Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk

Nakit, Banka Havalesi

Psikoloji Randevusu +32 daha fazla

Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri

La Vita Psikoloji

Psikolog Aleyna Yudum, MEV Koleji'nde lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Okan Üniversitesinden mezun olmuştur. Öğrenim dönemi boyunca LÖSEV, TEGV, ve rehabilitasyon merkezlerinde gönüllü olarak görev almış, aynı zamanda çeşitli kliniklerde staj yapmıştır.

Mezuniyetinin ardından klinik alanda ilerlemeyi tercih ederek Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu'ndan Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimini, Dr. Byron Norton ve Nilüfer Devecigil' den Deneyimsel Oyun Terapisi (DOT) eğitimini, çiftleri ve aileleri desteklemek için Gottman Çift Terapisi eğitimini ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Aile Danışmanlığı eğitimini alarak kendini bu alanda geliştirmeye devam etmiştir. Aynı zamanda Dr. Stan Tatkin' den aldığı Ebeveynlikte ve İlişkilerde Bağlanma Stilleri Eğitimini tamamlamıştır. Eğitim süreci sonrası süpervizyon sürecini tamamlamış ve aktif olarak danışan görmeye başlamıştır.

Şu anda kurucusu olduğu La Vita Psikoloji' de aktif olarak danışan görmekte ve aynı zamanda özel bir şirkette işe alım süreci üzerine danışmanlık vermektedir.
Yetişkin ve ergenlerde depresyon, kaygı bozuklukları, obsesif kompülsif bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu, panik bozukluklar, yaygın kaygı bozukluğu, yeme bozuklukları, sosyal fobi, yas süreci ve uyum sorunları ile çalışmaktadır. Çocuklarda ise okul problemleri, doğum travmaları, bağlanma sorunları, uyku/yemek/tuvalet problemleri, fobiler gibi geniş bir yelpazede çalışmaktadır.

Konum: La Vita Psikoloji EMDR Terapi

Aleyna ablayla kaçıncı seansım bilmiyorum. Ama kendisi bana öyle güzel yön gösteriyor ki terapilerde ki etkisi daha şimdiden hayatıma yansıdı bile iyiki onunla tanışmışım diyebilirim herkese de öneririm ve tavsiye ederim

P
Konum: La Vita Psikoloji EMDR Terapi

Seanslara başladığımda çok kötü bir dönemdeydim, kendimde anlamlandıramadığım kaygılar nüksetmeye başlamıştı. Tekrar eden davranışlar sanki onları yapmasam kötü bir şey olacak hissi, aldatılma korkuları, bu korktuğum felaketler başıma gelmesin ya da korkular azalsın diye yoğun kontroller... Yaşadığım şey Obsesif Kompülsif bozukluğun bir çeşidiymiş. Bu alanda bulunduğum ilde çalışan pek çok kişiyi araştırdım ama özellikle Aleyna çok önerildi ve bu güvenle seanslara başladım. Artık seansları bitirebileceğimiz konusunda ortak bir karar verdik. Öncelikle kendisi zaten çok iyi bir eşlikçi, bu zor zamanları iyi ki onunla atlatmışım. Alanındaki bilgisi çok geniş hele ki OKB' de çok fazla bilgisi var. Bu konuda bana bolca psikoeğitim verdi ne yaşadığımı, neden yaşadığımı anlamamı sağladı. Gerekli yerlerde aileme dahi destek oldu Çalıştıkça iyileştim, bunları yazmak çok duygulandırıyor yüklerim gitti, çok daha sağlıklıyım okb kader değil...

Konum: La Vita Psikoloji EMDR Terapi

Mayıs 2024 ten itibaren Aleyna hn a gidiyorum.Bu kadar kısa surede bu kadar fok şeyin değiştiğine halen inanamıyorum.Yıllar öncesinde de ünlü bir terapiste terapiye gitmiştim fakat daglar kadar fark var.Biliyorum daha yolun başındayım.Ve diyorum ki iyi ki Aleyna hn...yaklaşımı terapide uyguladığı metotlar ben de kısa sürede büyük değişimler yarattı. Hiç tereddütsüz tercih edebileceginiz bi psikolog. İyi ki var...

Ailesel konulardan dolayı gittim. 3-4 seans aldım. Kızımda 5-6 seans aldı. Seanslar olumlu ilerledi. Sürecimiz bitti. Aleyna Hanım ilgili, sevecen bir uzman. Yaklaşımları güzeldi. Ben memnun kaldım.

Konum: La Vita Psikoloji Deneyimsel Oyun Terapisi

2 senedir oğlum için deneyimsel oyun terapisi hizmeti alıyorum Aleyna Hocadan. İlk başlarda daha düzenli ve sıktı seans aralarımız, fakat şimdi oğlum istedikçe/ihtiyaç doğrultusunda görüşüyoruz. Bizim Aleyna Hoca ile terapiye başlama sebebimiz, Aile büyüklerimizin peş peşe olan vefatlarıydı. Görüşmeye başladıktan sonra bir de ebeveynlerin boşanması eklendi oğlumun hayatına :) yani travma üstü travma deneyimledi. Fakat Aleyna Hoca sayesinde nerelere bakmam gerektiğini, nasıl desteklemem gerektiğini öğrendim. Tabi bu süreçte kendim de çok anlattım :) Gerek sabrı, gerek güler yüzü ve doğru yönlendirmeleri ile süreci mümkün mertebe sağlıklı atlattık/atlatıyoruz diye düşünüyorum.

O
Konum: La Vita Psikoloji EMDR Terapi

Yoğun okb, kaygı ataklarım ile başvurdum. Özellikle Obsesif Kompülsif Bozukluk ve emdr terapisi alanında almış olduğu bir protokol ile çalıştık. Bu yaşıma kadar kaderim olduğunu, problemin bende olduğunu düşünüyordum. Aleyna hanım sayesinde bu ataklarımın sebebini ve bir tedavisi olduğunu öğrendim. Son bir umut olarak başvurduğum yerden iyileşmiş, hafiflemiş olarak çıktım... Başka bir meslektaşının tavsiyesi üzerine buldum, ben de tavsiye ederim. Oldukça anlayışlı ve tatlı biri. Bazı şeyler, bazı davranışlar kaderimiz ya da biz değil. Herkese şifa diliyorum sevgiler

P
Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Uzun süredir EMDR terapisi almak istiyordum ama Fransa'da yaşadığım için yüzyüze kendimi rahat ifade edebileceğim bir terapist bulamadım. Buradaki farklı bir arkadaşım Aleyna hanımla Online olarak çalıştığını söyledi ve ben de hem ona güvenerek hem de Avrupa Akredite eğitimleri bulunduğundan dolayı online olarak terapiye başladım. O kadar hümanistik, samimi biri ki daha ilk seanstan doğru terapisti seçtiğimi hissettim. Online seçenek sayesinde uzaklar bize yakın oldu, terapimi tamamladım ve başvuruda bulunduğum ben ile şimdiki ben arasındaki farkı çok net hissesiyorum. Yaşadığım irili ufaklı tüm olayların etkisini üzerimden kaldırdığı, beni ben yaptığı ve bu kadar güzel bir bağ kurabilmemi sağladığı için çok mutluyum. İçtenlikle de tüm yakınlarıma tavsiye ederim. Bazen farkında olmasak da halının altına süpürdüklerimiz, geçti dediklerimiz davranış ve seçimlerimizi etkileyebiliyormuş bunu da çok iyi öğrendim.

Konum: La Vita Psikoloji Deneyimsel Oyun Terapisi

Yaklaşık üç aydır Aleyna hanımla çalışıyoruz. İlkokul çağındaki çocuğum için okulda yaşadığımız problemlerden dolayı başvurduk. İlk görüşmeyi ebeveynlerle yani bizimle yaptı daha sonrasındaki seanslarda çocuğumla birebir olarak ilerledi. Bizim Aleyna hanımı tercih etmemizin sebebi Deneyimsel Oyun Terapisi ile çalışması ve yetişkin danışan da görüyor olmasıydı. Çünkü bence bu sayede ebeveynlerin de nasıl tetiklendiğini ve nasıl destek olabileceğini daha iyi bildiğini düşünüyorum. İyi ki de böyle bir düşünceyle Aleyna hanımı tercih etmişim çünkü yaşadığımız pek çok zorlanmanın benim de tetiklenip verdiğim tepkilerden kaynaklı olduğunun farkına vardık. Ve bu noktalarda da kendisinden çok kıymetli destekler aldım. Bence kısa bir sürede de çok güzel yol aldık, başvurmamızın sebebi olan pek çok semptom da ortadan kalktı. Severek gittik, zor ayrıldık :)

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Hayatımda büyük problemlerim olmadan kendimi tanımak, daha kaliteli bir yaşam sürmek için terapiye başladım. Fransadan bağlandığım için online olarak başladık. Kendime yaptığım en güzel yatırım hayatımın işlevi fazla bozulmadan terapiye başlamak oldu iyi ki diyorum

Konum: La Vita Psikoloji EMDR Terapi

Yaşadığım ilişki problemleri için emdr terapisine başvurdum, Aleyna hanım yetişkinlerde bağlanma temelli ilerlememizi uygun buldu. Çalışmalarımızın sonucu altından ebeveynlerimle ilgili yaşadığım ama unuttuğum pek çok anı çıktı. Çok şaşkınım, 35 yaşındayım ve bunca zaman ilişkilerimi travmalarım üzerinden şekillendirip yönetmişim... Geç de olsa Aleyna hanımla tanıştığım için mutluyum kendimi özgürleşmiş hissediyorum