Çankaya Üniversitesi Psikoloji lisans eğitimini tamamlamıştır.

Üniversite üçüncü sınıfta Gazi Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Anabilim Dalı'nda stajını yapmıştır. Yine öğrencilik yıllarında özel bir spor kulübünde çocuk ve ergenlerle çalışmıştır. Üniversiteden mezun olduktan sonra çocuklarla ilgili çalışmalarını Çocuk Testlerinin Analizi Eğitimi( Gessel Gelişim Testi, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Koppitz İnsan Çiz Testi, Goodenough-Harris Testi, Bahçe-Ağaç-Aile Çiz Testi, Cattell Zeka Testi, Peabody Resim Kelime Testi,Çocuklar için Ölçekler, Ankara Gelişim Tarama Envanteri (Uygulayıcı Sertifikası)( Psikoterap-İST Eğitim ve Danışmanlık Merkezi); Çocuk Resimlerinin Psiko-pedagojik Analizi (Uygulayıcı Sertifikası)(Psikoterap-İST Eğitim ve Danışmanlık Merkezi);Okullarda Çalışan-Çalışmak İsteyen Psikologlar ve Psikolojik Danışmanlar için Mesleki Destek Eğitimi (Psikoterap-İST Eğitim ve Danışmanlık Merkezi, Uzm.Psk.Funda Egeli BORA); Rehabilitasyon Merkezi Psikoloğu: Mesleki Beceri Eğitimi (Psikoloji Arşiv) ile desteklemiştir.

Aile Danışmanlığı Eğitimi'ni tamamladıktan sonra anaokulunda ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde çocuk-ergenlerle ve aileleri ile çalışmıştır.

Evlilik, Çift ve Cinsel Terapi Eğitimi (Prof. Dr.Cebrail KISA- İlişki Terapileri Enstitüsü(ITE Onaylı Uygulayıcı Sertifikası) eğitimini tamamladıktan sonra yetişkinlerle çalışmaya devam etmektedir.

Aile danışmanlığı, bireysel danışmanlık, çocuk ve ergenlerde duygusal ve davranışlar problemler, evlilik ve çift danışmanlığı, cinsel terapi alanlarında çalışmalarına devam etmektedir.
Oyun Terapisi eğitimini tamamlamış, supervizyon sürecindedir.

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk

Ağaç Testi +17 daha fazla

Cinsel Terapi

Cinsel Terapi Danışmanlığı

Çankaya mahallesi, Çankaya, Ankara

Ağaç Testi +17 daha fazla

Cinsel Terapi

Cinsel Terapi Danışmanlığı

Röportaj

Ayça Hanım'ın yaklaşık 1 yıldır hayatıma birçok noktada dokunduğunu hissettim. Sakin yapısı ile çok doğru yönlendirmeler yaparak kendimi bulmamı sağladı.Hem arkadaşlık ilişkilerimde hem de iş ilişkilerimde yaşadığım sorunlar sebebiyle ulaştım kendisine. Öncesinde çok fevri bir insandım, şu an çok daha sakin bir yapıdayım. Bazı konuları daha az takmaya başladım. Kendimle barışmamda çok emeği var. Ayça Hanım gerçekten güzel yönlendirmeler sağlıyor. Sakin yapısı sebebiyle danışanını rahatlatan bir uzman.

Ailevi meselelerden dolayı yaşadığım sorunları görüşmek için arkadaşımın tavsiyesi üzerine ulaştım Ayça Hanım'a. Ayrıca gelecek kaygısı da yaşıyordum. Yaklaşık 1-2 ay devam ettim. Stres ve kaygılarım çok azaldı. Herkesin başına gelebileceğini kabullendim. Ayça Hanım'ın çok sakin ve dingin bir yapısı var. Seanslarda çok rahattım. Mesleki başarısına da güvenerek gittim zaten. Görüştükten sonra da bunu daha net gördüm ve arkadaş gibi samimi bir havada seanslar devam etti.

Yeni evliydim ve evlilikle ilgili problemlerimiz vardı. Eşimle çift terapisi için gittik. 2 ay devam ettik. Birbirimizi daha çok dinlememiz gerektiğini öğrendik. Aceleci olmamamız gerektiğini, birbirimize karşı daha sabırlı davranmamız gerektiğini öğrendik. Bize çok fayda sağladı. Şu an bir bebeğimiz var. Ayça Hanım çok kibar ve ilgili bir uzman. Gerçekten işinde başarılı. Normalde eşim çok iletişim kurabilen bir insan değildir ama Ayça Hanım çok doğru ve güzel yaklaşarak iletişim kurabildi. Çok memnun kaldık.

Kişisel danışmanlık almak adına ulaştım kendisine. 2 seanstır devam ediyorum. Ayça Hanım'ın verdiği tavsiyeler şu an işe yaramak üzere. İyi gidiyor. Bunun için de devam etmeyi düşünüyorum. Çok iyi bir dinleyici. Tüm dikkatini vererek beni gerçekten dinlemesi çok hoşuma gittim. Gayet memnunum ve tavsiye ederim.

V

İş hayatında yaşadığım sıkıntılı bir dönem için gittim. Yaklaşık 2 ay devam ettim. Kendi yaptığım hataları görmediğimi farkettim. Daha devam etmek isterdim ama şehir değişikliği sebebiyle devam edemedim. Çok anlayışlı bir uzman. Benim kendimi anlatamadığım, ifade edemediğim noktalarda bile ne söylemek istediğimi anladı. Çok fayda gördüm. Tekrar bir sıkıntı yaşarsam tercih edeceğim kişi yine Ayça Hanım olur.

U

Ailevi sorunlar ve gelecek kaygım sebebiyle tavsiye üzerine ulaştım. 6-7 hafta devam ettim. Ailemle olan sorunlara daha çözüm odaklı yaklaşmayı öğrendim. Gelecek kaygısı ile ilgili olarak da benim sıkıntı yaşadığım noktaları tespit ederek çözebilmem adına çok yardımcı oldu. Sakin, sabırlı ve danışanı etkin dinleyen bir uzman. Çok rahat konuşabildim Ayça Hanım'la. Seanslar dışında da birşey danışmak istediğimde ulaşabildim.

I

Üniversiteye hazırlandığım dönemdeki stres sebebiyle ulaştım kendisine. Yaklaşık 1 yıldır devam ediyorum. Sınavla ilgili çok stresim vardı. 11. sınıftayken covid sebebiyle okullarda online eğitime geçilmesi daha çok etkilemişti beni. Şu an sınav stresi ile başa çıkabiliyorum. Kendimi daha iyi hissediyorum. Ayça Hanım çok güleryüzlü ve anlayışlı bir uzman. Bana çok güven sağladı. Çok memnunum kendisinden.

Pandemiden hemen önce iş kurmuştum ve pandemi döneminde evlendim. Maddi kaygılarım ve iş konusunda sıkıntılarım vardı. Yaklaşık 6 seans aldım. Online olarak görüştük. Çok karamsardım ve bu sürecin geçeceğini düşünmüyordum. Ama beni bu sürecin geçici olduğuna gerçekten inandırdı. Evlilikle ilgili de bazı sorunlarım vardı. Uzun bir sevgililik döneminden sonra evlenince biraz farklı geldi aynı evin içinde olmak. Bu konuda da çok destek sağladı. Eşimi de görüştürdüm kendisiyle. Çok fayda gördük. Çok rahat konuşabildim kendisiyle . Problem çözmede çok başarılı. Biraz önyargılıydım ama bunu çok çabuk aştık. Karşılıklı güven sağlandı. Herkese tavsiye edebilirim.

Sınav döneminde stres sebebiyle kaygı bozukluğu yaşamaya başlamıştım. Yaklaşık 5 ay devam ettim. Sınav stresini aştım sayesinde. Kaygı bozukluğum da çok ciddi oranda azaldı. Bu hayatımın diğer noktalarında da fayda sağladı. Ayça Hanım çok pozitif ve anlaşılabilir bir uzman. Etik kurallara bağlı. Yanına gidince kendimi çok iyi hissediyordum. Seanslar dışında da rahatça ulaşabildim kendisine. Herkese tavsiye ediyorum.