2012 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzmanlık eğitimini 2018 yılında tamamlamıştır. 2018-2019 yılları arasında Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde, 2019-2021 yıllarında İstanbul Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapmıştır. Ardından İstanbul'da 1 yıl özel hastane ve 1 yıl muayenehane çalışmış sonrasında Eskişehir'e taşınma kararı almıştır.

Halen Hoşnudiye Mahallesi Ayşen Sokak No: 28 Dorya Residence A Blok Daire: 76 Tepebaşı / Eskişehir adresinde, kendi muayenehanesinde çalışmaktadır.

UYGULADIĞI TERAPİLER:

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT)

EMDR

Şema Terapi

SERTİFİKALAR

● BDT 1. Modül Teorik Eğitimi (Prof. Dr. M. Hakan Türkçapar)
● BDT Beceri Eğitimi (Prof. Dr. M. Hakan Türkçapar)
● BDT Süpervizyon Eğitimi (Prof. Dr. M. Hakan Türkçapar))
● EMDR (DBE – EMDR Institute) 1. Düzey Eğitimi ve 2 Temel Uygulama Süpervizyon Eğitimi
● EMDR (DBE – EMDR Institute) İkinci Düzey Eğitimi ve Süpervizyon Eğitimi

EMDR Derneği

KATILDIĞI KURSLAR

● Hümanite Psikiyatri Tıp Merkezi Psiko-Onkoloji Eğitimi
● Kişilerarası İlişkiler Psikoterapisi Derneği KİPT Eğitimi
● Kişilerarası İlişkiler Psikoterapisinin Gebelik ve Doğum Sonrası Dönemde Kullanımı

Seanslarımız 40 - 50 Dk sürmektedir. Geri kalan süre ise dosyanızı düzenlemek için kullanılmaktadır.

Uzm. Dr. Alime Burçin Şimşek Muayenehanesi
Hoşnudiye Mahallesi Ayşen Sokak No: 28 Dorya Residence A Blok Daire: 76, Tepebaşı, Eskişehir

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin
Nakit, Banka Havalesi

Hoşnudiye Mahallesi Ayşen Sokak No: 28 Dorya Residence A Blok Daire: 76, Eskişehir

Röportaj

Konum: Uzm. Dr. Alime Burçin Şimşek Muayenehanesi

Sizi anlamaya çalışıp elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor. Kendi başıma hayatımda yaşadığım olaylar arasında bağlantı kuramadığım konularda bağlantı kurmamı sağladı.

R
Konum: Uzm. Dr. Alime Burçin Şimşek Muayenehanesi

Burçin hanım daha önce bana atlatmakta zorluk çektiğim bir olay için EMDR uygulamıştı. EMDR tedavisine çok önyargılıydım fakat seanslardan sonra çok fazla fayda gördüm. Kendisine minnet borçluyum. Hala arada görüşmeler yapmaktayız. Alanında yetkin ve başarılı bir terapist

Ö
Konum: Uzm. Dr. Alime Burçin Şimşek Muayenehanesi

Deprem bölgesinde çalışan depremi de yaşayan bir uzman olarak her seans sonrası tetikleniyordum. Burçin hanımdan destek almaya başladım. Önce depremle ilgili çalıştık. Tetiklenmelerim son buldu. Sonrasında kendi terapi surecimden geçtim. Sürecin sonunda daha olgun halimle tanıştım diyebilirim. Artık psikolojik sağlamlıliğim daha yüksek. Karsilastigim problemlerle daha iyi şekilde başedebiliyorum. Sürecin sonunda keşke terapi sürecine daha önce başlamiş olsaydım dedim.

Konum: Uzm. Dr. Alime Burçin Şimşek Muayenehanesi

Her zaman olduğu gibi çok faydalı bir seans oldu . Tedaviye uydukça ve Doktorumun önerilerini dikkate aldığım sürece gün be gün sorunlarımın azaldığını farketmekle beraber , aynı zamanda kendi kendimin psikiyatri olmayı yani hayatımın ilerleyen döneminde de sorunlarla mücadele ederken daha güçlü ve çözüm odaklı olacağımı şimdiden görebiliyorum

Konum: Uzm. Dr. Alime Burçin Şimşek Muayenehanesi

Burçin hanıma tavsiye üzerine başvurdum. Burçin hanımla tanışmadan önce takıntılarım ve panik atağım vardı. Burçin hanım ile bunlara çalışmak beni, hayatımı değiştirdi.

Burçin Hocadan son derece memnunum. Başvurduğum konu hakkında oldukça faydası oldu, ilerleme kaydettik. Mesleki olarak problemlerimizden dolayı yargılamadan son derece anlayışlı bir şekilde problemi dinleyip ona yönelik insan, arkadaş gibi çözüm üretme konusunda çok faydası oldu. İşine son derece sadık ve saat olarak dakik birisi. Olumsuz hiçbir şey olmadı, gayet memnunum. Seanslarımızda 6 aya yaklaştık. Seanslardan sonra olaylara daha pozitif bakmaya başladım. Yapı olarak karamsar bir insandım bana açtığı pencerelerde sorunlardan daha çok çözümleri bulmaya odaklanmaya başladım. Genel olarak hayata bakışım değişti.

Ö

Birkaç psikiyatristle görüşme sağladıktan sonra Burçin Hanım'la uzun süreli görüşme karar verdim. Kendisi bana göre diğer psikiyatristlerde daha anlayışlı daha bilgilendirici geldi. Kaygı bozukluğu sebebiyle görüşme sağlıyoruz ve faydalarını görüyorum. Kendisi sıcakkanlı, çok bilgilendirici bir psikiyatrist. 2 ay danışmanlık hizmeti aldım ilerleyen süreçlerde de görüşeceğim. Seanslarımızdan sonra kaygılarımda azalma olduğunu gözlemledim.

R

Kendisini tavsiye ederim. Burçin Hanım'ı tanıdığımdan beridir hayatım değişti. Mutsuz bir insandım ama şimdi her şeye daha pozitif bakan, daha olumlu düşünen daha mutlu bir insana dönüştüm bunu çevremde söylüyor. Kendisini çoğu kişite tavsiye etttim. 1 yıldır danışmanlık hizmeti alıyoruz ve devam ediyorum. Daha öncesinde çok uzmanla görüşme sağlamadım ama Burçin Hanım güven veren bir insan. Ne yaptığını biliyor ve bunu insana veriyor. Kendisi başarılı birisi.

Konum: Uzm. Dr. Alime Burçin Şimşek Muayenehanesi

Burçin hanımla tanıştığım için çok mutluyum. 2015'ten beri bipolar tedavisi için birçok doktor ile görüştüm ama benim için en etkili tedaviyi uygulayan Burçin hanım oldu. İlaç desteğinin yanında sağladığı terapi gerçekten benim için büyük bir değişim oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. Bir sonraki seansımızda görüşmek üzere! :)

Konum: Uzm. Dr. Alime Burçin Şimşek Muayenehanesi

EMDR ile anilar üzerine çalıştık bunun gerçekten faydasi olduğunu görüyorum. Kendisine teşekkür ederim