Yazır Mahallesi, Selçuklu, Konya

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Randevusu

Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Randevusu

Uzm.Psikolojik Danışman Ayşenur Çifci
• 2012 tarihinde Necmettin Erbakan Üniversitesinden Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanından mezun oldum. 2013 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesinde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bilim dalında yüksek lisans eğitimi aldım. 2019 yılında “14-18 Yaş Grubunda Tanrı Algısı İle Psikolojik Sağlamlık İlişkisinin İncelenmesi” tez konumla uzmanlık aldım.

• Şu an 2013 yılında Selçuk Üniversitesinde başlayan Aile danışmanlığı anabilim dalında yüksek lisans eğitimine devam etmekteyim.

• 2019 yılında İstanbul Doğum Akademisinden “Doğuma Hazırlık Eğitmenliği”, “Doula” ile “Hamile ve Doğum Psikoterapi” eğitimi aldım. Şuan Doğuma hazırlık eğitimciliği ünvanı ile eğitimlere devam ediyorum. Ayrıca kaygı ve korku yaşayan gebe adayları ve gebelerle Doğum ve Hamile Psikoterapist olarak çalışıyorum.

• 4-5 Haziran 2011 tarihinde psikolojik testler uygulama katılım sertifikası aldım:
Bender Gestalt Frostig Gelişimsel Görsel Algı Testi
Porteus Labirenti 3 Benton Görsel Bellek Testi
Catell 2A Zeka Testi Kent Egy Görsel Zeka Testi
Peabody Kelime Anlama Testi D2 Dikkat Testi
Metropolitan Okul olgunluğu Testi AGTE
• EMDR eğitimi devam etmektedir.

Röportaj

Konum: Uzm. Psk. Dan. Ayşenur Çifci Çocuk ve Ergen Psikolojisi

Olaylara bakış açım değişti ve kendimi tanımaya başladım

T
Konum: Uzm. Psk. Dan. Ayşenur Çifci Psikolojik Danışma ve Rehberlik Randevusu

Ben çok korkan bir çocuktum. Her zaman korkardım. Tek başıma dışarı çıkamazdim,evde tek kalamazdim...Çevreden korkardım,insanlardan korkardım.Ailem hep terapi almamı söylerlerdi bende hiç oralı olmazdim. Konuşmak benim korkumu nasıl geçirsin diye düşünürdum,saçma bulurdum. Takı o ilk terapiye gittiğim güne kadr. Gerçekten o kadr çok faydası varmış ki iki üç defada bile etkisini gösterdi. Ben liseye gitmek istemiyordum çünkü korkuyordum insanlardan, bana bişey yapmalarından. Ama aldığım terapiler sayesinde bu düşüncelerimin hepsi gitti. Şimdi liseye gidiyorum ve hiç korkmuyorum. Korkularım tamamen mi geçti hayır tabiki ama bir kısmı gitti her insan korkar zatn her insanın korkma duygusu var ama gerçekten ben bile bazen kendimi tanıyamiyorum. Yavaş yavaş eski çok korkan herşeyden korkan tuğsem gidiyor. Bunların bütün etkisi aldığım terapiler. Ön yargılı davrandım ilk başta ama sonuçlarını görünce şaşırdım hemde bir yandanda sevindim. Artık yavaş yavaş eski korkan tuğsem gidiyor.

Konum: Uzm. Psk. Dan. Ayşenur Çifci Doğum Koçluğu

Doğum öncesi, doğum anı ve sonrasında her konuda ilgi alakası samimiyeti herşeyiyle çok tatlı ve sevecendi. Böyle güzel bir anda böyle şefkatli ve güçlü bir eli omzumda hissettiğim için minnettarım. İyikilerim arasında.. herkese tavsiye ederim. Hiç bir şey olmasa bile sadece 5 dk sohbet etmeniz bile yeterli büyülenmeniz için :)

R

Oğlumun öfke kontrol problemi vardı. Tesadüfen gördüm, kendisini hemen başvurdum. 3 yıl beraber çalıştık. Oğlum için gittim ama benim seanslara ihtiyacım olduğunu fark etti. Bu yola ilk benim çıkmamı istedi. Şu an çok iyiyim. Eskisine nazaran çok büyük değişimler var bende. Ayşenur Hanım çok sakin, sabırlı bir danışman. Bilgi konusunda çok dolu. Merhametli ve destek olmaya çok açık bir insan. Kendisi aynı zamanda doğum koçu uzmanı. Benimle birlikte 7-8 arkadaş doğum eğitimi aldık. Bu yönden de ihtiyacı olan herkese gönül rahatlığı ile tavsiye ederim. Çok memnunum kendisinden.

Konum: Uzm. Psk. Dan. Ayşenur Çifci Psikolojik Danışma ve Rehberlik Randevusu

Yaşadığım duygusal sorunlar için tavsiyeyle başladım ve şimdi iyi ki Ayşenur hanımla yollarımız kesişti diyorum. Konuşması,ilgisi ve yaklaşımı bana çok huzur verdi eminim sizde gittiğinizde anlayacaksınız. Daha sürecim devam etmekte ve etkisini ruhen rahatlayarak görüyorum. Herkesin ruhunu ve duygularını iyileştirmesi gerektiğine inanıyorum. Ayşenur hanıma gönül rahatlığıyla başvurabilirsiniz

R
Konum: Uzm. Psk. Dan. Ayşenur Çifci Çocuk ve Ergen Psikolojisi

Ayşenur Hanımla yaklaşık iki senedir görüşüyoruz. Kendisine derslerde odaklanma problemi ve ailesel sorunlardan dolayı gitmiştim. Yaptığımız seanslarla birlikte hayatımda olumlu yönde değişimler oldu. Gerek ailemle gerek derslerimde düzelmeler mevcut. Kendisinin seanslarda sıcak yaklaşımı ve sempatik davranışları kendimi rahat bir şekilde ifade edebilmemi sağladı.

Konum: Uzm. Psk. Dan. Ayşenur Çifci Bireysel Terapi

özgüven eksikliği için gittim ve memnun kaldım. etkili bir süreçti.

Konum: Uzm. Psk. Dan. Ayşenur Çifci Bireysel Terapi

Sınav stresi için psikolojik destek almaya başladım. Yaptığımız terapiler sayesinde doğrularımı ve yanlışlarımı , gerçekleri daha iyi görmeye başladım. Artık stresimi daha iyi yönetebiliyorum.

T
Konum: Uzm. Psk. Dan. Ayşenur Çifci Psikolojik Danışma ve Rehberlik Randevusu

Ayşenur Hanımla görüşmelerimizin sonuna geldik ve kendisini bir arkadaşım sayesinde tanımıştım. Hem kendisine hem de görüşebilmeme sebep olan arkadaşıma minnettarım. Gerçekten gerek sakinliği,gerekse aslında kocaman kocaman görünen sıkıntılara gerçekçi bir şekilde bakmamı sağlayıp göründüğü gibi olmadığını anlamamı sağlaması beni çok çok iyi hissettirdi. Hayatta sorunların,sıkıntıların bitmeyeceğini ama bunlarla nasıl başa çıkabileceğimin becerilerini bana kazandırdı. Bu süreçte bir faydasının olmayacağını düşünüp bırakmak istediğim zamanlarda oldu fakat başarılı bir şekilde ilerledik. İstekli olmak,çaba göstermek elbette çok önemli ama görüştüğünüz kişinin size nasıl hissettirdiği,verdiği güven,tutarlı ve ilgili olması da çok önemli. Ben çok memnun kaldım ve bir desteğe ihtiyacı olanlara mutlaka öneririm.

Z
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Doğum öncesi görüşmem çok iyi oldu. Doğumuma çok etkisi olduğunu düşünüyorum.