Tümünü gösterSigortasız hastalar
Yutma Terapisi
Zihinsel Engelliler İçin Dil ve Konuşma Terapisi
İşitme Engeline Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi
DKT Asena Başan
Şu an Adana'da danışanlarını kabul etmektedir.
ÇALIŞMA ALANLARI
-Konuşma Sesi Bozuklukları
• Artikülasyon Bozukluğu (Belirli sesleri doğru çıkartamama)
• Fonolojik Bozukluk
• Çocukluk Çağı Apraksisi
-Dil Bozuklukları
• Gelişimsel Dil Bozuklukları (Gecikmiş Konuşma)
• Edinilmiş Dil Bozuklukları (Afazi)
-Akıcılık Bozuklukları
• Kekemelik
• Hızlı Bozuk Konuşma
-Selektif Mutizm (Seçici Konuşmama)
-Ses Bozuklukları
-Yutma Bozuklukları
-Nörojenik Bozukluklara Bağlı Konuşma Güçlüğü
-Dudak Damak Yarığına Bağlı Konuşma Bozuklukları
-Motor Konuşma Bozuklukları
• Apraksi
• Dizatri
KATILDIĞI EĞİTİMLER VE PROGRAMLAR
• II. Uluslararası Katılımlı Dil ve Konuşma Terapisi Öğrenci Kongresi (Hacettepe Üniversitesi, Ankara, 2020)
• LSVT LOUD (Lee Silverman Ses Terapisi) (2024)
• Introduction to PROMPT: Technique, Nida Şanlı (2023) (PROMPT'a Giriş: Teknik Çalıştayı)
• Optimizing Breastfeeding Safety And Outcomes In The Presence Of Feeding And Swallowing Disorders (2024) (Beslenme ve Yutma Bozukluklarının Varlığında Emzirme Güvenliğinin ve Sonuçlarının Optimize Edilmesi)
• Çocuklarla Kekemelik Terapilerinde Kızılboğa Modeli, Danışmanlık-Değerlendirme-Terapi, Uzm.Dkt. Veysel Kızılboğa & Uzm.Psk.Danışman Mahmut Kızılboğa, (Ocak 2023)
• Stuttering Therapy Resources;Therapy Methods for Adults Who Stutter Prof. J. SCOTT YARUSS (2023) (Kekemeliği Olan Yetişkinler İçin Terapi Yöntemleri)
• Therapy Methods for School-Age Children Who Stutter (6 to 18 Years of Age) Prof. J. SCOTT YARUSS (2023) (Kekemeliği 6-18 Yaş Okul Çağı Çocuklarında Terapi Yaklaşımları)
• Die Therapie des selektiven Mutismus: Grundlagen, Do's und Dont's SABINE LAERUM (2023) (Selektif Mutizmde Terapi: Mutizmin Temelleri, Yapılması Gereken ve Yapılmaması Gereken Uygulamalar)
• Treatment Evidence-Based Intervention Strategies for Communication and Social Interactions, Patricia A. Prelock (2023) (İletişim ve Sosyal Etkileşimler için Kanıta Dayalı Müdahale Stratejileri)
• Therapy Interventions for Children with Apraxia of Speech: K-SLP Method, Nancy R. Kaufman (2023) (Çocukluk Çağı Konuşma Apraksisi'nde Terapi Yöntemleri: K-SLP Metodu)
• Interventions for Speech Sound Disorders in Children, A. Lynn Williams (2023) (Çocuklarda Konuşma Sesi Bozukluğuna Yönelik Terapi Yaklaşımları)
• Dysphagia Management in Adults, Yoon Wai LAM (2023) (Yetişkinlerde Yutma Bozukluklarının Yönetimi)
• DIR® Floortime 101: An Introduction to DIR® and DIRFloortime Eğitimi (Hacettepe Üniversitesi Ankara, 2022)
• Artikülasyon ve Oral-Motor Prob Materyallerinin Kullanım Eğitimi (2023)
• TEDİL Türkçe Erken Dil Gelişim Testi Uygulayıcı Eğitimi (Ankara, 2021)
• ETEÇOM-2 Etkileşim Temelli Erken Çocukluk Müdahale Programı (Prof. Dr. İbrahim H. DİKEN, Ankara, 2022)
• GOBDÖ-2-TV Gilliam Otistik Bozukluk Derecelendirme Ölçeği- 2 - Türkçe Versiyonu (Prof. Dr. İbrahim H. DİKEN, Ankara, 2022)
gö...n
Asena hocam gerçekten cana yakın,çok içten ve sıcakkanlı birisi. Kendisiyle gerçekten iyi bir yol kat ettik.Ne olursa olsun her durumda anlayışlı,gülenyüzlü bir şekilde size sıcakkanlılığını hissettiriyor.Diksiyon ve kelime yutma problemlerim vardı. Gerek bire bir konuşma gerekse ödevlerle büyük ilerleme kaydettik Kesinlikle tavsiye ederim.
g....)
Oğlumun konuşma geriliği vardı. Bu sebepten dolayı başvurduk. 2 haftadır birlikteyiz. Oğlum severek ve koşarak seanslara gidiyor. Sıcakkanlı ve çok ilgili bir uzman. Değiştirmeyi de düşünmüyorum. Daha önce farklı uzmanlara gittik. Seans sonrasında bizi tek tek bilgilendiriyor. İşini çok iyi yapıyor. Herkese tavsiye ederim. Gerçekten işini böyle severek yapanlar olsun.
a....)
Bazı harfleri çıkartamıyordu. Tavsiye üzerine başvurduk. 3 seans oldu. Başladığımıza göre biraz daha iyiyiz. Asena Hanım'ın yanına kızım isteyerek gidiyor. İlgili bir uzman. Memnunuz kendisinden.
s....)
Harfleri tam çıkaramadığı için başvurduk. İnternetten araştırıp buldum. 7 aydır gidiyoruz. Seanslar sayesinde oğlumda değişimler var. Harfleri çıkarmaya başladı. Asena Hanım ilgili bir uzman. Çocuğun odaklanmasını sağlıyor. Memnunuz kendisinden. Çocuğu gözlemleyerek ilerliyor.
r....)
12 yaşındaki kızımın konuşma bozukluğu var. Bazı harfler yanlış çıkartıyor. 5-6 seanstır gidiyoruz. Olumlu gelişmeler var. Artık daha dikkat ederek konuşuyor. Sürecimiz devam ediyor. Asena Hanım çok tatlı bir uzman. Mesleğinde yetkin. Yaptığı her şeyi anlatıyor. Dakik bir insan. Tavırlarından ve ilgisinden çok memnunuz.
o....)
Oğlum bazı harfleri çıkartamıyordu. Kısa sürede oğlumun konuşmasında faydası oldu. Çok memnunuz kendisinden. Anne şefkati ile yaklaşıyor. Harfleri de çıkartmaya başladı. Oğlum da seanslara severek gidiyor. Verdiği ödevleri annesi ile yapmak istemiyor ama Asena Hanım ile yapmak istiyor. Çok ilgili bir uzman.
n....)
Oğlum için başvurdum. Kekemelik problemi vardı. Gidişat ve sürecimiz çok güzel ilerliyor. Çocuğumun konuşması düzelmeye başladı. Memnunuz kendisinden. Asena Hanım çok güler yüzlü ve samimi bir uzman. Oğlum çok sevdi kendisini. İletişimi kuvvetli. Evdeki süreçte nasıl idare etmem konusunda yardımcı oluyor. Telefon üzerinden görüşebiliyorum.
s....t
29 yaşındayım ve 4 yaşımdan beri akıcı konuşma bozukluğu yaşıyordum ve bir çok harfleri çıkarırken aşırı zorluk çekiyordum. Şans eseri yolumuz Asena hoca ile kesişti ve kendisinin verdiği eğitimlere ikimizde çok önem verdik. Randevu esnasında kendisinin anlatımı, yaklaşımı, sakinliği beni zaten ister istemez rahatlatıyor ve bu zaten takılmalarımı minimize ediyor. Randevu sonrasında ise benim aşırı çalışmam ve aklıma takılan her soruyu kendisine rahatlıkla sormamla birlikte süreci harika bir şekilde ilerletiyoruz. Şu an harfleri çok rahat bir şekilde çıkartabiliyorum ve bu artık günlük konuşmama da yansıdı.
e....)
Çocuğum bazı sesleri yanlış çıkarıyordu. Tavsiye üzerine başvurduk. 5-6 aydır gidiyoruz. Seansların ve Asena Hanım'ın çok faydası oldu. Sürecimiz hala devam ediyor. Çok memnunum kendisinden. Çok hoşgörülü bir uzman.
r....ş
Kızımın konuşmasında bazı harflerin yanlış kullanımı, telaffuz hataları nedeniyle Asena hanıma başvurduk.Terapilere yeni baslamamıza rağmen kızımın konuşmasında düzelme ve doğru konuşma farkındalığı gerçekleştiğini gözlemliyorum.Konuşma egzersizlerine ve çalışmaya devam edeceğiz,sonucu merakla bekliyoruz.
Asena Başan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Asena Başan, Dil ve Konuşma Terapisi. Size Asena Başan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Oyun Terapisi, Randevu, Afazili Bireylerde Dil ve Konuşma Terapisi, Aksan ve Şive Etkilerini Azaltmaya Yönelik Terapi, Aprakside Konuşma Terapisi, Artikülasyon Bozukluğu Terapisi, Fonolojik Bozukluk Terapisi, Gecikmiş Konuşma Terapisi, Hızlı Bozuk Konuşma Terapisi, İşitme Engeline Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi.
Asena Başan adresi nerede?Asena Başan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kurttepe Mh Süleyman Demirel Blv, Gündoğdu Koleji Kavşağı yakını, No:102 Adana
Adresine gitmek zorunda kalmadan Asena Başan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Asena Başan uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Asena Başan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Asena Başan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Asena Başan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Asena Başan tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Asena Başan hakkında ne düşünüyor?Toplam 53 hasta / danışan, Asena Başan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.