Psikoloji daha fazla

İstanbul 1 adres

Psikoloji lisans eğitimimi İstanbul Şehir Üniversitesi’nde onur derecesiyle tamamladıktan sonra, akademik yolculuğuma İtalya’da Università degli Studi di Bergamo’da Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans yaparak devam ettim. Bu süreçte, Prof. Dr. Hakan Türkçapar’ın rehberliğinde Avrupa Bilişsel Davranışçı Terapi Derneği (EABCT) onaylı Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) eğitimini alarak, bilimsel temelli terapi yaklaşımlarında uzmanlık kazandım. Yüksek lisans tezimi diaspora kimliği, aidiyet ve yalnızlık temaları üzerine Prof. Pietro Barbetta’nın süpervizyonunda tamamladım.

Mesleki kariyerime Türkiye’de başladım ve ardından İtalya’da Anthropos Psikoterapi Merkezi’nde staj yaparak çeşitli terapi yöntemlerini uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldum. Farklı kültürlerden bireylerle çalışma deneyimim, terapi sürecine daha geniş bir perspektif ve insan odaklı bir yaklaşım kazandırdı.

Şu anda İtalya’da ikamet ediyor, Türkçe ile İngilizce dillerinde bireysel online terapi hizmeti sunuyorum. Terapi sürecini, bireyin kendi potansiyelini keşfettiği ve yaşamındaki zorlukları daha sağlıklı yollarla yönetmeyi öğrendiği bir iyileşme yolculuğu olarak görüyorum. Her bireyin kendine özgü hikayesine odaklanarak, güçlü yönlerini keşfetmelerine ve karşılaştıkları zorluklarla başa çıkmalarına destek oluyorum. Terapi sürecini bir iyileşme, gelişim ve kendini keşfetme yolculuğu olarak görüyorum.

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Banka Havalesi

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Nakit

Psikoloji Randevusu +17 daha fazla

Aile İçi İletişim Sorunları

C

İş ortamında sunum yaparken ya da topluluk önünde konuşurken yaşadığım sıkıntıdan sonra sosyal medyada denk geldim kendisine. Arkadaşımda tavsiyesiyle Ayşe Hanımdan destek aldım. Online seans vermesi de yoğun çalıştığım için güzel bir avantaj oldu. Online terapide bu kadar ilerleme kat edeceğimi düşünmemiştim ama 3. seansta bile başkaları tarafından yanlış değerlendirilme gibi kaygılarımdan büyük ölçüde sıyrıldım. Kendisiyle bir süre daha devam edeceğiz. Şu an için büyük kitlelere hitap edemesem de, arkadaş ortamlarında daha aktif olmaya başladım ve sosyal çevreden kabul alma konusunda daha pozitif olduğumu söyleyebilirim. Kendisinin yaklaşımı gayet profesyonel ve aynı zamanda garip bir şekilde içtendi. Bilgi birikimi konusunda da gayet tatmin oldum. Aynı zamanda benim için üslubu ve bir şeyleri anlatırken ki hevesi çok önemlidir. Herkese tavsiye edebileceğim çok kıymetli bir psikolog.

Ben kendimi daha rahat ifade edebilmek, daha rahat bir insan olmak istiyordum. Bu konuda destek almaya karar vermiştim, Ayşe Hanım bana bir arkadaşım tavsiye etti. Bu benim ilk psikolog deneyimimdi, bu yüzden başlarda kendimi açmakta zorlanıyordum. Ama Ayşe Hanım'ın samimi ve teşvik edici tutumu ile yargılanmadığımı hissederek kendimi açmaya başladım. Artık ilişkilerimde de bunun faydalarını hissedebiliyorum. İyi ki başlamışım, bana çok iyi geldi.

Ayşe Hanım’ın sosyal medya videolarını gördüm. Psikolojik olarak çok bunaldığım bir dönemde kendisiyle iletişime geçtim ve kendisiyle çalışmaya başladık. Süreç boyunca daha önce anlamlandıramadığım birçok şeyi fark ettim. Sizi gerçekten dinleyen ve anlayan birine denk gelmek çok kıymetli. İyi ki yollarımız kesişmiş!

O

Ayşe Hanım'dan kaygı problemim için seans almaya başladım. Kendisini bana bir arkadaşım önerdi. Gelecekte ne olup biteceğini düşünmekten günlük işlerime odaklanamaz olmuştum, hayatımı çok etkiliyordu o zaman. Zamanla seanslardaki farkındalıklarım, bana verdiği egzersizler ve farkındalık çalışmaları ile bu kaygılarımı nasıl yönetebileceğimi öğrendim. Kendisinden memnun kaldım, tavsiye ederim.