2007 – 2008 yılları arasında özel eğitim alanında, zihinsel engelli çocuk, ergen ve aileleriyle çalıştı ve bu bireylerin topluma adapte olabilmeleri için rehabilitasyon süreçlerine katkıda bulundu.
2008 yılından 2010’a kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Sağlığı Merkezi'nde çocuk ve gençlere psikoterapi hizmeti sundu, ailelerine ve çocuklarına grup terapileri düzenledi. Aynı yıllarda MEB'e bağlı eğitim kurumlarında "Çocuk Gelişimi Uzmanlığı" ve "Özel Eğitim Uzmanlığı" kurslarında çeşitli dersler verdi ve öğrencilere sertifikasyon sürecinde eğitmenlik yaptı.
Gene aynı dönemde Prof. Dr. Mehmet Z. Sungur’un vermiş olduğu “Bilişsel Davranışçı Terapi” eğitimine başladı ve 2010 senesinde sınavı başarıyla geçerek "Bilişsel Davranışçı Terapist" olmaya hak kazandı.
Bu eğitimine paralel olarak Dr. Udi Oren’den EMDR Terapisinin 1. düzey ve 2. düzeyini tamamlayarak "EMDR Terapisti" olmaya hak kazandı. Aysun Erol aynı zamanda EMDR Derneği asli üyelerindendir.
2008-2010 yılları arasında Davranış Bilimleri Enstitüsü'nden "Stratejik Aile Terapisi" (64 saat teori ve süpervizyon) ve "Çözüm Odaklı Terapi" (150 saat teori ve süpervizyon) eğitimlerini alarak sürecini başarıyla tamamladı.
2010-2012 yılları arasında bir eğitim danışmanlık merkezinde sınava hazırlanan gençlere hem duygusal süreçlerindeki sorunlar hem de sınav performanslarını arttırmak üzerine psikoterapi hizmeti verdi.Bu hizmet kapsamında Doğa Koleji merkez kampüsünde “çoklu zeka” teoremi üzerinden eğitsel programlar hazırlayarak koordinatörlük yaptı. Gene aynı dönemde ulusal bir gazetede çocuk ve ergen psikolojisine yönelik haftalık köşe yazıları yazdı, çeşitli ulusal kanallarda gene aynı konular üzerinden röportaj verdi. Ayrıca bu süre zarfında anaokullarına (Gymboree Play & Learn vb.) aile ve çocuklara yönelik psikolojik rehberlik hizmeti verdi.
Bu dönemin akabinde American Academy of Cognitive Therapy Derneği eğitmenlerinden olan Prof. Dr. Emine Gül Kapçı’dan “Çocuklarda Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi”ni tamamladı ve çocuk/ergen terapilerinde bilişsel davranışçı terapi tekniklerini de yetkin bir şekilde uygulamaya başladı.
2012-2017 arasında ise Ersoy Sağlık Grubunda ve çeşitli danışmanlık merkezleri dahilinde çocuk ve ergenlerle klinik çalışmalarını sürdürdü. Gene aynı dönemlerde Association for Play Therapy onaylı Çocuk Merkezli Oyun Terapisi eğitimini tamamlayarak “Oyun Terapisti” olmaya hak kazandı.
Bu eğitimiyle aynı dönemde 2 yıl süreyle Yard. Doç. Dr. Neslihan Zabcı’dan "Çocuk Psikanalizi" eğitimi ve "Projektif Testler (Rorschach, CAT,TAT)" eğitimini alarak erken dönem çocukluk çağı psikolojisi alanında yetkin bir klinik beceriye sahip oldu. Halen Neslihan Zabcı ile psikanalitik terapiler alanında süpervizyon süreci devam etmektedir.
2019 yılında Amerika EMDR Enstitüsü EMDR Uygulayıcısı ve Eğitmeni Reyhana Meer-Seedat'tan "Çocuklarla Oyun Terapisi ve EMDR" eğitimini tamamlayarak çocuk ve ergenlerle EMDR uygulamaları ve bağlanma travmaları konusunda yetkin bir konuma geldi.
2020 yılında EMDR Avrupa Onaylı Çocuk & Ergen Eğitmeni (Trainer) ve Danışmanı (Supervisor) Prof. Dr. Ümran Korkmazlar'dan "Çocuk ve Ergenler EMDR Eğitimi 1. Düzey"i alarak çocuk ve ergenlerle uzun yıllarca yürüttüğü EMDR terapisi sürecinde yetkin bir beceriye sahip oldu. Gene aynı yıl içerisinde bağlı dernekten "Çocuk ve Ergenler EMDR Eğitimi 2. Düzey"i de başarı ile tamamlamıştır.
Aynı dönem gene Ümran Korkmazlar'dan "Hikaye Tekniği ve EMDR (Healing Story)" eğitimini alarak, çocuklarda iyileştirici hikayeler tekniği ile EMDR tedavisinin entegrasyonu hakkında sertifikaya sahip oldu.
Gene aynı yıl PERGEL (EMDR Destekli Sınav Kaygısı Programı)'nın kurucusu Dr. Olcay Güner'den PERGEL eğitimini alarak ve sınav kaygısı yaşayan öğrencilere bu yöntemle destek olmaya başlamıştır.
2020 yılında Avrupa onaylı EMDR eğitmeni Asena Yurtsever'den "Emdr ile Yetişkin Bağlanma Sorunları Üzerine Çalışmak" eğitimini alarak, bağlanma ve ilişkilerinde sorunlar yaşayan bireylere dair daha yetkin bir klinik beceriye sahip oldu.
2020 yılında başlayan pandemi sebebiyle EMDR Türkiye derneğine bağlı "EMDR Travma ve İyileştirme Grubu"nda gönüllü psikoterapist olarak virüsten etkilenen kritik gruplarla çalışmalarını yürüttü.
Uzman klinik psikolog Derya Altınay'dan "Çocuk ve Ergenlerde Bağlanma Travmaları ve EMDR Terapisi" eğitimi ile "EMDR - Kum Tepsisi Protokolü Yoğun Uzmanlık Programı" nı tamamlamıştır. Aynı dönemde Uzman Klinik Psikolog Pınar Fidancı'dan 4 oturumluk bir eğitim olan "Çocuk EMDR Terapistinin Triatlonu" eğitimini de tamamlayarak EMDR terapisi kullanımda uzmanlaşmıştır.
Psikolog Aysun Erol, uygulamalarında çocuklara ve gençlere yönelik Bilişsel-Davranışçı terapi, Stratejik Aile Terapisi, EMDR Terapisi, Çocuk Merkezli Oyun Terapisi ve Kum Tepsisi Terapisi yöntemlerini kullanmaktadır. Çocuk ve gençlere dair bilişsel ve gelişimsel değerlendirmelerini, WISC-R, Denver 2 Gelişim Envanteri, Frostig Gelişimsel Görsel Algı Testi ve benzeri birçok testi kullanırken, ruhsal/psikolojik değerlendirmelerde ise Rorschach, TAT (Tematik Algı Testi) ve CAT (Çocuk Algı Testi) ve çeşitli projektif çizim testlerini uygulamaktadır.
Kurucularından olduğu Kalkedon Psikoloji’de çalışmalarını sürdüren Aysun Erol davranış problemleri, okul sorunları, gelişim takibi, özel öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, kaygı bozuklukları, gelişimsel bozukluklar, meslek seçimi ve hedef belirleme alanlarında çocuklar, ergenler ve ebeveynleri ile çalışmaktadır. "Anne Baba Koçluğu", sosyal gelişim becerileri, sınav kaygısı ve teknoloji bağımlılığı alanlarında çocuk ve ergenlerle çalışmalar yürütmektedir.
Çocuk Gelişim Testi
Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri
Çocuk ve Ergenler için EMDR
Tümünü gösterSigortası olan hastalar ve sigortasız hastalar
Fenerbahçe Mahallesi, Bağdat Caddesi, No:190 K:5 D:12 Kadıköy/İstanbul, İstanbul
Online Görüşme
Louisa Duss
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Otistik Çocuklar İçin Özel Eğitim
Kalkedon Psikoloji
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Rorschach Testi
Tematik Algı Testi (TAT)
Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi
Çocuk Değerlendirme Paketi
Kalkedon Psikoloji
Çocuklarda Tematik Algı Testi (CAT)
Çocuklarda Uyku Problemleri
Çocuklarda Yeme Problemleri
Öğrenme Güçlüğü Olan Çocuklar İçin Özel Eğitim
i̇...
13 yaşındaki oğlumuzun kaygı bozukluğu nedeniyle kendisi ile görüştük. Aysun hanımla 9 yıldır birçok nedenle görüştük, her zaman pozitif ve çözüm odaklı yaklaşımı için kendisine teşekkür ederiz.
f....b
Aysun Hanım’a küçük oğlumuzun büyüme yolculuğunda yaşadığı krizler nedeniyle baş vurmuştuk. Kendisi hem bizi yönlendirerek daha doğru davranan ebeveynler olmamızı sağladı, hem de oğlumuzun daha ilk seansta güvenini kazanarak, ilmek ilmek özgüven örerek pek çok alanda gelişim göstermesini sağladı.
Kendisinin yaklaşımını çok beğendim.Çok güzel bir hizmet aldık. Kendisine teşekkür ediyorum.Oğlumda ilk iki seansta bile değişiklikler gözlemledik.Oğlum kendisi de çok mutlu oldu.Oğlumuzun korku ve davranışlarıyla alakalı sorunu vardı. Herşeye aşırı tepkiler veriyordu.Ağlayınca veya sevinince aşırı oluyordu bu tepkiler.Aysun Hanım'la görüştükten sonra daha ılımlı hava geldi, sorun yaratmamaya başladı.Çok memnun kaldık kendisinden. Aysun Hanım'ın bulunduğu kurum da düzgün bir yer.İhtiyacı olan çocuklar için gidilebilir bir yer.Herkese tavsiye ederim.
i̇....
Aysun Hanım karşısındaki insana çok güven veren bir insan. Bağlayıcı bir kişiliği var. Güleryüzlü,tatlı ve sevimli bir danışman.Oğlum için tercih ettik.Gittiğimiz dönemde oğlum yalnız başına uyuyamıyordu.Kendisiyle görüşmelerimizden sonra yalnız uyumaya başlamıştı.Bizimle de çocuğumuzla da iletişimi gayet güzeldi,güven vericiydi.
Uzun yıllardır tanıyorum, oğlum için çok faydalı oldu.Büyük oğlum için tekrar görüşmeyi düşünüyorum.Problem olduğunu düşündüğümüz konularda büyük gelişmeler yaşadı.Çok içine kapanık bir çocuktu, şuan çok iyiyiz.Oğluma yaklaşımı çok güzeldi.Oğlum normalde başkalarıyla iletişim kurmaz.İlk günden itibaren Aysun Hanım'la güzel iletişim kurdu.Telefonla merak ettiğim birşey olduğunda soruyordum, dönüş yapardı. Çok ilgiliydi, çok memnunduk kendisinden.
Boşanma sürecinde 12 yaşında kızımda travma oluşmaması için Aysun hanıma başvurduk . Emdr ile çok kısa sürede kızımın tedavisini gerçekleştirdi.
Kızımın kaygı problemleri dolayısıyla görüşme sağladığımız psikoloğumuz Aysun Hanım'la Ağustos ayının sonundan beri her hafta düzenli bir şekilde görüşme sağlıyoruz. Kızımın da yaş grubuna uygun olduğu için oyun terapisiyle birlikte çalışıyorlar. Hatta sürecimiz sonlanmak üzere diyebiliriz. Kendisiyle bu sorunu gayet güzel bir şekilde aştık ve bunun dönüşlerini de kızımdan alabiliyoruz. Üzerine, terapilerimize eklediği birçok olumlu olgu da oldu. Yani destekleri sayesinde gerçekten memnun kalacağımız bir süreçle ilerledik. Şu an aynı sorunlarımız devam etmiyor. Ama ilerleyen süreçlerde başka bir sorunla karşı karşıya kalacak olursak yine Aysun Hanım'ın kapısını çalarız.
Aysun Hanım'a bize verdiği tüm emekler için teşekkür ediyorum. Oğlum için gayet iyi bir süreç geçirdiğimizi düşünüyorum. Oldukça olumlu bir süreçti bu bizim için. Gayet memnun kaldık şu anda herhangi bir sıkıntımız yok ama ihtiyaç halinde yine kendisini tercih ederim danışmanlık için. Oğlum 1. sınıftayken sınıf öğretmeni davranış bozukluğu olabileceğini ve derslerde yerinde durmadığını buna bağlı olarak hiperaktif davranışlar da sergilediğini söylemişti. Bunun için bir destek almamız gerektiğini belirtti ve bizde Aysun Hanım'a ulaştık. Oğlum 2. sınıftayken başladığımız bu sürece 4 yıldır devam ediyoruz. Sıkıntılarımız Aysun Hanım sayesinde bu süreç içerisinde azalma gösterdi.
m....a
Kısa bir süre daha devam etmemiz gereken sürece bu virüs vakasından dolayı ara vermek durumunda kaldık ama oğlum için yaklaşık 9 aydır Aysun Hanım'dan destek almaya devam etmekteyiz. Olumlu anlamda bu süreç içerisinde değişim de gözlemledik oğlumda. İletişim konusunda danışmanımızla herhangi bir sorun yaşamıyoruz aksine ne zaman istesek ulaşabildiğimiz bir danışmanlık sergiliyor bizim için. Aslında oğlum kolay kolay iletişim kurabilen bir çocuk değil ve Aysun Hanım'ın ona karşı olan davranış, tavırlarından dolayı rahatlamış olduğunu görmek güzeldi. Çocuklarla iletişim anlamında çok iyi bir yönerge izlediğini düşünüyorum. Aslına bakarsak görevi zaten bu ama ben bugüne kadar birçok danışmanlık deneyimi edindiğim için farkı biraz da olsa anlayabiliyorum diyelim.
i̇...
Aysun Hanım'ın terapilerinden, teorik yaklaşımından ve yönlendirme şeklinden çok memnun kaldık. Ayrıca detaylı bilgilendirme sağlaması da çok iyiydi. Çocuğumuzun yaşadığı bu psikolojik süreçle ilgili bizlere ve oğlumuza destek verdi, vermeye de devam ediyor. Koronavirüsünden dolayı şu anda görüşmeye ara verdik ama 2 ay gibi bir süredir devam eden süreçler içerisindeydik kendisiyle. İlk seanslardan itibaren etkili olduğunu da gördük. Çocuğumuzun aklından birtakım düşünceler geçiyordu ve sanki onları yapmazsa başına bir iş gelir gibi düşünmeye başlıyordu. Böyle bir takıntı sorunu yaşarken Aysun Hanım'ın da terapi desteği sayesinde sorunlarımızın azaldığını görmeye başladık. Bu kadar olumlu ilerleme kaydetmeyi kendisi de hiç beklemiyordu. O yüzden ilerleyen süreçlerde yine kendisiyle bu sürece devam etmeyi düşünüyoruz.
Aysun Erol isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Aysun Erol, Psikoloji. Size Aysun Erol tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Çocuk Gelişim Testi, Louisa Duss, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi, Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR Terapi, Aile Terapisi, Oyun Terapisi, Denver Gelişim Tarama Testi, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi.
Aysun Erol adresi nerede?Aysun Erol şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Fenerbahçe Mahallesi, Bağdat Caddesi, No:190 K:5 D:12 Kadıköy/İstanbul İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Aysun Erol isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Aysun Erol uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Aysun Erol isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Aysun Erol, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Aysun Erol hangi dilleri konuşuyor?Aysun Erol ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Aysun Erol isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Aysun Erol tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Aysun Erol hakkında ne düşünüyor?Toplam 40 hasta / danışan, Aysun Erol hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu