Arbay Özden Çiftçi, Türk Eğitim Derneği Ankara Kolejini 1982'de, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1988'de bitirdi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamlayarak 1995'te Çocuk Cerrahisi Uzmanı oldu. Uzmanlık eğitimi sürecinde 1992-1993 yıllarında İngiltere’de Liverpool Üniversitesi Tıp Fakültesi Alder Hey Çocuk Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü'nde kıdemli asistan ve başasistan (registrar) olarak çalışan Dr Çiftçi Londra’da ‘Great Ormond Street’ hastanesi yenidoğan cerrahisi ünitesinde misafir araştırmacı statüsünde klinik ve deneysel çalışmalar yaptı. Akademik kariyerine Hacettepe Üniversitesi’nde devam eden Dr. Çiftçi 1996 yılında yardımcı doçentliğe atandı. Dr. Çiftçi 1998’de ‘Doçent’, 2004 yılında ise ‘ Profesör’ ünvanını aldı. 2011yılında ‘Çocuk Ürolojisi Uzmanı’ ünvanını alan Dr. Çiftçi halen Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı Başkanlığını yürütmektedir. Prof. Dr. Arbay Özden Çiftçi Hacettepe Üniversitesi’nde idari görevlerde de bulunmuştur. 2003 - 2009 yılları arasında Tıp Fakültesi dönem V koordinatörlüğü yapmıştır. 2016 - 2020 döneminde Hacettepe Üniversitesi Rektör Danışmanı, 2018 - 2022 yılları arasında ise Hacettepe Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunarak Üniversite Üst Yönetimi'nde görev almıştır. Prof. Dr. Arbay Özden Çiftçi, 2017 yılında başladığı Sağlık Ekonomisi ve Sağlık Politikası Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü görevine halen devam etmektedir. Hacettepe Üniversitesi dışında özel sağlık kurumlarında da konsültan ve üst düzey yönetici olarak görev alan Dr. Çiftçi 2007 yılından bu yana muayenehanesinde sağlık hizmeti sunumuna devam etmektedir. Prof. Dr. Arbay Özden Çiftçi Çocuk Cerrahisi ve Çocuk Ürolojisi alanında ulusal ve uluslararası bilim derneklerinin üyesidir. The British Association of Paediatric Surgeons, Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği, Hacettepe Çocuk Cerrahisi Derneği, Perinatoloji Derneği ve Pediatrik Üroloji Derneği bunlardan bazılarıdır. Journal of Pediatric Surgery, Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition, Turkish Journal of Pediatrics, European Journal of Pediatrics, Journal of Andrology ve European Journal of Pediatric Surgery gibi prestijli uluslararası dergilerde bilimsel hakemlik yapmaktadır. Prof. Dr. Arbay Özden Çiftçi’nin Ocak 2022 itibarıyla ‘SCI ve SCI –Expanded(Scopus)’ tarafından taranan dergilerde 176 yayını, 2819 atıfı olup h indeksi 25’dir. Dr. Çiftçi’nin 17 süreli dergi yayını, 3 uluslararası çalışma ortaklığı, 35 uluslararası kongre bildirisi, 160 ulusal kongre bildirisi ve 19 kitap bölümü bölümü vardır. 38 kongrede davetli konuşmacı olan Dr. Çiftçi, 16 uluslararası ve ulusal dergide bilimsel hakemlik yapmaktadır. Prof. Dr. Arbay Özden Çiftçi yüksek nitelikli akademik çalışmaları nedeniyle; 1997-1998 akademik yılı Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü, 2002-2003 akademik yılı Hacettepe Üniversitesi Araştırma Gurubu Başarı Ödülü ve 2003 yılı TÜBİTAK Sağlık Bilimleri Bilim Teşvik Ödülü'nü almıştır.

Arbay Özden Çiftçi Muayenehanesi
Güniz Sokak No:21/6 Kavaklıdere, Çankaya, Ankara

Herhangi bir hizmet eklenmemiş

Konum: Arbay Özden Çiftçi Muayenehanesi Diğer

Arbay hocamla 2019 yılında tanışmak nasip oldu.Her iki çocuğumda büyük sıkıntıdan kurtardı.gecen sene 9 yaşındaki kızımın mesane kaçağını tespit edip operasyonunu sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdi.Aynı sorunun oğlumda da olduğu söylendi.Hemen Arbay hocanın yanında aldık soluğu.Butun tetkikleri özenle yaptırdı ve hiç bir sorunun olmadığını bize anlattı.iki çocuğumda da kendi çocuğundan ayırt etmeden gösterdiğiniz ilgi alakaya minnettarız .Günler Sonra arayıp çocuğumun durumunu defalarca sormanız bizi ayrıca mutlu etti.Allah sizi ve sizin gibi hekimleri başımızdan eksik etmesin.Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin inşallah. saygı ve hürmetlerimle... Hayrullah Şahin

Konum: Arbay Özden Çiftçi Muayenehanesi Diğer

14 yaşındaki oğlumun göğüs kafesindeki bir problem için gitmiştik engin bilgi birikimi sıcak yaklaşımından çok memnun kaldık. Pozitif yaklaşım ve detaylı açıklamaları sayesinde bizleri çok rahatlattı. Harika bir doktor ve ve çok değerli bir insan. Biz kendisi ile karşılaştığımız için çok şanslı olduğumuzu düşünüyoruz.

Konum: Arbay Özden Çiftçi Muayenehanesi Diğer

My 12 year old daughter was diagnosed with hashimoto and a malignant nodule on her thyroid a while back. After we received these news we were advised to see a surgeon. We were fortunate enough to find Dr. Arbay since he is a pediatric surgeon. Dr. Arbay looked over our results and examined my daughter and then sent us in for further testing. Dr. Arbay examined our results of the new tests and determined that my daughter did not require surgery. Instead our daughter just needed to be followed up on a regular basis. We are extremely thankful for Dr. Arbay, he took the time and his experience to help us through this difficult time.

Konum: Arbay Özden Çiftçi Muayenehanesi Diğer

Bizim oğlumuz bir haftalık iken nek ameliyatı olmuştu. Karnında şişkinlik, gaz, ve kusma durumları mevcuttu. Kendisi oğlumuzu muayene ettikten sonra eşim ve bana ameliyat zamanında verilmeyen bilgiler de dahil olmak üzere her şeyi ince ayrıntısına kadar güzelce anlattı ve bizi rahatlattı. Sonrasında başka Arbay hocama giderken aslında oğlumuz için gitmiştik. Ama kızımızın da pelvik bölgede bir kisti vardı. kızımızı da muayene etti. Ve sonrasında iyi ki bunu da söylemişsiniz, bu kistin alınması gerekir dedi.

Konum: Arbay Özden Çiftçi Muayenehanesi Diğer

Oğlum 2 bucuk aylık. Hipospadias olduğunu öğrendiğimden beri çok stresliydim. Ta ki Arbay Özden Çiftçi 'yi tanıyana kadar. İlk muayenemiz çok güzel geçti. Muayene süreci dolu dolu geçti. Oğlumun hastalığını bana ansiklopedi ve fotoğraflarla ayrıntılı bir şekilde anlattı. Ağır hipospadias olduğunu ve uzun bir süreç geçireceğimizi anlattı. En az 2 ameliyat geçirecek oğlumu Arbay beye mutlulukla emanet etmeye karar verdim. İçim doktorumuz konusunda çok rahat . İnşallah güzel ve olumlu bir sonuçla süreci atlatırız. Arbay hocama güveniyorum. Biricik Oğlum ona emanet.

Konum: Arbay Özden Çiftçi Muayenehanesi Diğer

Hocamızla 26 aylık kızımızın kesici metal bi cisim yutması sonrası tanıştık. Ne yapacağımızı bilemez halde endişeliyken bizi öncelikle sakinleştirip görseller üzerinden izleyeceğimiz yolu anlattı, kızımızın muayenesini titizlikle yaptı. Süreç boyunca sürekli iletişimde kaldı, biz daha sormadan sürekli durumumumuzu takip etti. Şükürler olsun 1 hafta sonra metal cisim sıkıntısız çıktı, hocamız da en az bizim kadar mutlu oldu. Her şeyden önce çok iyi bi insan, kendisini tanıdığımız için çok mutluyuz.

3 yaşındaki oğlumun anüsünde ki çatlak için gittik
Randevumuz çarşamba günüydü arayıp görüştüm perşembe Şanlıurfa’ya döneceğimizi söyleyince kendisi bizimle görüştü hemen bizi çağırdı tetkik falan gerekirse gitmeden sonuçları göreyim dedi Pazartesi günü Ankara’ya yeni varmıştık hemen yanına gittik güleryüzlü içten samimi bir şekilde karşıladı bizi
Çocuklarımla ve bizimle önce sohbet etti
Kötü bişey çıkacağı için çok tedirgindim
Muayene ettikten sonra çocukları bekleme salonunda kitap hediye ederek misafir etti
Oğlumun çatlağı varmış kapanmış
Nasıl geliştiğini neler olabileceğini bize çok detaylı bir şekilde anlattı
İlgisi ve muhteşem bilgileriyle çok iyi bir doktor

Biz çok çok memnun kaldık
İyi ki varsınız

Konum: Arbay Özden Çiftçi Muayenehanesi Diğer

Öncelikle Dr. Arbay Özden Çiftçi ye oğlum için gittik.Çocuk cerrahı olduğu için ve alanında uzman olduğu için gittik.
Daha önce sünnet sonrası,oğlum az peygamber sünnetli olduğu için 3 ayrı doktordan olmak üzere farklı yorumlarla ameliyat olması gerektiği bilgisini aldık.
Arbay hocama değerli görüşleri ve ameliyatsa kendisine ameliyat olmaya gitmiştik.Muayene çok hassas çok detaylı ve çok ilgili bir şekilde yaptı.Oğlumuzun probleminin çok büyük olmadığı ve ameliyat olmasına gerek olmadığına karar verdi.Ne kadar şaşırdığımı ve ne kadar sevindiğimi anlatamam.Kendisine çok minnettarım,bu kadar objektif ve bu kadar ilgili olduğu için.
Arbay hocam iyi ki size gelmişiz ve iyi ki varsınız...

Y

Arbay hocamızla
6 günlük bebeğimize kasık fıtığı,inmemiş testis,hidrosel tanısı konarak 42.günde ameliyat tarihi verilmesi sonucu tanıştık.Yapmış olduğu fiziksel muayenede bebeğimizin gayet sağlıklı olduğu söyleyerek içimizi rahatlatmıştır.Slaytlar ve görsel üzerinde anlatarak teşhisle ilgili bilgilendirme yapmıştır.Bebeğimizin yanlış teşhis üzerine ameliyat masasını yatmasını, el kadar bebeğin narkoz almasını ve kesilmesini engellemiştir .Hocamızdan Allah razı olsun.Rabbim sizin gibi hekimleri vatanımızdan eksik etmesin.

Konum: Arbay Özden Çiftçi Muayenehanesi Diğer

Doğum yaptıktan sonra kendi kadın doğum doktorumuzun yönlendirmesiyle tanıştık Arbay hoca ile. Oğlum hipospadias ile doğmuş idi. Arbay hocam süreçte bizi çok güzel yönlendirdi. Birden fazla ameliyata gerek kalmaması için oğlumun ameliyatını hiç aceleye getirtmedi tam zamanını bekledi. İçimiz rahat emin ellerde oğlumun operasyonu başarıyla gerçekleşti.