Uzman Psikolojik Danışman Ayşenur ÖĞÜT, lisans derecesini 2014 yılında Ege Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünden, yüksek lisans derecesini 2022 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalından almıştır.

2017 Yılında EMDR Avrupa akredite birinci düzey eğitimini Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden ikinci düzey eğitimini 2022 yılında Enstitü Ay’dan tamamlamıştır. Bu süreçte EMDR Travma İyileştirme Grubu (TİG) ile toplumsal travmalara neden olan İzmir Depremi, Manavgat Yangınları ve son olarak Şanlıurfa Merkezli Güneydoğu Depremlerinde gönüllü olarak online ve yüz yüze psikolojik danışmanlık desteği sunmuştur. “Çocuk ve Ergenlerde Bağlanma ve Travmaları ve EMDR”, “EMDR İle Yetişkinlerde Bağlanma Sorunları Üzerine Çalışmak” ve “EMDR’da Sık Kullanılan Protokoller” eğitimlerini almıştır. Bu eğitimlerle EMDR ile çalıştığı konulara “yetişkin bağlanma sorunları panik atak, yas, dürtü kontrol ve bağımlılık, performans geliştirme, kronik ağrı (migren), fobi gibi konuları eklemiştir. 2017 yılından beri EMDR derneği üyesidir.

2020 yılında Biruni Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen 300 saati teorik, 150 saat (30 saat süpervizyon) uygulamalı olmak üzere toplam 450 saatlik "Aile Danışmanlığı Eğitim Programı"nı tamamlayarak Aile Danışmanı ünvanını almıştır.
2023 yılında Haldem Psikoloji ve Nöropedagoji Enstitüsü’den 160 saatlik Temel Nöropedagoji Teknikleri Eğitimini tamamlayarak nöropedagoji temelli psikoterapi tekniklerini çalışmalarına eklemiştir.
Uluslararası geçerliliği olan Gottman çift terapisi 1. Düzey eğitimini alarak çalışma grubuna çiftleri de dahil ederek çalışmaya devam etmektedir.
Uz. Psk. Dan. Ayşenur ÖĞÜT genç, yetişkin ve çiftlere online ya da yüzyüze psikolojik danışmanlık hizmeti sunmaktadır.
Bugün hala mesleğine duyduğu sevgi, güven ve heyecan ile danışanlarına daha iyi hizmet sunmak üzere eğitimler ve uzmanlığını geliştirecek süpervizyon destekleri almaya devam ederek gelişimini sürdürmektedir.

Rasim paşa mah. Hayrullah Efendi sok. No: 23, Kadıköy, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin

Rasim paşa mah. Hayrullah Efendi sok. No: 23, İstanbul

Rasim paşa mah. Hayrullah Efendi sok. No: 23, İstanbul

Röportaj

I

Uzmana bir arkadaşımın tavsiyesi ile ulaştım. Anksiyete bozukluğu, panik atak sebepleriyle kendisiyle görüştüm. Kendisini tanıdığım andan itibaren beni çok iyi anladığını ve analiz ettiğini fark ettim. Sürecimiz çok iyi gidiyor ve hayatımda ilk defa üzerini örttüğüm sorunlarımı çözdüğümü fark ettim. Çok iyi iletişim kurması, beni çok iyi anlaması , şeffaf ve çözüm odaklı olması en beğendiğim özellikleri. Kesinlikle tavsiye ederim.

O
Konum: Uzm. Psk. Dan. Ayşenur Öğüt Randevu

Ayşenur hanımı yakın bir arkadaşımın sayesinde tanıma fırsatım oldu. Mesleğimin yol açtığı stres ve depresyon rahatsızlıklarım için kendisinden yardım aldım. İçtenliği bilgisi deneyimi güven veriyor.Ayşenur hanımın motivasyonu ve yardımları ile artık daha pozitif bakabılıyorum hayata.Gerçek anlamda profesyonel destek almak isteyen herkese tavsiye ediyorum.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Ayşenur Hanım bana hep içten ve güler yüzlü oldu, gerçekten işini layığı ile yapan bir danışman, yöntemleri ve tavrı bende hep işe yaradı. Danışanını can kulağı ile dinleyen ve en çıkmaz gibi olan durumların bile üstesinden gelen bilgili ve yetenekli bir danışman. Bana rehber olarak travmalarımın ve korkularımın üstesinden gelmemi sağladı. İyi ki var...

Konum: Uzm. Psk. Dan. Ayşenur Öğüt Randevu

Ayşenur hanim ile komşunun tavsiyesi ile tanıştım. Depresyon rahatsızlığım ile ilgili kadikoydeki ofisinde desrek alma fırsatı buldum kendisinden.Ayşenur hanımın bana karşı olan anlayışı ve çözüme yönlendirme konusundaki güven veren tutumunu görünce doğru yerde olduğumun farkına vardirdi.ayrica belirtmek istediğim diğer bir husus ofisin bu iş için ne kadar huzur verici olduğudur.lçeriye girdiğiniz ilk andan itibaren bu huzuru mobilyalardan dekorlar a iç mekan bitkilerinden renk seçimine kadar tam anlamıyla profesyonel bir el değdiği hissediliyor.

T
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Ayşenur Hanımı bir arkadaşım aracılığı ile tanıma fırsatı buldum.Anksiyete ve kaygı bozukluğu rahatsızlığım ile ilgili online randevu aldım kendisinden.Öncelikle online terapinin etkili olabileceğini düşünmeyenlerdendim. Ancak Ayşenur Hanım’ın bu konudaki tecrübesi ve profesyonelliği kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyor ve güven veriyor.Kendimi her terapi sonrasında daha iyi hissediyor gelecek terapi zamanını iple çekiyorum.Platform aracılığı ile aldığım en iyi hizmet diyebilirim.Kesinlikle tavsiye ediyorum.

Ayşenur Hanım'a bir meslektaşım aracılığıyla ulaştım. Romantik ilişkilerde baş edemediğimi düşündüğüm bazı şeyler vardı, bu sebeple başvurdum. Ayşenur Hanım her şeyden önce harika bir dinleyici, samimi ve içten. Kendinizi açmakta zorlanmak imkansıza yakın, bence. Sürecimiz devam ediyor ve başladığım noktadan daha iyi bir yerdeyim, bence. Ayşenur Hanım'ın güçlü yönleri içten, samimi ve etik çalışan bir psikolojik danışman olması. Çevremdekilere tavsiye ediyorum, tabii ki.

K

Ayşenur Hanım'a bir arkadaşımın yönlendirmesiyle başvurdum. Güven sorunları yaşadığım için yardımına ihtiyaç duydum. Şimdiye kadar iyi bir yol kat ettiğimizi söyleyebilirim, çünkü kendisine karşı güvenim var, bu konularda sorunum olmasına rağmen. Sayabileceğim çok şey var, ancak aralarından iki tanesini söyleyecek olursam, iyi bir dinleyici ve samimi. Kesinlikle Ayşenur Hanım'ı tavsiye ederim ve ediyorum da.

C

Ayşenur Hanım'a arkadaş tavsiyesi ile ulaştım. Aşamadığım ve içimde büyüttüğüm bazı problemlerle baş etmek için destek aldım ve almaya devam ediyorum. Ayşenur Hanım'ın iletişim tarzı ve beni rahat ve konforlu hissettirmesi sayesinde rahatça içimi dökebildim. Kendim için bir şeyler yapmak için iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum ve çok memnun kaldım. Mesleğinde profesyonel ve başarılı biri olduğunu düşünüyorum. Çevreme de tavsiye ederim.