim.