Merhaba,

Ben Ali Hocaoğulları, 2021-2022 yılında dil ve konuşma terapisti olarak mezun oldum ve bu alandaki bilgi ve deneyimimle danışanlarıma en iyi şekilde hizmet vermeyi amaçlıyorum. Her yaş grubundan bireylerle çalışarak, çeşitli dil ve konuşma bozukluklarına yönelik kapsamlı bir destek sunuyorum.

Uzmanlık alanım sadece dil ve konuşma terapisi ile sınırlı değil. Aynı zamanda Dır Floortime terapisti olarak, çocukların ve bireylerin gelişimsel ihtiyaçlarına özel, etkileşimsel ve bireyselleştirilmiş yaklaşımlar sunuyorum. Terapötik uygulamalarımda, çocukların duygusal ve sosyal becerilerini desteklemek amacıyla bu yöntemin güçlü yönlerinden yararlanıyorum.

Alanımla ilgili sürekli olarak eğitimler almakta ve güncel bilgileri takip etmekteyim. Yılmadan öğrenmeye ve kendimi geliştirmeye devam ederek, en güncel yöntemleri ve en etkili stratejileri danışanlarımla buluşturuyorum. Bu sürekli öğrenme ve yenilikleri takip etme anlayışım, danışanlarımın en iyi sonuçları elde etmelerini sağlamak için güçlü bir temel oluşturuyor.

Danışanlarımın bireysel ihtiyaçlarına odaklanarak, onlara sadece bir terapist değil, aynı zamanda bir destekçi ve yol arkadaşı olmayı amaçlıyorum. Size özel yaklaşımlarla, dil ve konuşma becerilerinizi en üst seviyeye taşımak için buradayım.

Yetişkin
Çocuk

Online danışmanlık

• Sigortası olan hastalar

koşuyolu mah salih omurtak sk. no:55, Kadıköy, İstanbul

• Sigortası olan hastalar

Nefes Dil ve Konuşma Merkezi

Acıbadem, Eczacı Necip Akar Sk. No:2/1, 34718 Üsküdar/İstanbul, Kadiköy, İstanbul 34738

Feneryolu Özel Muayenehane

Feneryolu, Bağdat Cad. No:125 Emre Apt Kat:4 Daire:13, 34724 Kadıköy/İstanbul, Kadıköy, İstanbul 34724

Teşvikiye, Vali Konağı Cd. Akkavak sokak, Şişli, İstanbul 34365

Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Nefes Dil ve Konuşma Merkezi

Feneryolu, Bağdat Cad. No:125 Emre Apt Kat:4 Daire:13, 34724 Kadıköy/İstanbul, İstanbul

Röportaj

• M

Ali Bey’e yiğenimi götürdük. Hiç kelimesi yoktu ilk başladığında, bizimle dikkatini verip oyun oynamıyordu, çok hızlı oyuncak değiştiriyordu. Ali beyi güler yüzlülüğü, çocuğumuza yaklaşımı ve sakinliği ile hızlıca sevdi. onunla hızlı bir şekilde oyun oyanıp daha fazla gülmeye başladı, ismine tepkiyi az veriyormuş omu fark ettik süreç içinde tepkisi artıyor. 3. ayımızdayız süreç devam ediyor. Çocuğumuz ile iletişmimiz çok güçlendi. Yılumuza hep beraber devam ediyoruz .

• Feneryolu Özel Muayenehane Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu  •

Dkt. Ali Hocaoğulları

Geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim. Yeğeninizle geçirdiğimiz süreçte oyun, iletişim ve dikkat alanlarında güzel ilerlemeler görmek beni de çok mutlu ediyor. Sabrınız ve desteğiniz sürecin en önemli parçası. Birlikte gelişimi takip etmeye devam edeceğiz.

Ali HOCAOĞULLARI | Dil ve Konuşma Terapisti

• B

Ali Bey’le tanıştığımız için çok şanslı hissediyoruz. Çocuğumuz da psikiyatristin otizm tanısı üstüne, dil ve konuşma terapisti Ali beyi bulduk. Çocuğumuza yaklaşımı çok sabırlı ve içten, her seans sonrası bize de detaylı bilgilendirme yapıyor. Çocuğumuz kısa sürede ilerleme gösterdi, bizimle göz teması kurup, vakit geçirmeye başladı ve seanslara severek gidiyor. Aile olarak kendimizi güvende hissediyoruz. Kesinlikle gönül rahatlığıyla tavsiye ederiz.

• Feneryolu Özel Muayenehane Randevu  •

Dkt. Ali Hocaoğulları

Değerli geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim. Sizinle ve çocuğunuzla çalışmak benim için büyük bir memnuniyet. Her çocuğun kendine özgü bir gelişim yolu var ve bu süreçte sizin iş birliğiniz, sevginiz ve sabrınız en önemli etkenlerden biri.

Çocuğunuzun göz teması, etkileşim ve birlikte vakit geçirme alanlarında gösterdiği ilerlemeyi görmek beni de çok mutlu ediyor. Seanslarımızda olduğu gibi, aile ile birlikte adım adım ilerlemek sürecin en güçlü parçası.

Güveniniz ve güzel sözleriniz için tekrar teşekkür ediyorum. Her zaman yanınızdayım.
    — Ali Hocaoğulları | Dil ve Konuşma Terapisti

• T

26 erkek çocuğum için Ali beyden yaklaşık 3 aydır terapi alıyoruz ilk haftalarda bile çocuğumda inanılmaz gelişmeler vardı çocuğumun ilk kelimesini Ali bey sayesinde duyduk. İyi ki kendisine rastlamışız

• başka bir yer Diğer  •

Dkt. Ali Hocaoğulları

Geri bildiriminiz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Çocuğunuzun ilk kelimesine birlikte tanık olmak benim için de çok özel ve unutulmaz bir an oldu. Her çocuğun gelişim yolculuğu farklıdır ve sizin sürece olan desteğiniz, ilginiz ve sabrınız bu ilerlemenin en değerli kısmını oluşturuyor.

Bu yolculukta yanında olmak benim için büyük bir mutluluk. Birlikte adım adım devam edeceğiz. Güveniniz için tekrar teşekkür ederim.
    — Ali Hocaoğulları | Dil ve Konuşma Terapisti

• G

Ali hocamız ile referans üzerine tanıştık. Kızımın konuşma bozukluğu vardı ve maalesef akran zorbalığına maruz kaldı. Ali Bey bize bu süre içerisinde sihirli bir dokunuş yaptı. Kızım severek gidiyor ve sürekli Ali hocamı çok özledim diyor. Gelişimi açısından o kadar iyi geldi ki konuşmasında düzelme oldu ve özgüveni yerine geldi. Süreç içerisinde yaptığı testler ve gözlemler ile bizimle iletişim halinde olması ve beraber ilerlememiz sürekli ilgili ve takip içerisinde olması profesyonelliğinin göstergesidir.

• Günışığı Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezi Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu  •

Dkt. Ali Hocaoğulları

Değerli geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim. Kızınızın gelişimine ve özgüvenine katkıda bulunmak benim için büyük bir mutluluk. Bu süreçte gösterdiğiniz işbirliği ve güven benim için çok değerli. Güzel kızımızın ilerlemelerini görmek ve sevgisini kazanmak en büyük motivasyonum. Sağlıklı ve mutlu günlerde görüşmek dileğiyle, sevgiler

• M

Ali Bey ile konuşma ve dil terapisi için görüştük. Oğlum 4 yaşındaydı ve neredeyse hiç kelimesi yoktu. 12 haftalık bir eğitimin sonunda oğlum konuşmaya başladı. Her derse ben de katıldım ve Ali Bey nasıl davranmam gerektiği ile ilgili çok yardımcı oldu. Ders sırasında ve sonrasındaki geri bildirimleri ve oğlumla olan iletişimi çok iyiydi. Kendisi oğluma bir arkadaş gibi oldu. Herkese tavsiye ederim. Biz mucize sonuçlar elde ettik ve şu an her şey yolunda.

Dkt. Ali Hocaoğulları

Ne güzel bir gelişim yolculuğuydu! Oğlunuzun ilk kelimelerine tanıklık etmek tarifsizdi. Güzel mesajınız için çok teşekkür ederim.

• P

Babam, geçirdiği inme sonrası hiç konuşamıyordu. Ali Bey, hiç ihmal etmeden düzenli olarak evimize gelip babamla birebir çalıştı. Zamanla babam kelimeleri tekrar söylemeye ve kendini ifade etmeye başladı. Şimdi kısa cümlelerle bile olsa konuşabiliyor ve gelişimi her gün daha iyiye gitmeye devam ediyor. Ali Bey’in sabrı ve uzmanlığı sayesinde, babamın tekrar iletişim kurabilmesi bizler için bir mucize gibi. Onu tanımış olmaktan çok mutluyuz.

• C

3.5 yaşındaki kızımız konuşmaya çok geç başladı ve konuşurken de çok az sayıda kelime kullanıyordu. Araştırmalarımız sonucunda Ali Bey'i bulduk, kızımıza çok nazik ve sevgi dolu yaklaştı bu şekilde kızımız da Ali Bey'i sevdi. Terapi boyunca kızımızın hep daha iyiye gittiğini gördük, konuşması hızlandı ve kelimeleri çoğaldı. Şimdi çok daha uzun konuşabiliyor ve kendini hissettiği gibi ifade edebiliyor. Kızımız her konuştuğunda ve bize yanıt verdiğinde kendimizi çok mutlu hissediyoruz. Bu veya benzer sorunları yaşayan ebeveynlerin kesinlikle Ali Bey'e ulaşmasını öneriyorum.

Dkt. Ali Hocaoğulları

Değerli geri bildiriminiz beni gerçekten mutlu etti. Kızınızın gösterdiği bu büyük gelişimi duymak, sürecin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösteriyor. Ebeveynlerin desteği ve iş birliği, terapinin başarısında çok önemli bir yer tutuyor, bu anlamda sizlere de teşekkür ederim. Kızınızın ilerleyişini görmek benim için büyük bir mutluluk. Her zaman yanınızdayım, sağlıklı ve mutlu günler dilerim

• G

Oğlumdaki konuşma geriliği, söylediklerinin anlaşılmaması üzerine öğretmenlerinin tavsiyesi üzerine bir dil terapisti araştırmaya başladım. Ali beye bir arkadaşımın referansı ile ulaşıp gitmeye başladık. Oğlumda artikülasyon bozukluğu değil fonolojik bozukluk olduğunu Ali bey ilk görüşmeden sonra bize iletti. Ve bu durumların birbirinden farklılığını bize anlattı. Oğlumla olan iletişimi, kendi konuşmasında çıkardığı seslerin farkında olarak çıkarmasına ve yanlış ses kullandığında ben söylemeden bile fark edip düzeltmesine vesile oldu. Oğlum her seansa büyük bir hevesle istekle gitti bu güzel bağ sayesinde ve sevgi sayesinde çok kısa sürede çok hızlı yol aldık. 4 yaşında iken 2. dönem seanslara başladık ve yazın tamamen tüm kelimeleri doğru olarak söylemeye başladı. Ve ben bu kelimeyi söyleyemiyordum artık söyleyebiliyorum diye kendisi de fark edip mutlu oldu. Ali bey sayesinde 4-5 ayda hallettik. Çevremde bu sorunu yaşayan destek lazım olan herkese canı gönülden kendisini tavsiye ediyorum.

Dkt. Ali Hocaoğulları

Değerli yorumunuz ve nazik sözleriniz için çok teşekkür ederim. Oğlunuzun kısa sürede gösterdiği büyük ilerlemeyi görmek beni çok mutlu etti. Seanslarımız boyunca sergilediği çaba ve sizin desteğiniz, sürecin bu kadar verimli geçmesinde büyük rol oynadı. İletişim kurma konusunda kazandığı bu özgüveni görmek en büyük ödülümüz. Her zaman yanınızda olmaktan mutluluk duyuyorum. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Ali Bey, çocuğumuzun konuşma gelişiminde sihirli bir dokunuş yaptı. Başlangıçta yalnızca birkaç kelimeyle iletişim kurarken, şimdi cümleler kurabiliyor ve günlük ihtiyaçlarını rahatlıkla ifade ediyor. Terapi sürecinde gösterdiği ilgiden çok memnunuz. Çocuğumuz ile olan ilişkisi gerçekten çok güzel. Ailemizden birisi gibi oldu. Oğlum Ali abi diyor ona.

Dkt. Ali Hocaoğulları

Değerli geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim. Oğlunuzun gelişimini görmek ve sürecin bu denli olumlu ilerlemesine katkı sağlamak benim için büyük bir mutluluk. Oğlunuzun bana olan sevgisi ve güveni de bu güzel ilerlemenin en önemli unsurlarından biri. Ailenizle kurduğumuz bu sıcak ilişkiyi sürdürmekten her zaman memnuniyet duyarım.

• U

Pedagog aracılığıyla ulaştık. Konuşma bozukluğu için başvurduk. Uzmanımız oldukça bilgili, tecrübeli ve deneyimli. Çocuğa yaklaşımı çok profesyoneldi. Tavsiye ederim.