Online Danışmanlık +24 daha fazla
Kekemelik Terapisi
Konuşma Terapisi
Ses Terapisi
Dkt. Aslı Alım
4 yıllık lisans eğitimim boyunca İstanbul Medipol Üniversitesi Dil, Konuşma ve Yutma Terapisi ve Yenilikçi Teknolojiler Araştırma Merkezi (MEDKOM), Medipol Mega Üniversite Hastanesi, çeşitli rehabilitasyon merkezleri ve kliniklerde gözlem stajları yaptım. Uygulamalı stajımı ise lisans eğitimimin son yılında MEDKOM’da başarıyla tamamladım.
Stajların yanı sıra bu süreçte birçok seminer, kongre, kurs ve eğitimlere katıldım. Kendimi geliştirmek, güncel ve kanıta dayalı terapiler yapmak, en önemlisi de danışanlarıma daha faydalı olabilmek için eğitimlere katılmaya devam edeceğim.
Şu an yüz yüze terapilerimi Kocaeli’de sürdürmekteyim. Ağustos ayından bu yana hem rehabilitasyon merkezinde hem de Emek Gelişim ve Danışmanlık Merkezin’de terapilerime devam etmekteyim.
Akıcılık Bozuklukları (kekemelik- hızlı bozuk konuşma), Ses Bozukluğu, Konuşma Sesi Bozukluğu (artikülasyon- fonolojik bozukluk, çocukluk çağı apraksisi), Gecikmiş Konuşma, Gelişimsel Dil Bozuklukları, Edinilmiş Dil Bozuklukları (afazi), Motor Konuşma Bozuklukları (dizartri, apraksi) alanlarında hizmet vermekteyim.
Aldığı Eğitimler:
- Türkçe Erken Dil Gelişim Testi (TEDİL), Medipol Üniversitesi, 2022
- Türkçe Okul Çağı Dil Gelişim Testi (TODİL), Medipol Üniversitesi, 2022
- DIR Floortime (101) Başlangıç Düzeyi, Egemen Nakışçı, İstanbul, 2021
- Parkinson Hastalığında Yutma Bozukluklarına Yaklaşım ve Müdahaleleri, Fatma Nerse, 2022
- Çocuklarla Kekemelik Terapilerinde Kızılboğa Modeli, 2023
- Ergen ve Yetişkinlerle Kekemelik Terapilerinde Kızılboğa Modeli, 2023
- Ses Bozuklukları Değerlendirme ve Terapi Yöntemleri, Velum Akademi, 2024
- Ses Okulu, Dil ve Konuşma Terapistleri Derneği, 2024
i̇...y
Aslı hanımla geçirdiğim laringoplasti operasyonum sonrasında ses terapisti arayışımda tanıştım.3 ay’a yakın süren seanslarımızın sonunda Aslı hocamın verdiği kapsamlı bilgiler ve ses egzersiz pratikleriyle dar olan ses perde aralığımın genişlemesi, sesimde tiz’in kaybolması,akıcı ve rahat konuşabilmemle birlikte arzu ettiğim ses rengine kavuşabilmenin mutluluğunu yaşıyorum.Bu süreçteki rehberliği ilerlemem açısından büyük önem taşıdı.Ses sağlığımı birlikte uyum içinde titiz ve özenli çalışmamıza borçluyum.
23 yaşındayım. S ve z leri peltek söylüyordum. Bu durum beni çok rahatsız ediyordu. Aslı hanıma bir tanıdığım vasıtasıyla ulaştım. Kendisi süreci detaylıca açıkladı ve terapi sürecine başladık. 3 ay süren terapi sonucu şu an s ve z ları normal söylüyorum. İyi ki Aslı hanımla yollarımız kesişmiş.
m....ç
14 yaşındaki oğlum r sesini söyleyemiyordu. Aslı hocamla 2 ayda bu sorunumuzu çözdük. Sabrı, ilgisi ve güleryüzüyle herkese tavsiye ederim
üm...ı
Toplum içerisinde kendimizi ifade ettiğimiz, ikili ilişkilerimizin temelini oluşturan sesimiz.ses bozukluğu kişinin özgüvensiz ve çekingen davranmasına sebep olabilir.böyle bir dönemde aslı hanımın kapısını çaldım.ön görüşmemizde kendisine ses kısıklığı problemimi anlattım. Tespitleri sonrası beni KBB ye yönlendirdi. Doktorum ses tellerimde polip olduğunu ameliyat olmam gerektiğini söyledi.kisa sürede ameliyatımı oldum (polip ameliyatı) daha sonra doktorum sesimi iyi kullanmam nasıl kullanacagimi öğrenmem icin terapi önerdi.aslı hanımla bir araya gelerek süreci başlattık.kendisi hangi tekniğin bana uygun olduğunu tespit ettikten sonra süreç dahada hızlandı. 3 aylık terapi döneminde sesimin daha da iyiye gittiğini beraber gördük. kendisi detayçı, araştırmacı her terapide birseyler katan güçlü bir insan.benim gibi problem yaşayan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim.
v.....
4 ay çalışma sürecimizde çok güzel ilerleme gördük. Çok aktif yerine durmayan çocuğuma sabirli bir şekilde bütün sesleri öğretti
Çocuğumun kekemeliği nedeniyle oldukça kaygılıydım. Aslı hanımın verdiği bilgiler ve yapılması gerekenler hakkındaki açıklamalar tatmin ediciydi. Benim için önemli bir konu da güleryüzlü olması nedeniyle çocuğumun kolay uyum sağlamasıydı.
i.....
Çocuğumuz Aslı Hanım'la ilk görüşmeye başladığında 5 buçuk yaşındaydı. Kendisini ifade edememe sorunu vardı ve kelime dağarcığı olarak yavaştı. 8 aylık süreçte artık cümleler kullanabiliyor ve herkesi anlıyor. Eline, emeğine sağlık. Kafamızda hiçbir soru işareti bırakmadan yola devam etti yaşıtlarını yakalasın diye biraz daha devam edeceğiz. Aslı Hanım kişilik olarak danışanlarına karşı samimi, yeterince açık bir şekilde güvenilir bir kişiliğe sahip ve mesleğini en güzel şekilde yerine getiren birisi.
i̇....
Oğlum bazı harfleri kullanmakta zorluk yaşıyordu. Bunun için Aslı hanıma arkadaşımızın tavsiyesi ile başvurduk. Süreci detaylıca bize açıkladı. s, z, ş, r harflerini çalıştık, her hafta bize nasıl çalışmamız gerektiğini sabırla açıkladı ve çalışmalar verdi. Şu an terapilerimizi bitirdik oğlum anlaşılır bir şekilde konuşuyor. Aslı hanımın ilgi ve alakasından çok memnun kaldık.
a....k
4 yaşındaki oğlumun bundan yaklaşık bir yıl önce yaşadığı bazı sağlık sebeplerinden dolayı konuşmalarında takılmaları başladı.Bir yıllık süreçte konuşmaları boyut değiştirdi. Konuşmaları bazen tek hecede takılma bazen çok zorlanma sonunda kekeme şeklinde devam etti. Bu noktada konuşma terapist arayışına başladık ve Aslı hanımla tanışma şansını bulduk. Hocamızın güleryüzü ve ilgisiyle farkı gördük ve ilerleme kaydettik.Yaptığı iş kendisi gibi çok kıymetli.
d....y
5 yaşındaki kardeşimin harfleri çıkarmada sıkıntı yaşıyordu ve konuşmada yaşıtlarından gerideydi.Konuştuğu zaman anlamakta zorluk çekiyorduk.Aslı Hanım ilk olarak bizi değerlendirmeye aldı. Hangi harfleri çıkarmada sıkıntı yaşadığını ve ne düzeyde konuşabildiğini değerlendirdikten sonra bize neler yapacağından ve nasıl ilerleyeceğinden bahsetti. Düzenli olarak her dersten sonra neler yaptıklarını ve videolar çekerek evde neler yapabileceğimizi anlattı.Bu şekilde sürekli iletişim halinde devam ederek kısa süre içinde oldukça iyi bir ilerleme kaydettik. Kardeşim kendini daha rahat ve anlaşılır bir şekilde ifade etmeye başladı. Kendini ifade edemediği zamanlarda yaptığı huysuzluk ve sinir de neredeyse hiç kalmadı.
Aslı Alım isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Aslı Alım, Dil ve Konuşma Terapisi. Size Aslı Alım tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Afazili Bireylerde Dil ve Konuşma Terapisi, Aprakside Konuşma Terapisi, Artikülasyon Bozukluğu Terapisi, Fonolojik Bozukluk Terapisi, Gecikmiş Konuşma Terapisi, Hızlı Bozuk Konuşma Terapisi, Kekemelik Terapisi, Konuşma Terapisi, Online Terapi.
Aslı Alım adresi nerede?Aslı Alım şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Ömerağa Mahallesi Dündar Çiğit Sokak No:10/1 Kocaeli
- Kocaeli
Adresine gitmek zorunda kalmadan Aslı Alım isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Aslı Alım uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Aslı Alım isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Aslı Alım, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Aslı Alım isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Aslı Alım tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Aslı Alım hakkında ne düşünüyor?Toplam 12 hasta / danışan, Aslı Alım hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Aslı Alım hangi sigortaları kabul ediyor?Aslı Alım tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
Kocaeli bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Dil ve konuşma terapistleri
Kocaeli bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Dil ve konuşma terapistleri