Kl. Psk. Dr. Aylin İpek Timur

Psikoloji

İstanbul 2 adres

Tahmini yanıtlama süresi:

Adresler (3)

Humanite Psikiyatri Kliniği - Humanite Tıp Merkezi
Esentepe Gazeteciler Sitesi Matbuat Sokak No:25 Esentepe, Şişli, İstanbul


Sigortasız hastalar


Online Danışmanlık

Randevu


Online Danışmanlık


Sigortasız hastalar


Online Danışmanlık

Randevu


Elika Psikoloji
Zuhuratbaba Mah, Tevfik Sağlam Cd. Murat Apt. No:5/4 Dikilitaş, Bakırköy, İstanbul


Sigortasız hastalar


Online Danışmanlık

Psikoloji Randevusu

Randevu


Hizmetler

Başlıca Hizmetler

Online Danışmanlık


Psikoloji Randevusu


Randevu

Özgeçmiş

Klinik Psikolog Dr. / Psikoterapist Aylin İpek Timur lisans eğitimini İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji Bölümü, yüksek lisans ve doktora eğitimini ise İstanbul Arel Üniversitesi Klinik Psikoloji Programında tamamlamıştır.

Bilişsel ve Davranışçı Terapi (BDT) eğitim ve süpervizyonlarını tamamlayarak terapistlik becerilerini ilerletmiş ve uzun yıllar BDT yöntemi ile çalışmıştır. Ardından Uluslararası Şema Terapi Derneği (ISST) sertifikasyon ve süpervizyon eğitimlerini tamamlamış ve eğitimlerini ilerleterek ISST tarafından onaylı akredite şema terapisti olmaya hak kazanmıştır. Şu an Psikodinamik Terapiler eğitim ve süpervizyonuna Prof. Dr. Doğan Şahin ile devam etmektedir.

2008 yılından beri psikoterapist olarak görev yapan Dr. Aylin İpek Timur 2010 yılından bu yana da İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi, İstanbul Arel Üniversitesi, İstanbul Rumeli Üniversitesi ve İstanbul Kent Üniversitesinde araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, klinik psikoloji yüksek lisans program koordinatörlüğü, engelli çalışmaları araştırma ve uygulama merkez müdürlüğü, anabilim dalı başkanlığı idari ve doktor öğretim üyesi olmak üzere akademik görevleri beraberinde götürmüştür. Davet edildiği üniversitelerde psikoloji alanının farklı konularında konuşmalar yapmış olmaya ek olarak; engellilik psikolojisi ve sağır psikolojisi alt alanı hakkında yeni bir anabilim dalını tanıtan seminerler yapmış, röportajlar vermiştir. Pek çok ulusal ve uluslararası yayını bulunmaktadır. Akademik çalışmalarını hala sürdürmektedir.

Klinik psikoloji ve bireysel terapi alanında uzmanlaşan Dr. Aylin İpek Timur yan dal olarak “Engelliler Psikolojisi” ve özellikle “Sağır ve İşitme Engelliler Psikolojisi” üzerine de uzmanlaşmıştır. Çok ileri seviyede işaret dili bilmektedir. Hollanda Koninkjikle Kentalis Vakfı’nda, iki yıl süre ile, sağır ve işitme engelli bireyler üzerine eğitim almıştır. Akademik çalışmaları arasında “İşitme Engelli Bireylerde Dil Kullanımı ile Depresyon Arasındaki İlişkide Saldırganlık Eğiliminin Etkisi” ve “Sağır ve İşitme Engelli Bireylerde Psikolojik Belirtilerin Algılanan Ebeveyn Kabul Ret Durumları, Kişilik ve Ayrımcılık (Sosyal Dışlanma) Açısından İşitme Engelli Olmayan Bireylerle Karşılaştırılması” başlıklı iki adet tez çalışması bulunmaktadır. Türkiye’de Türk İşaret Dili ile terapi hizmeti veren ilk ve tek psikoterapisttir.

Danışanlarının yaklaşık yarısı işiten kişilerden oluşmakla birlikte yarısı kadarı da sağır ve işitme engelli bireylerden oluşmaktadır. Her iki grubun da ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde ve nitelikte psikoterapi hizmeti sunabilecek bilgi birikimi ve donanıma sahiptir. Görüşmelerini yüz yüze ve online seçenekleri ile sürdürebilmektedir.

Dr. Aylin İpek Timur on sekiz yaş ve üzeri kişilerle; kronikleşmiş panik atak / panik bozukluk, kronik depresyon ve diğer tüm kaygı bozuklukları, obsesif kompulsif bozukluklar, kişilik bozuklukları, kronik ilişki ve iletişim problemleri, öfke kontrol problemi konularında bireysel terapi görüşmeleri yapmaktadır.

Türk Psikologlar Derneği ve Uluslararası Şema Terapi Derneği (ISST) üyesidir. Türkiye Şema Terapi Derneği üyesi de olmakla birlikte Şema Terapi Derneği Mesleki Sınırlar ve Etik Kurulu başkanlık görevini iki dönemdir sürdürmektedir.

İyi derecede İngilizce ve Türk İşaret Dili bilmektedir.

Dr. Aylin İpek Timur’u derinlemesine tanıyabileceğiniz diğer çalışmaları ise şöyledir;
Toplumsal katkıya önem veren ve birlikte dönüşüme inanan Dr. Aylin İpek Timur, klinik ve akademik çalışmalarına ek olarak pek çok proje ve sosyal sorumluluk çalışmasında da gönüllü olarak görev almıştır. Çalıştığı kurumlarda engelli bireyler ve toplumun entegrasyonunu sağlamaya yönelik pek çok projeye katılım sağlamıştır. TİV Vakfı Sessizliğime Ses Ver Avrupa Birliği Projesi, Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü, Robert Koleji, İstanbul Kabataş Erkek Lisesi, Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi gibi kuruluşlarla uzun yıllar süren iş birlikleri yapılmış ve yürütülen sosyal sorumluluk projelerinde uygulayıcı olarak görev almıştır. TRT – ÇOCUK kanalında yayınlanan “Paytaktan Öyküler” çocuk programının danışmanlığı ve oyuncu koçluğunu yapmıştır. Doğa İçin Çal II projesinde işaret dili danışmanlık desteği vermiştir. Leyla Alaton tarafından hazırlana ve sunulan Kadın Makamı adlı televizyon programında Türk İşaret Dili tercümanlığı yapmıştır. Rap sanatçısı Fuat Ergin ve yine Leyla Alaton ile birlikte “Kızım Susma” adlı 8 Mart Kadınlar Günü şarkı ve klip projesinde işaret dili desteği ile yer almıştır. British Council - WOW Women of World Festival etkinlik planlama komitesi üyeliği yapmıştır. Adli yargı kuruluşlarında bilirkişilik yaparak engelli bireylerin eşit ve erişilebilir hukuk haklarını kullanabilmesinde destekçi olmuştur. Düşler Akademisi (AYDER), Şişli İşitme Engelliler Derneği, Toplum Gönüllüleri Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında aktif gönüllük çalışmaları yürütmüştür. Türk İşaret Dili’nin yaygınlaşması ve sağır bireylere yönelik toplumsal farkındalığın artmasını hedefleyen, koristleri üniversite öğrencilerinden oluşan, Kent Tid Band İşaret Dili Korosu’nun kurucu şefidir. Pek çok önemli günde toplumsal değişimi öngören konserler düzenlemiş ve şeflik görevini yürütmüştür. Sanatın insan ruhunu iyileştirici etkisine inanmakta, bilimsel zeminde ele alınan beden ruh zihin bütünlüğünü öncelemekte olan Dr. Aylin İpek Timur tüm patili bireylerin de yakın dostudur.
daha fazla

Görüşler yakında geliyor

İlk görüşü yazın

Kl. Psk. Dr. Aylin İpek Timur adlı sağlık profesyonelini ziyaret ettiniz mi? Ne düşündüğünüzü paylaşarak, diğer insanlara yardımcı olabilirsiniz.

Görüş ekle

Sıkça Sorulan Sorular