Aldığı Eğitim ve Sertifikalar
• Yeme ve Beslenme Bozuklukları Eğitimi (Bilişsel ve Davranışçı Psikoterapiler Derneği-Uzm. Dr. Hakan Öğütlü)
• Bilişsel ve Davranışçı Terapi Eğitimi (Bilişsel ve Davranışçı Psikoterapiler Derneği- Prof. Dr. Hakan Türkçapar)
• Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi (Dr. Öğr. Üyesi Nevin Dölek)
• Bilişsel ve Davranışçı Terapilerde Temel Teknikler ve Klinik Beceriler Eğitimi (Türk Psikologlar Derneği- Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu)
• Çocuk Psikometrik Testleri Uygulayıcı Sertifikası
• Çocuk Resim Analizi UyguIayıcı Sertifikası
• Minnesota Multiphasic Personality Inventory (MMPI) Uygulayıcı Sertifikası
Kartaltepe mah , Şehit Er Rıdvan Mert sk, Gürsesli Sitesi A1 Blok Daire:4, İstanbul
Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
Çözüm Odaklı Terapi
Ön Görüşme
Şema Terapi
d ...k
Aylin Hanım ile terapi sürecimize anksiyete bozukluğu nedeniyle başlamıştık. Daha sonra sezgisel beslenmeyi de seanslarımıza kattık. Karşılaşmış olmaktan dolayı çok mutluyum. Sayesinde duygularımı fark edebilmeyi, otomatik düşünceler içinde boğulmamayı öğrendim, öğreniyorum. Anlatmak konusunda çekincesi olan herkese Aylin Hanım'ı tavsiye ediyorum.
il...k
Aylin Hanım’ı çok seviyorum… Kendisi benim ilk psikolog deneyimim, ilk deneyimimde bana bu kadar iyi gelen ve bu kadar iyi anlaşabildiğim bir psikolog ile karşılaştığım için çok şanslı hissediyorum. Seanslarda kendimi çok rahat ifade edebiliyorum ve benim için çok güzel geri dönüşleri oluyor. Birlikte çalışmaya başlayalı henüz iki ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen kendimdeki farklılıkları ve farkındalıkları gözlemleyebiliyorum. Zamanla çok daha fazla gelişme kaydedeceğimizi düşünüyorum. İyi ki Aylin Hanım’la bu sürece başlamışım.
se...a
Aylin Hanım ile terapi sürecine sosyal kaygı nedeniyle başlamıştık. İnsanlarla iletişim kurmakta / kendinden bahsetme / bağ kurmakta zorlanan / kaçınan birisi için zaten terapinin kendisi başlı başına büyük zorluk. Terapi sürecine dair tüm ön yargılarıma rağmen Aylin Hanım ilk seansımız itibariyle hep kolaylaştırıcı oldu. Sıkıştığımı hissettiğim ve bunu ifade etmekten kaçındığım neredeyse her durumda ben söylemeden bunu fark ederek beni terapinin içinde tutacak ve rahatlatacak müdahalelerde bulundu. Çoğu zaman harekete geçmeme engel olan veya kaygıya neden olan otomatik düşünceleri fark etmeme, olaylar ve hisler / duygular arasındaki bağlantıları yeniden kurmama yardımcı oldu. Başlarken zorlandığım, korktuğum seanslar, zamanın nasıl geçtiğini anlamadığım seanslar haline geldi. Bazı kişisel nedenlerle bir süre için terapiye devam edemiyor olsam bile hala olaylar ve hisler / duygular arasındaki bağlantıları sorguluyorum ve yeniden kuruyorum. Bunda terapi sürecinin katkısı çok büyük.
se...
Kendisinden yeme bozukluğum ile ilgili destek aldım. İyiki denk gelmişim diyorum ve bu sürece iyiki başlamışım. İlk başta yeme bozukluğu odaklı olacağını düşünerek sürece başlamıştım ama sürecin sonunda hayatımın her alanında duygu ve düşüncelerimi kontrol edebilmeyi ve farklı düşünebilmeyi öğrendim sayesinde.İletişimi oldukça iyi. Sizi anladığını hissedebiliyorsunuz ki bence bu süreçte çok önemliydi.
fa...p
Aylin Hanım'la seanslara başlamadan önce, korkularından dolayı içine kapanan, zorluklara karşı zayıf bir kişiydim. Aylin Hanım'ın beni çok iyi anlamış olması benim işimi çok kolaylaştırdı. Seanslarla ilgili beni oldukça iyi bilgilendirmişti ve gerçekçiydi. Bu sebeple çözümlerin anahtarları daha görünür oldu ve korkularının üzerine daha rahat gidebilen, sorunları çözdükçe zorlukları kolaylaştıran bir karakter oldum. Bu durumun benim sosyal yaşantıma, hayatımın akışına, hedeflerime inanılmaz derecede pozitif etkisi oldu.
s....t
Pandemi doneminden beri hayatimda normalize ettigim temizlik takintilarim artik bana zarar vermeye baslayinca (saatler suren temizliktenellerimin kapanmayan yaralarla dolmasi dezenfektan camasir suyundan solunum problemi) arastirma yapmaya basladim. Kafamdaki vesveselere karsi cikmak basta cok zorladi beni. Aylin hocam her haftamizi planlayarak ilerlememi sagladi bana cok guven verdi. Son seansimizi tamamladik cok sukur sayesinde nefes alabiliyorum
t....e
1.5 senelik ilişkim içinde kendimi çok kaybolmuş hissediyordum. Sorunun sadece partnerimde olmadığına karşı inancım dolayısıyla bir uzman görüşüne ihtiyaç duydum. İyi ki de başlamışım diyorum. Seanslar içinde bazen acı şekilde yüzleştiğim özelliklerimle kendimi tanıma dönemine girdim. Karşı taraftan beklentilerimin ne kadar imkansıza yakın olduğunu, kendimi anlatmadan anlaşılmak istediğimi ve bunun gibi bir sürü görmemi sağladı Aylin hocam. Sorduğu sorular ufkunuzu genişletiyor kendinizi yaptığınız şeyleri sorgularken buluyorsunuz. Alternatif düşünceler üretmek hayatımda yeni alışkanlık oldu, herkese tavsiye ederim :)
b....e
42 yaşındayım, kendimi bildim bileli içine kapanık bir insan olarak tanımlanırım. Hayatımın en zorlu dönemlerinden birinden geçiyordum, boşandım, ailem ve iş arkadaşlarım iletişim sorunlarımın daha da kötüleştiğini söylüyorlardı ben de kendimi ifade edemeyecek kadar yıprandığımı yorulduğumu hissediyordum. Yardım almam gerektiğine karar verdim ve ertelemeden terapi sürecine başladım. 4 aydır düzenli katılıyorum, hem kendim hem de çevremden gelen yorumlar doğrultusunda değişimimin gözle görülür şekilde olumlu olduğunu söyleyebilirim.
Acile kalp krizi geçiriyorum diye gittiğimde oradaki doktorlar tarafından panik atak teşhisi konmuştu. Tanıdığımız vasıtasıyla Aylin Hanım’a başvurdum. Konuşmak beni çok rahatlattı. 5 seans oldu kendimdeki değişimi fark ediyorum.
c....̇
Kızımın ısrarı üzerine 1 aydır Aylin hanımdan terapi almaya başladım. Terapi seansları ve sonrasında önerdiği kitaplarla bakış açımın değişmeye başladığını söyleyebilirim. Kendimde olumlu gelişmeler farkediyorum ani öfkelenmelerim sürekli endişelenmem şimdiden azalmaya başladı.
Aylin Topcu Erdinç isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Aylin Topcu Erdinç, Psikoloji. Size Aylin Topcu Erdinç tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Cattell 2a Zeka Testi, Cattell 3a Zeka Testi, Gessell Gelişim Testi, Good Enough Zeka Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi.
Aylin Topcu Erdinç adresi nerede?Aylin Topcu Erdinç şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kartaltepe mah , Şehit Er Rıdvan Mert sk, Gürsesli Sitesi A1 Blok Daire:4 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Aylin Topcu Erdinç isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Aylin Topcu Erdinç online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Aylin Topcu Erdinç isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Aylin Topcu Erdinç, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Aylin Topcu Erdinç hangi dilleri konuşuyor?Aylin Topcu Erdinç ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Aylin Topcu Erdinç isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Aylin Topcu Erdinç bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Aylin Topcu Erdinç ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Aylin Topcu Erdinç hakkında ne düşünüyor?Toplam 13 hasta / danışan, Aylin Topcu Erdinç hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu