Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi'nde ilk yüksek lisans eğitimini İstanbul Kent Üniversitesi'nde ikinci yüksek lisans eğitimini de Marmara Üniversitesi'nde tamamladım. Klinik Psikolog olarak uzmanlaştım. Lisans ve yüksek lisans eğitimi sürecinde İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Nöropsikoloji Laboratuvarında Türkiye'nin ilk Nöropsikoloğu olan Prof. Dr. Öget Öktem Tanör'ün yanında asistan ve uygulayıcı olarak çalışmalar yürüttüm. Çapadaki çalışmalarından sonra Kadıköy Koşuyolunda bulunan Özel bir Psikolojik Danışmanlık Merkezinde 7-8 sene boyunca Çocuk-Ergen -Yetişkin ve Aileler ile çalıştım, terapi hizmetleri verdim. Bu çalışmalar içerisinde Çocuk ve ergenlerle psikoterapi ve oyun terapileri, aile ve yakınlarına danışmanlık hizmetleri gibi çalışmalar sundum. Yüksek lisans tezi, "Okul Öncesi Çocuklarda Gelişen OKB Problemlerinin Entegratif Oyun Terapisi ile Tedavisi" konusu üzerinedir. 2013-14 yılından bu yana profesyonel olarak; yetişkin, çocuk ve ergen danışanları ile yüz yüze ve online psikoterapi süreci yürütmektedir. 2020 yılından itibaren kurucusu olduğu psikolojik danışmanlık merkezinde Bakırköy ve Bayrampaşa’da hizmet verdim.

Uzmanlık alanını nitelikli kılmak adına; İstanbul Kent Üniversitesi Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi, Marmara Ünivesitesi Dinamik Terapi eğitimi, MEB Aile Danışmanlığı, İstanbul Klinik Psikoloji Enstitüsü Objektif ve Psikolojik Testler Eğitimi, İstanbul Üniversitesi Resim Analizleri, Oyun Terapisi Uygulayıcı eğitimlerini tamamladım. Aşağıda uzmanlık alanlarım ve sertifika bilgilerim yer almaktadır.

Uzmanlık Alanları:
Depresyon
Anksiyete (Kaygı) Bozuklukları
Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB)
Panik Bozukluk
Çocuk ve Ergen Terapisi
Yas Danışmanlığı
Boşanma Danışmanlığı
Üstün Yetenekli Çocuk Danışmanlığı
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT)
Psikoanalitik/Psikodinamik Terapi

Sertifikalar:

2019
Türkiye/Ankara/MEB - Aile Danışmanlığı Eğitimi - Aile Danışmanlığı
2018
Türkiye/İstanbul/Kent Üniversitesi - Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi - Bilişsel Davranışçı Terapi
2017
Türkiye/İstanbul/Klinik Psikoloji Enstitüsü/Doç. Dr. Elif Güneri - Objektif Değerlendirme Testleri Eğitimi - Objektif Değerlendirme Testleri
2017
Türkiye/Ankara/Psikologlar ve Psikiyatristler Derneği - Yas Terapisi Eğitimi - Yas Terapisi
2016
Türkiye/İstanbul EDU/Esra İşmen Gazioğlu - Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi - Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi
2016
Türkiye/İstanbul/Klinik Psikoloji Enstitüsü/Elif Güneri - Minnesotta Çok Yönlü Kişilik Envanteri Eğitimi - Minnesotta Çok Yönlü Kişilik Envanteri
2016
Türkiye/İstanbul/Marmara Üniversitesi - Projektif Testler Eğitimi (TAT CAT LUİSSA DÜSS) - Projektif Testler
2015
Türkiye/İstanbul/İstanbul Üniversitesi/Doğan Şahin - Dinamik Temelli Terapi Eğitimi - Dinamik Temelli Terapi
2015
Türkiye/İstanbul/İstanbul Üniversitesi/DOÇ. DR. Armağan Köseoğlu - Resim Analizi Eğitimi (Projektif Değerlendirme) - Resim Analizi

Alen Psikoloji Danışmanlık ve Eğitim Merkezi
Yıldırım, Eski Edirne Asfaltı, Buğday sokak No: 1/1 Kat: 3 Daire: 37, Bayrampaşa, İstanbul

Ofiste alınan güvenlik önlemleri

Göster

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Banka Havalesi, Nakit

Aile Terapisi +10 daha fazla

Boşanma Danışmanlığı

Otizm Değerlendirme Ölçeği

Konum: Alen Psikoloji Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Randevu

Kedi korkusu icin başvurdum. Yıllardır bogazimda baski agri vardi sanki bogazim açıldı daha rahat nefes aliyorum bogazimdaki düğüm yok oldu cok sasirdim cunku ben korku icin basvurdum bu düğümün acilmasini beklemiyordum

Konum: Alen Psikoloji Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Çift Terapisi

Eşimle birlikte gittik.İlk seanstan itibaren gösterdiği özen ve ilgi cok güzeldi. Anlaşılır ve net olması benim için önemli. Ara seans tavsiye etmesi sürecin netliği için çok iyi oldu.

Z
Konum: Alen Psikoloji Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Bireysel Terapi

Öncelikle yorumlara bakarak; ilgi ve uzmanlık alanlarını inceleyerek Alen Bey i tercih ettik.Ulasimi çok merkezi yerde olması ile de tercih sebebimiz oldu.Cocuklarimin kendilerini daha iyi ifade edebilmesi ve aralarındaki iletişimin daha iyi olması için başladığımız terapi çok kısa sürede meyvesini verdi.Sonrasi kendimde artık günlük işlerime yetisememe,odaklanma ve takılma sorunlarım için yardım almak arzında bulundum.Alen Bey tecrübe,bilgi ve pozitif enerjisiyle durumu harika bir şekilde yönetmeme yardımcı oldu.Henuz birkaç seans oldu ama kendimde epey olumlu ilerleme kaydettigimi eşim ve yakın çevrem farkettik.Öncelikle kendime inanmam ve güvenmem ile ilgili çalışmalar benim potansiyelimin üste çıkmasını sağladı sorunlari biriktirmeyip,buyutmeden halledebilecegim gücünü aldımmutlaka "çöküş dönemi beklenmeden ziyaret etmenizi kesinlikle tavsiye ederim.Farki fark edeceksiniz.

Konum: Alen Psikoloji Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Yetişkin Terapisi

Depresyon ve kaygı bozukluğum için gidiyorum. Alen bey alanında kesinlikle çok tecrübeli ve danışanına nasıl yaklaşması gerektiğini çok iyi bilen biri. Zaten kliniğinde, her yerde aldığı eğitimler sertifikalar mevcut. Ona çok güveniyorum ve bu mesleği seçtiği için minnettarım.

Konum: Alen Psikoloji Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Diğer

Terapiden ne beklediğimi bile bilmezken bunu bile öğrendim neden sonuç ilişkisi kurdurtarak bdt ile farkına varmamı sağladı seans da düşündürücü soru ödevleri fazla olsa daha da güzel olurdu

Konum: Alen Psikoloji Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Çocuk ve Ergen Terapisi

Alen bey gayet ilgili ve pozitif biri. Kısa zamanda güzel bir verim aldık. Kendisini kesinlikle tavsiye ederim. İlk olarak, 10 yaşındaki kızım için başvurmuştuk, fakat bende kendisinden danışmanlık almaya karar verdim. Sanırım bu gidişle hocamızı hiç bırakmıyıcaz :). Herşey için teşekkürler..!

Y
Konum: Alen Psikoloji Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Randevu

Öncelikle belirtmeliyim daha yeni yol almaya başladık 3.seansımız ama ergen bir bireyle iletişimi çok güzel ve verimli.Şimdiden değişiklikleri fark ediyoruz.Yola devam.

Alen Bey gerçekten işinde çok başarılı bir psikolog. Hayatımın belki de en büyük problemini aşmamda büyük yardımcı oldu. Sayesinde şu ana yaşadığım hayattan memnun hissediyorum. Kendisini herkese tavsiye ederim. Alen Bey'den 8-9 seans danışmandık hizmeti aldım ve sürecimizi tamamladık. Anksiyete problemim için görüşme sağlamıştım seanslarımızdan sonra problemlerimden kurtuldum ve şu anda daha sağlıklı, iyi hissediyorum.

Yaklaşık 6-7 seans kadar Alen Hocayla terapi seansına devam ettim ve sürecim gayet güzel geçti. Bence kendisi dinlemeye açık ve sizi başka alanlarda başka farklı noktalara odaklama konusunda başarılı psikolog olduğunu düşünüyorum. Kişiyi iyi analiz edebildiğini düşünüyorum. Uzun bir seans almadım ama benim için verimli ve kendimi iyi hissettiğim bir süreç oldu. Birazcık sohbet etmek ve kendimi anlatmak amaçlı görüşme sağladım herhangi bir sağlık problemim yoktu seanslarımızdan sonra bakış açımda değişiklikler oldu. Biraz daha görünen şeyin arkasında sebeplere durumlara odaklanma becerisi kazandım. Kendimi biraz daha olduğum gibi kabul etmemde destek oldu.

Konum: Alen Psikoloji Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Bireysel Terapi

Alen bey’in insana huzur veren tavrı bana kendimi çok iyi ve güçlü hissettirdi. Birlikte çalıştığımız için mutluyum