Emek Mahallesi, Ankara

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin

Bilişsel Davranışçı Terapi +4 daha fazla

Psikolog Aylin Çakır

Merhaba! Ben Uzman Klinik Psikolog Aylin Çakır. Psikoloji lisansımı Eötvös Lorand Universitesinde, klinik psikoloji yüksek lisansımı ise Leiden Üniversitesinde tamamladım. Bu esnada çeşitli klinikler ve hastanelerde stajlarımı tamamladım. Danışan odaklı, terapist-danışan arasında hiyerarşik ilişki yerine işbirliği ilişkisine dayanan bir psikoterapi yaklaşımı çerçevesinde, danışanın ihtiyaçlarını gözeten bir terapi anlayışı benimsiyorum. Şema Terapi ve Bilişsel Davranışçı Terapi ekolleri ile çalışmalarımı sürdürüyorum. Anksiyete, depresyon, yeme bozuklukları, kişilik bozuklukları, erteleme, panik atak, mükemmeliyetçilik, fobiler gibi problemlerden muzdarip yetişkin bireylerle çalışıyorum.Terapi insanın insan ile çalıştığı bir alan olduğundan, uygulamalarımın tarafsız bir gözden geçmesinin öneminin farkındalığı ile beceri, süpervizyon ve kuramsal eğitimlerimi sürdürüyor, kanıta dayalı yöntemlerden şaşmadan kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

O
Konum: Psikolog Aylin Çakır Bireysel Terapi

Aylin Hanımla bir yıldan fazla süredir çalışıyoruz. Kendisi, alanında son derece yetkin ve başarılı; ilk seansımızdan itibaren yaşadığım problemlerin kökenlerini tespit etti ve bana kendimi daha iyi anlamam için rehberlik etti. Beni yargılamadan sabırla dinlemesi ve destekleyici yaklaşımı sayesinde terapi seanslarımız sırasında kendimi güvende hissediyor ve düşünceleremi çok rahat ifade edebiliyorum. Terapi sürecinin, hayatımın birçok alanında olumlu değişikliklere yol açtığını ve beni çok geliştirdiğini düşünüyorum. Aylin Hanımı terapist arayışında olan birkaç tanıdığıma önerdim ve hepsinin benim kadar memnun olduklarına dair geri dönüşler aldım. Kendisiyle çalışma fırsatı bulduğum için çok şanslı hissediyorum.

Gorusleriniz icin tesekkurler.

Konum: Psikolog Aylin Çakır Online Terapi

Aylin Hanım'la yaklaşık 6 aydır online terapi ile ilerliyoruz. Daha önce hayatımda hiç terapi almamıştım ve ilk terapi deneyimimde Aylin Hanım ile karşılaşmış olmaktan mutluyum. Onun sayesinde Şema Terapi ile tanıştım, çocukluğumdan bu yana benimle birlikte olan şemalarımı keşfettim ve halen keşfetmeye devam ediyorum. Bazı haftalar terapide içimdeki çocuğa dokunmanın beni çok şaşırttığı anlar oldu. Ya da içimde beni yargılayan, mükemmeli aramaya zorlayan seslerin farkına varmayı, o sesleri sağlıklı bir düşünce yapısıyla nasıl kısabileceğimi öğrenmeye başladım. Henüz kendimi tanıma yolculuğumun çok başındayım ancak iyi ki başlamışım diyorum. Aylin Hanım ile terapiye başlamak 2023'te kendime en güzel hediyem oldu. Kendisi çok pozitif bir aurası olan, çok sakin ve ılımlı, asla yargılayıcı olmadan doğru zamanda kilit sorular sorarak derinlerde kalmış duygulara ulaşmayı hedefleyen bir terapist. Kendimi keşif yolculuğumda bana eşlik ettiği için mutluyum.

Gorusunuz icin tesekkurler.

Konum: Psikolog Aylin Çakır Psikoterapi

Psikoterapiye başlama düşüncesi hep aklımın bir köşesinde olsa da cesaret edip başlamak biraz zamanımı aldı. Hayatımda çok önemli bir yeri olan birinin tavsiyesiyle Aylin Hanımla tanıştım. Aylin Hanım hem profesyonelliğiyle hem de samimiyetiyle benim terapi konusundaki tüm korkularımı yok etti. İlk seanstan itibaren düşüncelerimi ve duygularımı kendisine rahatlıkla aktarabildim. Geçmişte yaşamış olduğum bazı olayların etkisinin bugünüme nasıl yansıdığını, ben de nasıl kalıplaşmış düşünceler oluşturduğunu görmemi sağladı. Kendimle ilgili birçok şeyi farkettim ve bu farkındalık bazı düşüncelerimi değiştirebilmeme olanak tanıdı. Günlük hayatımda seansların ne kadar işe yaradığını bizzat yaşayarak gözlemliyorum. İyi ki bu süreçte bana eşlik eden Aylin Hanım olmuş. Psikoterapiye başlama düşüncesi olan herkese Aylin Hanımla bu yola çıkmalarını tavsiye ederim.

Görüşünüz için teşekkürler.

Konum: Psikolog Aylin Çakır Online Terapi

Aylin Hanım ile çalışarak yıllardır devam eden anksiyete sorunumu kontrol altına aldım. 6 ay gibi bir sürede hem sosyal hem de profesyonel yaşantımda dramatik bir iyileşme gerçekleştirdik. Hala arada gelen ataklar ile kendisinden öğrendiklerim sayesinde baş edebiliyorum.

Kendisi son derece profesyonel ve samimi bir danışma ortamı yaratıyor. Daha önce çalıştığım 2 kişiyle başaramadıklarımı çok hızlı ve kalıcı bir şekilde başardım. Çalışmak için araştıranlara şiddetle tavsiye ederim.

Görüşünüz için teşekkürler.

Konum: Psikolog Aylin Çakır Psikoterapi

Romantik partnerimle yaşadığım sorunu gayet profesyonel şekilde ele alarak kendimi anlamama yardımcı oldu. Başlarda kendimi açmak konusunda biraz çekinsem de samimiyeti ile kısa sürede bunu aşmayı başardım. 6 ayın ardından karşılıklı olarak devam etmeye gerek kalmadığını düşünerek terapi sürecini noktaladık. Bu süreçte kendi hayatımda çok farklı şeyler yaşasam ve hayat beni farklı noktalara götürse de, terapi sürecinden oldukça memunum ve herkese gözüm kapalı önerebilirim.

Teşekkürler.