2020 yılında mezun olduktan sonra, aynı yıl Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programına kabul edilmiştir. Bu programı 3.80 ortalama ile, yüksek bir dereceyle tamamlayarak 2022 yılında mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimi sırasında birçok başarılı terapi seansı gerçekleştirmiş ve mesleki becerilerini daha da geliştirmiştir. Bu süreçte, çeşitli psikolojik sorunlarla başvuran danışanlarına profesyonel destek sunmuş ve onların iyileşme süreçlerine katkıda bulunmuştur.
2023 yılında, uzun zamandır hayalini kurduğu kendi kliniğini kurmuştur. Bu klinikte, yüz yüze ve online terapi seansları ile danışanlarına hizmet vermekten büyük mutluluk duymaktadır. Kliniğinde, her bireyin ihtiyaçlarına özel çözümler sunarak onların yaşam kalitesini artırmayı hedeflemektedir.
Ahmet Önbaş, depresyon, obsesif-kompulsif bozukluk, kaygı bozuklukları, yeme bozuklukları, travma sonrası stres bozukluğu, panik atak ve sosyal fobi gibi alanlarda uzmanlaşmıştır. Çift ve evli bireylerle de çalışmalar yaparak, ilişkilerindeki sorunları çözmelerine yardımcı olmaktadır.
Ayrıca, çocuklarla da çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Gelişim testleri uygulayarak, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB), öfke yönetimi, alt ıslatma, tırnak yeme, kardeş kıskançlığı, okul problemleri, sınav stresi, yeme ve uyku problemleri gibi konularda destek sağlamaktadır. Boşanma sonrası yaşanan problemlerle ilgili de danışmanlık hizmeti vermektedir. Şema terapi ve bilişsel davranışçı terapi (BDT) teknikleri kullanarak, ergen ve yetişkinlerin içsel dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları ve çatışmaları çözmelerine yardımcı olmaktadır.
Ahmet Önbaş, profesyonel yaşamında danışanlarının ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebilmek için sürekli olarak kendini geliştirmeye ve güncel terapi tekniklerini uygulamaya özen göstermektedir. Kliniğinde sunduğu kişiye özel terapi hizmetleri ile, siz değerli danışanlarının yaşam kalitesini artırmayı amaçlamaktadır.
Aile İçi İletişim Sorunları
Yale-Brown Obsesyon Kompulsiyon Derecelendirme Ölçeği
Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri
Çocuk ve Ergen Terapisi
Uzm. Kl. Psk. Ahmet Önbaş
Çocuklarda Tematik Algı Testi (CAT)
Ön Görüşme
İlişki Terapisi
Şema Terapi
a....k
Ahmet Bey’in desteği sayesinde, uzun zamandır çözmekte zorlandığım sorunlarla başa çıkmayı öğrendim. Her seansta verdiği güven, ilgi benim için çok değerliydi. Resmen yeniden doğmuş gibiyim. Empatisi, samimiyeti ve profesyonelliği ile hayatıma kattığı olumlu etkileri anlatmakla bitmez. İyi ki yollarımız kesişmiş...
Ahmet bey gerçekten çok empatik ve saygılı bir psikolog. O kadar zor süreçlerden geçiyordum ki ben bile şuan olduğum hale gelebileceğimi düşünmüyordum. Kendisine minnettarım. Kesinlikle tavsiye ediyorum herkese.
Geçmişte yaşadığım sorunlar beni çok etkiliyordu ve bu durumdan çıkış yolu bulamıyordum. Ahmet beyin sayesinde bu sorunlarla yüzleşmeyi ve üstesinden gelmeyi öğrendim. Onun desteğiyle, kendimi daha güçlü ve huzurlu hissediyorum. Hayatımı yeniden kontrol altına alabildim. Yardımı için ona minnettarım
t.....
Ahmet Bey ile dikkat eksikliği üzerine çalışabilme fırsatım oldu. Bu süreç, hayatımda büyük bir iyileşme sağladı ve iş yerindeki motivasyonumu önemli ölçüde artırdı. Ahmet Bey’in rehberliği sayesinde işime daha iyi odaklanabilirim ve bu da genel performansımı olumlu yönde etkiledi. Kendisine desteği ve profesyonel yaklaşımı için çok olumlu etkiler aldım.
Eşimle yaşadığımız evlilik sorunlarını çözmek için bir psikologdan destek almaya karar verdik. Bir psikolog arayışına girdim ve anlık bir kararla tesadüfi bir şekilde Ahmet beyden randevu aldım. Bu süreçte, hocamın rehberliği sayesinde ilişkimizdeki birçok sorunun üstesinden geldik. Ahmet hocam, empatik yaklaşımı ve profesyonel bilgisiyle bizi doğru yönlendirdi ve iletişim becerilerimizi geliştirmemize yardımcı oldu. Her seans, sorunlarımızı daha iyi anlamamıza ve karşılıklı olarak birbirimizi daha iyi dinlememize vesile oldu. Özellikle, çatışmalarımızı yapıcı bir şekilde çözmeyi öğrendik ve duygusal bağımızı yeniden güçlendirdik. Evliliğimizdeki bu olumlu dönüşüm, kendisinin desteği olmadan mümkün olamazdı. Kendisine minnettarız ve benzer sorunlar yaşayan çiftlere de gözüm kapalı önerebilirim.
kü...f
Ahmet Bey'le yeme bozuklukları üzerine çalışma fırsatı bulduğum süreç, benim için gerçek bir dönüşüm sağladı. Ahmet Bey'in yönlendirmesi ve destekleriyle birlikte çok daha sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandım ve bu süreçte fiziksel olarak da çok fazla zayıfladım. Ancak en önemlisi, bu süreç benim mental sağlığımı da olumlu yönde etkiledi. Ahmet Bey'in profesyonelliği, empatik yaklaşımı ve destekleri sayesinde yeme bozukluğuyla mücadelede büyük ilerlemeler kaydettim. Kendisine minnettarım ve Ahmet Bey'i herkese şiddetle tavsiye ederim
me....
Ahmet Bey'le geçirdiğim süreç gerçekten harikaydı. Anksiyete sorunum nedeniyle daha önce birçok doktora gitmeme rağmen iyileşme sağlayamamıştım. Ancak Ahmet Bey'in yaklaşımı, anlayışı ve uzmanlığıyla birlikte yaşadığım bu süreç benim için dönüşümsel oldu. Kendisiyle çalışmak, hem duygusal hem de zihinsel olarak büyük bir rahatlama sağladı. Ahmet Bey'in profesyonelliği ve empatik yaklaşımı sayesinde kendimi güvende hissettim ve gerçekten etkili sonuçlar elde ettim. Onunla çalışmak, içsel huzurumu bulmama yardımcı oldu ve hayat kalitemi belirgin şekilde artırdı. Kendisine minnettarım ve Ahmet Bey'i herkese gönül rahatlığıyla öneririm.
t....a
Ahmet bey ile öfke kontrol sorunlarım üzerinde çalışmak benim için hayatımın önceki dönemlerine göre büyük bir fark yarattı. Onun yardımıyla öfkemi daha iyi anlamayı ve yönetmeyi öğrendim. Artık kendimi daha sakin ve kontrol altında hissediyorum. Eşimle aram düzeldi, arkadaşlarımla aram düzeldi. En büyük katkısı önceleri hemen sinirlendiğim için haklı bile olsam haksız konuma düşüyordum. Artık böyle olmuyor, kendimi çok daha iyi ifade edebiliyorum. Terapi almayı düşünen herkese tavsiye ederim. İyiki varsınız hocam
o...
Okb ile yaşamım oldukça zorlaşmıştı ve günlük rutinlerim bile büyük bir stres kaynağı haline gelmişti. Defalarca ellerimi yıkıyordum, evde kapıyı kapattım mı açık mı bıraktım diyerek kaç kez işten eve döndüğüm bile oldu. Ahmet Bey'in yönlendirmeleri ve terapi süreci sayesinde, OKB belirtilerimi nasıl yönetebileceğimi öğrendim. Ahmet Bey'in profesyonel ve anlayışlı yaklaşımı, bana büyük bir rahatlama sağladı. Onun rehberliğinde, hayat kalitemi önemli ölçüde artırdım ve OKB'nin beni kontrol etmesine izin vermemeyi öğrendim. Ahmet Hocam gerçekten işinde çok başarılı. Herkese de gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.
m...
Özgüven eksikliği nedeniyle birçok fırsatı kaçırıyordum ve kendime olan inancım çok düşüktü. Psikolog Ahmet Bey'den de bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine randevu aldım. Özgüvenimi yeniden kazanmamda bana büyük yardımcı oldu. Ahmet Bey'in samimi ve destekleyici yaklaşımı sayesinde, kendimi ifade etme ve potansiyelimi gerçekleştirme konusunda büyük adımlar attım. Aslında potansiyelim olduğunu biliyordum ama bir türlü ortaya çıkaramıyordum. Her seansta, kendimi daha güçlü ve değerli hissettim. Onun rehberliğinde, hayatıma yeni bir bakış açısı kazandırdım ve özgüvenimi yeniden kazandım. Özgüvenli hissetmek kadar iyi hissettiren bir şey daha yokmuş bu hayatta. Kendisine mesleğinde başarılar dilerim, mesleğinin hakkını sonuna kadar veren bir insan.
Ahmet Önbaş isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Ahmet Önbaş, Psikoloji. Size Ahmet Önbaş tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Bender Gestalt Motor Algı Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Psikoterapi, Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Cinsel Terapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Tematik Algı Testi (TAT).
Ahmet Önbaş adresi nerede?Ahmet Önbaş şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Güzelyalı Mahallesi Atatürk 3. Kısım Bulvarı no:48 kat:5 daire:9, Samsun
Adresine gitmek zorunda kalmadan Ahmet Önbaş isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Ahmet Önbaş uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Ahmet Önbaş isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Ahmet Önbaş, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Ahmet Önbaş isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Ahmet Önbaş tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Ahmet Önbaş hakkında ne düşünüyor?Toplam 13 hasta / danışan, Ahmet Önbaş hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Ahmet Önbaş hangi sigortaları kabul ediyor?Ahmet Önbaş tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.