Psikolog Akay Gürüşengenç, Dokuz Eylül Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun oldu. Birçok özel klinikte stajyer psikolog olarak görev aldı ve gönüllü projelerde bulundu.

Hem lisans sürecinde hem de meslek hayatında çeşitli seminer ve eğitimlere katıldı. Bu süreçte insanın biyopsikososyal bir varlık olduğu bilinciyle davranışın doğal ve sinirbilimsel kökenleri üzerine okuma ve taramalar yaparak klinik becerilerini geliştirmeyi amaçladı.

Görüşmelerinin genel yapısını oluşturan Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimine daha mezun değilken başladı ve lisans sonrasında Yüksek Psikoloji Akademisi eğitimlerinde tamamladı. Mezun olduğu günden itibaren hem özel kliniklerde hem de online olarak danışan görmeye başladı. Belirli süredir sık takvimde özel terapiler yürütüyor ve eş zamanlı olarak 1 senedir rehabilitasyon merkezi psikoloğu olarak görev alıyor.

Görüşmelerinde danışanlarının duygu, düşünce ve davranışını ele alırken aynı zamanda bilinçdışı süreçlerine ve nörobilişsel sistemlerine dair farkındalık geliştirmelerine özen gösteriyor. Bu sayede ruhsal zorlanmaların gelecekte tekrar gündeme gelmemesi, gelebildiği durumda ise kişinin kendi müdahale becerisini kazanmış olmasını amaçlıyor.

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Banka Havalesi

Beck Anksiyete Ölçeği Değerlendirme

Makaleler
Röportaj

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Ben stres sorunları yaşıyordum. Beslenmemde uykumda, ilişkilerimde zorlanıyordum. Hayat kalitem düşmüştü. Yakınımın tavsiyesiyle Akay Bey'e ulaştım ve görüşmelere başladık. Ben kendimi ifade ettikçe sıkıntı yaşadığım durumları tespit etti. Nasıl değiştireceğim konusunda rehberlik etti. Ele aldığımız her konuda mantıklı yaklaşımları bulmama yardımcı oldu. Empati becerisi çok yüksek bir psikolog. İlk görüşmemizden bu zamana kadar anlaşıldığımı hissettim. Beni aşırı rahatlatan bir süreç oldu.

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Yaşamımı yönetmekte çok zorlandığım bir dönemde arkadaşımın tavsiyesiyle Akay Bey'e ulaştım. Artık ruh halime anlam veremiyordum. Günlük işlerimi sürdürmekte çok zorlanmaya başlamıştım. Kendisine başvurma kararı aldığım günden beri büyük bir değişim geçirdim. İlgili yaklaşımı, birikimi ve anlayışı sayesinde kendimi hem daha iyi anladım hem de anlatabildim. Her seans bana bir ayna tuttu. Benim için çok önemli değişimlere bu sayede ulaştım.

Y
Konum: Nazlım Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi Bireysel Terapi

Öfke ve kaygı sorunları nedeniyle Akay Bey'e başvurdum. Bugüne kadar başlamamış olmaktan dolayı pişmanım. Gerçekten Akay Bey'le seansları ilerlettikçe hayatım öncesi ve sonrası olarak ikiye bölündü. Kendimi daha iyi tanıdım ve anladım. Arkadaşımın şiddetli tavsiyeleri sonucu Akay Bey'i tanıma fırsatı bulmuştum. Şimdi geçmişe baktığımda kendimi şanslı görüyorum. Minnettarım.

Konum: Online Danışmanlık Diğer

Sürekli bir endişe ve kaygı halindeyken, kendimi her şeyden kısıtladığım zamanlarda bir arkadaşımın yoğun tavsiyesi ile Akay Bey'le görüşmeye başladım. Kendimi, çevremi ve geçmişimi affetme evresine onun özel yaklaşımı sayesinde ulaştım. Kaygıyla baş etmeyi öğrenince aslında ne kadar cesur olduğumu görebildim. 4 ay önceki umutsuz ve çaresiz halim şimdiyi görse inanamazdı. Bu yüzden Akay Bey'i çok başarılı buluyorum.

Konum: başka bir yer Diğer

Ben Akay Bey'le görüşene kadar kendimi sadece içekapanık biri olarak görüyordum. Başvurduğum zamanlar yaşadığım sıkıntıların sosyallik sırasındaki kaygımla bu kadar ilişkili olabileceği aklımdan geçmemişti. Akay Bey çekingenlik sandığım şeyin hayatıma ne denli zararlar verdiğini görmem için çok büyük çaba ve anlayış gösterdi. Kaygılarımı kapsamlı şekilde ele alabildik. Güven hissetmek hiç zor olmadı. Kaygılarımı detaylı biçimde değerlendirdik.

Y
Konum: Nazlım Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi Aile İçi İletişim Sorunları

Ailevi problemlerim dayanılmaz bir haldeydi ve bir psikologla görüşmek istedim. Çünkü her gün tartışma ve gerginlikle yaşıyordum. Akay Bey ile yaptığımız seanslar bana önce kendimi ve ihtiyaçlarımı sonra da çevremdekileri anlamayı öğretti. Onun rehberliğinde, hiç ihtimal vermeyeceğim şeylerin nasıl her gün huzurumuzu kaçıran noktalara geldiğini görmeye başladım. Hangi konuyu gündemimize götürsem altından kendimle ilgili yeni bilgiler edinmemi sağladı. Bu yüzden Akay Bey'e denk geldiğim için kendimi şanslı olarak görüyorum.

T
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Akay Bey'e öfke ve üzüntü nöbetleri nedeniyle başvurdum. O dönem hayatımda büyük değişimler olmuştu ve ben artık başa çıkmakta zorlanıyordum. Kendisi beni büyük bir sabır ve anlayışla dinledi. Kendime kızdığım yönlerimle barışmama vesile oldu. Duygularım konusunda çok daha farklı bir bakış açısı geliştirmemi sağladı. İlk birkaç seans sonrası bile bir dönüşüm geçirdiğimi hissettim. İyi ki kendisiyle görüşme kararı verebilmişim.

T
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Akay Bey'e ailemdeki ve ilişkimdeki sorunların tamamen çözümsüz olduğu bir dönemde ulaştım. Ya da öyle görünüyordu diyelim. Zamanla her seans sonunda kendim ve etrafımdakilerle ilgili sorunu ve kaynağını görmemi sağladı diyebilirim. Çevre ve dünya değişmiyor ama siz değişince onların değişmesine gerek kalmıyor. Ben gözümdeki perdeleri kaldırırken bana yol gösterici oldu. Çabaları için kendisine minnettarım.

Akay Bey’le gerçekleştirdiğimiz görüşmelerden oldukça memnun kaldım. Gündelik hayatta duygularımla baş edemediğimi düşünüyordum. Görüşmeler sonucunda kendimi ve yaşadığım zorlukları daha iyi değerlendirmeye başladığımı hissediyorum. Kesinlikle tavsiye ederim, oldukça iyi bir dinleyici.

Akay Bey'le sosyal medya aracılığıyla iletişime geçtim. Aslında yaşadıklarımı anlatmakta çekingen biriyim. Ama heralde karşınızdaki insanın sizin durumunuzu sizin kadar hissettiğini görünce anlatabiliyorsunuz. Akay Bey kaygılarımın yaşamıma nasıl zarar verdiğini görmemde çok yardımcı oldu. Şimdi o kaygıların hayatımdaki azalışını ve bunun verdiği rahatlığı hissediyorum. Keşke kendisiyle çok daha önceden denk gelseydik.