Mimar Sinan Mh. Ali Çetinkaya Bulv. No:52, Konak, İzmir

Ofiste alınan güvenlik önlemleri

Göster

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin
Banka Havalesi, Nakit

Psikiyatri Randevusu

Aile Danışmanlığı +46 daha fazla

Anksiyete Bozukluğu Tedavisi

Psikiyatri Randevusu

Dr. Aylin Aksoy Çoban, Muayenehane

Haziran 2000`de Istanbul Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra, çok istediğim Psikiyatri uzmanlık eğitimimi Marmara Üniversitesi Psikiyatri anabilim dalında mayıs 2007`de tamamladım.
Asistanlık süresi boyunca sevgili hocam Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur ile depresyon ve anksiyete bozukluklarının Kognitif ve Davranışçı Terapileri eğitimini hem teorik hem de bire bir pratik uygulamalarını deneyimledim, tamamladım.

AETD derneği kurucularından, IFTA ve EFTA gibi uluslararası aile ve çift terapileri dernekleri üyesi ve IFTI psikoterapi merkezinin kurucusu sevgili Murat Dokur ve ekibiyle 3 yıl boyunca devam eden Aile ve Çift terapileri teorik ve uygulamalı eğitimini tamamladım.
Duygudurum bozuklukları (majör depresyon, bipolar bozukluklar, mevsimsel depresyon) ve Anksiyete-Kaygı bozuklukları hem ilaç tedavileri hem de bireysel ve sistemik aile terapileri konusu ilgi odağım oldu.

Uzmanlık bitirme tezimi, sevgili ve çok değerli, Bipolar Bozukluklar Derneği (BBD) Kurucu ve Başkanı, International Society for Bipolar Disorders (ISBD) üyesi ve Türk-Alman Psikiyatri, Psikoterapi ve Psikososyal Sağlık Derneği (TAP-DER) Yönetim Kurulu Üyesi, Prof. Dr. Kaan Kora ile, "Erken ve Erişkin Çağda Başlayan İlk Atak Depresyonun Beyin Bulgularının MR Spektroskopi Yöntemi ile Karşılaştırması" konusunda yaparak, çocukluk çağında başlayan depresyonun yaşamın daha ileri devrelerinde ortaya çıkan depresyona göre beyinde daha belirgin ve kalıcı değişikliklere neden olduğunu, bu nedenle erken yaslarda ortaya çıkabilecek bir depresyonun önlenmesinin ne denli önemli olduğunu ortaya koymuş olduk.
Bu bağlamda duygudurum bozukluklarının bir parçası olarak kabul gören ve Kadın Ruh Sağlığının en önemli parçası olan, kadınların günlük yaşamını, depresyon ve kaygı bozuklukları yanında en sık etkileyen, her 100 kadından en az 85`inde görülebilen Premenstrüel Sendrom, en az 5`inde görülen Premenstrüel Disforik Bozukluk alanında kadınlarla çalışarak, buna yönelik tedavi yöntemlerini uygulama ve kadınların günlük yaşamını kolaylaştırma yöntemleri konusunda çalışmalarım oldu.

Sevgili ve çok değerli hocam Prof. Dr. Yankı Yazgan ile Çocuk ve Erişkin Tipi Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu tanı koyma ve tedavi yöntemlerinin uygulanması konusunda asistanlığım boyunca eğitim görme fırsatım oldu. Uzman olarak çalıştığım süre boyunca erişkin tip DEHB hastalarının ilaçla ve terapi ile tedavisini uyguladım, uygulamaya devam ediyorum.

Sevgili hocam Prof. Dr. Çağrı Yazgan ile Geropsikiyatri alanında eğitim görerek, Geç Başlangıçlı Depresyon ve Anksiyete Bozuklukları, MCI-Hafif kognitif bozukluk ve tedavisi ,Demans tedavisi ( Alzheimer hastalığı, Damar tıkanıklığa bağlı (vasküler) demans, Parkinson hastalığına bağlı demans, Lewy cisimcikli demans, Frontotemporal demans, Hungtington hastalığına bağlı gelişen dirençli depresyon ve demans) konusunda eğitim aldım ve 3 yıl boyunca özel dal polikliniğinde görev aldım.

Mecburi hizmet için gittiğim ve 2 yıl görev yaptığım Artvin'i ve insanini herkes gibi ben de çok sevdim. Bu görevimi tamamladıktan sonra Istanbul`da özel sektörde hizmet verdim. 2009 yılında NP-Istanbul Nöropsikiyatri hastanesinde, 2010-2015 yılları arasında ACIBADEM Hastaneler Grubunda, FULYA hastanesi ağırlıklı olarak, MASLAK hastanesi ve Etiler Tip Merkezinde Psikiyatri uzmanı olarak görev yaptım.
2015-2021 yılları arası Almanya'nın Ulm şehrinde yaşadım. Ulm Üniversitesi psikiyatri biriminde çalıştıktan sonra, 30 yıllık bir kuruluş olan, Yerel Yönetim ve Federal Hükümet tarafından destek gören, Kadın ve Genç Kadınlara sosyal ve eğitim alanlarında hizmet veren, Sie`ste Frauen- und Mädchen Laden isimli dernekte, hem yönetimde hem de eğitim alanında danışman olarak çalışmaya başladım. Düzenli olarak Almanca ve Türkçe seminerler verdim.
Kasım 2021`den beri yeni muayenehanemde görev yapıyorum.
Bireysel Tedavi ve Terapi , Aile, Es ve Çift terapileri ilgi alanlarım.

Makaleler

K
Konum: Dr. Aylin Aksoy Çoban, Muayenehane Psikiyatri Randevusu

Canım Doktorum 2 yıldan fazla süre ile ,Ablam, akıl hocam, ruhani meleğim, yaşam koçum, iç sesim, sır küpüm ve bilgi hazinem oldu. Benim için bir doktordan çok daha fazlasıydı. Bendeki keşfedilmemiş yönlerimi, açığa çıkmamış duygularımı , işlenmemiş özelliklerimi bilimsel, tıbbi, akademik tecrübesi ve yeteneğiyle öyle güzel yönetti ki, yeni benden ben, ailem, çevrem, temas ettiğim herkes fareler oldu. Bunların hepsi Aylin ablam sayesinde. Ve zamanı geldiğinde kendisine verdiğim sözü de tutacağım nikah şahidim olacak. Bir doktor ve hastası arasında böyle güven duygusu yaratmak Aylin Hanım gibi üst düzey Ruh Sağlığı uzmanlarının yeteneği olabilir ancak. Hayatıma dokunduğumuz için minnettarım sevgili doktorum.

Konum: Dr. Aylin Aksoy Çoban, Muayenehane Psikiyatri Randevusu

Yaklaşık 5 aydır Aylin hanım ile düzenli görüşmelerimize devam ediyoruz. 6 yıldır arayıp bulamadığım uzmanı şans eseri bulduğum için çok mutluyum. Bilgi, donanım ve tecrübesiyle bana çok yardımı dokundu, her seans sonrası bir sonraki seansı iple çekiyorum. Seanslardan sonra aklımda soru işareti kalmıyor, her soruma çok tatmin edici cevaplar alabiliyorum. İyi ki var ve karşılaştık.

Konum: Dr. Aylin Aksoy Çoban, Muayenehane Yas Terapisi

Kendime yetemediğim bir yas döneminde çok hızlı bi karar sonucu verdiğim ani bi kararda terapi konusunda kendisinden daha iyisini bulabilmem pek mümkün değildi. İyi ki karşıma çıktı yoluma ışık tuttu. Sayesinde şimdi kendimi çok daha güçlü ve hazır hissediyorum. Siz de deneyimlerinden ve pozitif enerjisinden faydalanın isterim.

R
Konum: Dr. Aylin Aksoy Çoban, Muayenehane Psikiyatri Randevusu

Benim şansım Aylin hocam. Kendimi ifade etmekte hiç bir zaman zorlanmadım ancak beni anlayan birine kendimi ifade etmenin hazzı ve mutluluğunun tarifi yok. Nokta atışı soruları, farklı bakış açılarıyla yol göstermesi. Samimiyet ve sıcaklığıyla kendimi rahat hissettiğim. Her şeyi konuşmak çok konuşmak istediğim ama zamanın su gibi aktığı bir ortam. Kısacası bir Psikiyatristen/ Terapistten çok daha fazlası. İyi ki yollarımız kesişmiş. Benim yoluma hiç sönmeyecek ışık olduğu için kendisine minnettarım. Karanlıklardan kurtardınız beni, şimdi gecem bile aydınlık. Sevgiler!

Konum: Dr. Aylin Aksoy Çoban, Muayenehane Anksiyete Bozukluğu Tedavisi

Aylin Hanım'la 2 senedir görüşüyoruz. Hem psikoterapi hem fizyoloji hem de farmakoloji alanında gayet donanımlı ve hastalarını bu konuda bilgilendiren bir yaklaşımı var. Mesleki tecrübesi ise muazzam.
Her sorunu ilaçla çözmeye çalışmamakla birlikte, bazı hallerde ilaçların sağlayacağı konfor ve olumlu etkilerden mutlaka bahsedip kararı danışanına bırakıyor (ciddi patolojik durumlar haricinde). Ayrıca mutlaka günlük yaşantınızın ruhsal durumunuza etkilerini anlatıp size bu konuda tavsiyelerde bulunuyor. Danışanına özel ve bütünsel bir yaklaşıma sahip olması en çok beğendiğim özelliklerinden.
Ben kendisine kaygı bozukluğu şikayetleriyle gitmeye başladım. Daha sonra dikkat eksikliğimin de olduğunu teşhis etti. Terapileri, yargılamayan ve objektif kalabilen yaklaşımıyla kendimle ilgili pek çok şeyi keşfetmeme ve geliştirmeme yardımcı oldu. Kendisini tanımak benim için büyük şans.

Konum: Dr. Aylin Aksoy Çoban, Muayenehane Anksiyete Bozukluğu Tedavisi

Bilgi donanımı çok yüksek ve yaklaşım tarzı çok içten ve ılımlı bir doktor. Aklıma takılan herseyi rahatlıkla sorup çok yerinde ve anlamlı cevaplar alıyorum. Telefonla kendisine her zaman ulaşıp hiç sıkılmadan hiç usanmadan sagolsun sorularımı cevapsız bırakmıyor. Az ve öz ilaç tavsiyesiyle tedavimi gayet başarılı ve sağlıklı yürütüyor. Ayrıca yalnızca benimle değil eşimde ve cocuklarimda bir sorun olduğunu farkına vararak ailemin ve yakınlarımında sorunlarına çözüm ve destek oluyor. Tedavimin kendisi tarafından yürütülmesi beni çok memnun ve sağlıklı kılıyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum ve sagliklar diliyorum.

Konum: Dr. Aylin Aksoy Çoban, Muayenehane Psikiyatri Randevusu

İyi ki tanımışım, iyi ki var ... En yakınıma anlatmakta zorlandığım herşeyi Aylin Hanıma rahatlıkla anlatabiliyorum; bugün kaçıncı seansımız oldu bilmiyorum ama bana çok iyi geliyor. Herkese tavsiye edebileceğim bir doktor. Yaklaşımları çok objektif

Konum: Dr. Aylin Aksoy Çoban, Muayenehane Çift Terapisi

Aylin Hocamla ilk kez çift terapisi için gittiğimizde tanıştık. Bir süredir bazen çift, bazen de bireysel olarak terapilerimize devam ediyoruz.
Her gittiğimde beni o sıcak gülümsemesiyle karşılaması, durumlara farklı bakış açılarıyla yaklaşıp daha farklı düşünmemi sağlayıp, bir yol ya da bir çıkış daha olabileceğini göstermesi bana gerçekten çok iyi geliyor. Yolumuz ne kadar uzun ya da kısa bilemiyorum… tek bildiğim, süreç tamamlandıktan sonra da her başım sıkıştığında yanınızdayım :) iyi ki tanıdım sizi, iyi ki varsınız…

Konum: Dr. Aylin Aksoy Çoban, Muayenehane Psikoterapi

Yaklaşık 5 Ay önce tanıştık.Bu süreçte kendimdeki olumlu değişimlerden çok memnunum.Geçmişe dair üzüntülerimi bırakıp şu anın değerini biliyorum artık.Zaman zaman mutsuz hissetsem de bunun gelip geçici bir duygu olduğunun da farkındayım. Etrafımdakilere yaydığım pozitiflikten kendimi mahrum etmiyorum.İyi ki tanışmışız sizinle.

Konum: Dr. Aylin Aksoy Çoban, Muayenehane Psikiyatri Randevusu

Kendımden vazgectıgım, hayatımın düzelmeyeceği sürekli mutsuzluk girdabında ve özgüvensiz yaşayacağım diye , çırpınırken Aylin hanım ı tanıdım, çok zorlu süreçleri beraber destekleri ve yol göstericiliği ve kendimi fark etmemi sağlayarak , gülümseye bılıyorum. Bazı şeyleri başarabileceğimin farkına vardım, hayat için çabalıyorum. Sıcacık kollarıyla sarılması güveni aşılıyor, mutluluğu, iyi ki hayatımda , iyi ki tanımışım.