Uzm. Dr. Ayça Öngel Atar; İlk ve orta öğretimini İstanbul’da tamamlamış, 2002 yılında İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun olmuştur. Tıp fakültesi eğitimini 2002-2008 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi’nde almıştır. İstanbul Bakırköy Prof.Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ nde gördüğü eğitim sonrasında 2014 yılında psikiyatri uzmanı olmuştur.
Uzmanlık eğitimini tamamlamasından 2024 yılına kadar süren 10 yıl içerisinde İstanbul Bakırköy Prof.Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ nde (BRSHH) uzman doktor olarak görev yapmıştır. Bu süreçte birçok asistanın eğitiminde görev almış, çok çeşitli psikiyatrik bozuklukların ayaktan ve yatarak tedavisinde deneyim kazanmıştır. Mesleki özel ilgi alanları gebelik ve doğum sonrası ruhsal bozukluklar (perinatal psikiyatri) ve cinsel işlev bozukluklarıdır.
2014-2016 yılları arasında Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD) tarafından düzenlenen eğitimlere katılmış 144 saat kuramsal Cinsellik ve Cinsel İşlev Bozuklukları Temel Eğitimi ile Cinsellik ve Cinsel Tedaviler Eğitimini ve 96 saat Cinsel Terapiler Klinik Uygulama ve Süpervizyon Eğitimini başarı ile tamamlayarak CETAD standartlarına göre Cinsel Terapi Uygulayıcısı olmaya hak kazanmıştır. Bu ilgisi dışında BRSHH bünyesinde açılan Türkiye’deki ilk ve tek Kadın Ruh Sağlığı Merkezi olan Bakırköy Kadın Ruh Sağlığı Merkezi’nin kuruluşunda görev almıştır. Bu merkezde özellikle gebelik ve doğum sonrası dönemde ruhsal bozukluğu olan annelere öncelikli olmak üzere kadın hastalara psikiyatrik destek sağlamıştır. Bu dönemde perinatal psikiyatrik bozuklukların tedavisinde yaygın olarak kullanılan Kişiler Arası İlişkiler Psikoterapisi eğitimlerini tamamlamıştır. Merkezde 2017-2021 yılları arasında gebelik ve doğum sonrası dönemde ruhsal bozukluğu olan yaklaşık 3000 anne ve anne adayına hizmet vermiş, konu ile ilgili yurtdışında ve yurtiçinde bilimsel toplantı ve kongrelerde deneyimlerini aktarmıştır.
Halen kendi muayenehanesinde hastalarına ve danışanlarına bilim ve etik ilkelerin ışığında en iyi psikiyatrik muayene, medikal tedavi ve psikoterapi hizmetini sunmak için çalışmaktadır.

Uzm.Dr.Ayça Öngel Atar Muayenehanesi
Zeytinlik Mahallesi Milliyetçi Sokak No:19/9 B Blok K:1 (Marmaray Bakırköy Durağı Sahaflar Çıkışı Karşısı), Bakırköy

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, en az 17 yaşındaki çocuklar

Beck Anksiyete Ölçeği Değerlendirme

Psikiyatri Randevusu

Röportaj

Konum: Uzm.Dr.Ayça Öngel Atar Muayenehanesi Psikiyatri Randevusu

Ayça Hanım ile denk gelebildiğimiz için çok mutluyum, yaklaşık 5-6 ay oldu ilk seansımızdan bu yana sanırım. Ben ilk seansta kendimi ve sorunumu anlayamıyordum bile ama şimdi kendimdeki o dalgalanmaları anlayıp, daha önceden yapamadığım şeyleri yapabildiğimi farkettiğimde çok mutlu oldum. Aylık seanslarla görüşüyoruz, yaptığımız paylaşımlarında, kendisiyle konuşmanında ve ayrıca medikal tedavininde bana birçok anlamda çok faydası olduğunu düşünüyorum, bu yüzden en yoğun zamanlarda bile hep seanslarıma gittim.
Özellikle sorununun ne olduğunu bilmeyenlere ama bir şeylerin yolunda olmadığını, tam olmadığını, bir sıkıntı olduğunu hissedenlere tavsiye ederim.

Konum: Uzm.Dr.Ayça Öngel Atar Muayenehanesi Psikiyatri Randevusu

Ayça Hanım'ı doktor takvimi üzerinden bularak kendisine ulaştım. Kendisi beni çok detaylı dinledi ve öncelikle bana anlaşıldığımı hissettirdi. Kaygı bozukluğu üzerine kendisinden destek aldım. Bana uygun gördüğü tedavi ile kısa sürede toparlandım ve uzman seçimimde ne kadar doğru bir karar verdiğimi anlamış oldum. İlaç kullanımına dair bir takım endişelerim ve önyargılarım olmasına rağmen Ayça Hanım detaylı açıklamaları sayesinde beni çok rahatlattı. Sürecimiz çok iyi ilerliyor.

Konum: Uzm.Dr.Ayça Öngel Atar Muayenehanesi Psikiyatri Randevusu

Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastaliklari hastanesinde kendisine takip olduğum doktorumdu.Hastaneden ayrıldığını duydum hemen bulmak istedim kendisini.Gebelik planimiz var eşimle ve beni devletteyken bile her daim dikkatli ve özenli dinledi.Yardimci oldu.Kendisine sonuna kadar guvenebilecegim bir hekim.Bugun acmis oldugu klinige gittim.Cok ozenerek butun dikkatini vererek yine beni dinledi her konuda sorularimi cevapladi merakimi giderdi.Gebelik konusunda kendisine guvencim tam.Butun sıkıntılı zamanlarimda da her daim bilgisiyle anlayisiyla destekcim olacagindan eminim.Gercekten çok memnunum.

R
Telefon numarası doğrulandı

Dört yıl önce kaygı, uyku bozukluğu ve unutkanlık ile ilgili tavsiye üzerine kendisine ulaştım. Düzenli olarak devam etmekteyim.
Tüm sıkıntılarımdan uzaklaştım. Çok huzurluyum ve kendisinden çok memnunum. İşini titizlikle, ciddiyetle ve çok severek yaptığını düşünüyorum.

Telefon numarası doğrulandı

Uzun zamandır OKB ve kaygı rahatsızlığım vardı. Hastanede Psikiyatri bölümünde değerli doktorum Ayça Öngel Atar ile tanıştım. Benim için oldukça zor bir dönem olan gebelik sürecim, kendisinin verdiği desteklerle kolaylaştı ve daha rahat geçti. Tecrübelerine oldukça güvendiğim doktorum, gebelik öncesi planlamamızı en doğru şekilde yapıp; gebelik sürecimi de ilaç ve terapi ile programlayarak bu süreci daha kolay atlatmamı sağlamış oldu.

Telefon numarası doğrulandı

Doktor Ayça Öngel Atar Hanım hastalığım sebebiyle tavsiye ile tanıdım benim panik atak hastasıyım. İlaç kullanıyorum çok ataklarım oluyordu günde iki defa da oluyordu günlük hayatımı çok kötü etkiliyor ve işten eve dönerdim. Tedavim devam ediyor. İlacımı azaltıyoruz yavaş yavaş eskiye nazaran daha iyiyim doktorum bana çok iyi geldi. Ayça Öngel Atar Hocam'ı herkese tavsiye ederim.