2010 yılında Yeditepe Üniversitesi, Psikoloji Bölümü'nden (Yök burslu) dereceyle mezun olmuştur. 2011 yılında aynı üniversitenin felsefe bölümünde çift anadal programıyla ikinci lisansını da dereceyle tamamlamıştır. 2013 yılında Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dil ve Konuşma Terapistliği Anabilim Dalı'nda 400 saatin üzerinde süpervizyon ve terapi pratiğini tamamlayarak yüksek lisansı eğitimini bitirmiştir. Mezuniyetinden itibaren çeşitli rehabilitasyon merkezleri, psikolojik danışmanlık merkezleri ve dil-konuşma kliniklerinde çalışan, psikolog ve dil konuşma terapistliği görevlerinde bulunan uzman, çocuk, ergen ve yetişkinlerle dil ve konuşma terapisi, ergenlik dönemindeki bireyler ve yetişkinlerle de psikolojik danışmanlık hizmetini sürdürmektedir.

Aldığı eğitimlerin bazıları:

EMDR 1. Düzey Eğitimi, Davranış Bilimleri Enstitüsü, İstanbul (2019)

9. Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi, İstanbul (2017)

Prompt Tekniğine Giriş, Karin Brinkmann, Prompt Enstitüsü, İstanbul (2015)

Türkçe Erken Dil Gelişim Testi (TEDİL) Eğitimi, Anadolu Üniversitesi (2014)

Kekemeliği Önlemeye Yönelik Avrupa’daki Modern Terapi Yöntemlerinin İncelenmesi, Thomas More Üniversitesi,
Belçika (2013)

7. Uluslararası Katılımlı Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi (2013)

Lidcombe Erken Dönem Kekemelik Kursu, Prof.Dr. Ahmet Konrot (2013)

DIR Floortime 101, Çiğdem Ergül (2013)

Çocukluk Çağı Konuşma Apraksisi: Tarihçe, Ölçme, Değerlendirme ve Terapisi, Prof. Dr.Rebecca McCauley (2013)

Kekemelik Değerlendirme ve Terapisi- Prof. Dr. Kenneth Louis (2012)

Yutkunma Bozuklukları Değerlendirme ve Terapisi- Doç. Dr. Melda Kündük (2011)

Çocuk Değerlendirme Paketi, Dr. İlkiz Dikmeer, Türk Psikologlar Derneği (2011)

6. Uluslararası Katılımlı Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi (2011)

Duygusal Ulaşılabilirlik Çalıştayı, Prof. Dr. Zeynep Biringen (2010)

XIV. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi (2009)

1. Ulusal Psiko-Onkoloji Kongresi (2008)

İstanbul

Online Terapi +13 daha fazla

Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri

Anne-Baba Eğitimi ve Danışmanlığı

Konum: Uzm. Dkt.Psk. Aslıhan Çağlayan Dil Terapisi

4,5 yaşındakı kızımın çıkaramadığı bazı sesler üzerine Aslıhan hn’a ulaştık. Çocuğumla kurduğu harika iletişim sayesinde çok etkili bir terapi sürecimiz oldu ve kızım çıkaramadığı sesleri kısa sürede çıkarmaya başladı. Hem seanslardaki yaklaşımı hem de ebeveyn rehberliği için kendisine minnettarız

Konum: Online Görüşme Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Mrb. 5 yaşındaki çocuğumuz ileri derecede Artikülasyon bozukluğu yaşıyordu ASLIHAN hanımla iletişime geçtik ve çok kısa sürede%100 sonuç aldık kendisine sonsuz minnet duyuyoruz iyiki yolumuz denk geldi.

Konum: başka bir yer Diğer

4.5 yasındaki kızımın konuşma sırasında çıkaramadığı Ş,Ç,J harfleri nedeniyle okuldaki arkadaşları tarafından güven kaybı yaşadığımız anda tanışdık Aslı Hn ile.Öz verili ve disiplinli proğramı ile hedeflenen sürenin çok altında başarıyla süreci tamamladık.Kızımızın konuşurken kendini düzeltmesi ve bunun farkında olarak kendine olan öz güveni hayran vericiydi.

Konum: Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Aslıhan Hanım ile oğlumun konuşurken çıkaramadığı bazı sesler, harfler üzerine 1 değerlendirme ve 4 seans dil ve konuşma terapisi aldık. Daha uzun süreceğini tahmin ederken oğlum 4 seans sonrası daha anlaşılır olmak üzere çıkaramadığı sesleri çıkarmaya başladı. Aslıhan Hanım'ın teknik ve uygulamalı desteği sayesinde çok hızlı sonuç aldık. Bu süre zarfında oğlum ile verilen ödevleri düzenli yapıyor olmamız da büyük katkı sağladı. Açıkçası Aslıhan Hanım ile işbirliği içinde olmak oğlumun dil ve konuşma gelişimini hızlandırdı. Başka çocukların, yetişkinlerin de hayatlarına güzel dokunuşlar yapması dileğiyle kendisine başarılar dilerim.

Z
Konum: Online Görüşme Online Terapi

Aslıhan Hanım ile kekemelik problemim için 8 aydır çalışıyoruz. Realist ve çözüm odaklı yaklaşımları sayesinde artık kendimi daha rahat hissediyorum. Özellikle duyarsızlaşma ve sesletim çalışmalarımızdan büyük verim aldım. Samimi yaklaşımı, güleryüzü sayesinde seanslarımız çok eğlenceli geçti. Tavsiyeleriniz ve çalışmalarımız günlük hayatımı büyük ölçüde kolaylaştırdı. Kendisinden çok memnunum, sevgiler.

Konum: Uzm. Dkt.Psk. Aslıhan Çağlayan Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Kendisini ile nisan 2023 tanıştık keşke daha önceden tanısaydık dediğimiz sevgili terapistimiz.oğlum her seansa büyük bir zevkle gitti.iletişimi oldukça kuvvetli ve sevecendi.oğlumuzda büyük değişiklikler gözlemledik bu süreçte.İyiki Aslıhan Hanım var Kendisini kesinlikle tavsiye ederim.

O
Konum: Uzm. Dkt.Psk. Aslıhan Çağlayan Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Ben 33 yaşındayim, 2 yaşından beri kekemeyim. Kekemelik yenmek için şimdiye kadar farklı yöntemler denedim. Aslıhan hanımla 1 sene terapi alıyorum ve çok memnunum. Vedalaşma zamanı yaklaştıkça üzülüyorum çünkü o kadar anlayışlı insanı hiç görmedim, iletişimi çok iyi. Kekemeliğe farklı gözlere bakmama yardımcı oldu . Beraber büyük ve derin bir çalışma yaptık . Bütün aşamalar geçmeye yardım etti. Eskiden ben insarla konuşmaktan kaçıyordum, yol tarifi sormazdım, telefon açmazdım(kekemeler beni anlar). Artık ben çekinmeden telefon açıyorum, insanlarla daha kolay iletişimi geçiyorum. Hocam iyi ki tanıdım sizi))

Konum: Uzm. Dkt.Psk. Aslıhan Çağlayan Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Aslıhan hanım son derece dil ve konuşma konusunda mükemmel biri oglumun severek gittiği bir yer şuan 4.yada 5 aylık konuşma terapistimizde oglumunda büyük gelismeler görüyorum.aslihan hanim bu konuda işinin uzmanı şiddetle tavsiye ederim iyiki varsınız Aslıhan hanım

Ben dil ve konuşma terapisi üzerine kendisinden seans aldım, çok memnunum, kendisi son derece halden anlayan birisi, seanslarımız hala devam ediyor, şuana kadar faydasını görmeye başladım.

Biz kendisinden destek almaya bu sene başladık, seanslara başlayalı 4-5 ay oldu, çocuğum için dil ve konuşma üzerine destek alıyoruz, kendisi çok güleryüzlü biri, yolun daha başındayız, çocuğum aynı zamanda kreşe de gidiyor ve olumlu yönde ilerlemesi var,ben küçük bebeğim olduğu için her zaman birebir gidemiyorum ama her konuda kendisi yardımcı oluyor.