Doktor Muayenehanesi
İstanbul

Genel Cerrahi Randevusu

Genel Cerrahi Randevusu

Dr Aziz Bora Karip, çok uzun süre İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde çalışmış, Ocak 2020 tarihi itibarı ile yöneticisi olduğu kliniğinden ayrılmış ve çalışmalarına özel muayenehanesinde devam etme kararı almıştır.
Yöneticiliğini yaptığı eski çalışma yerinde 3000' e yakın obezite cerrahisi işlemi yapılmış olup, tüm bu hastaların gerek tedavilerini, gerek yakın takiplerini üstlenmiştir.
Dr Karip binlerce acil ve acil olmayan laparoskopik ameliyat gerçekleştirmiştir. Laparoskopik ameliyatların yanında endokrin cerrahi, meme cerrahisi, safra cerrahisi ve sindirim sisteminin bir parçası olarak makat bölgesinin hastalıkları ve cerrahisi ile de özel olarak ilgilenmektedir.
Dr Karip' in tedavi prensipleri dinle, anla, anlat, ortak çözüm bul şeklinde hastayı da tedavi sürecine katan, kararların ortak verildiği bir anlayıştır.

Konum: başka bir yer Diğer

Sevgili hocam FSM hastanesinde görev yaptığı sırada başka bir doktora tüp mide ameliyatı oldum ve mide kaçağı sorunu yaşadım, gerek yanlış tedavi yöntemleri gerek psikolojik sorunlarım nedeni ile tedavi sürecimin tıkandığı dönemde hocam benim tedavimi devraldı ve 3 aydır taburcu olamadığım hastaneden 3 hafta içinde taburcu oldum. Ağrılarımın dinmesi, beslenmeye hızla başlamam, psikolojik destek ve şahsi alakası ile her anlamda yanımdaydı. Taburcu olduktan sonra 1 yıl yine bir arada tedavimi devam ettirdik ve endoskopik operasyonlarıma girdi. Bir kaç yıl sonra safra kesesi rahatsızlığımı yine hocam teşhis etti ve o sırada başka şehirde yaşıyor olmama rağmen bir hekim arkadaşına yönlendirip hızla ameliyata alınmama vesile oldu. Kapalı planlanan Safra kesesi operasyonu sırasında önceki mide ameliyatımla ilgili sorunlar yaşandığından ameliyatıma görüntülü katılıp yardımcı oldu. Aradan 8 yıl geçti ne zaman yazsam, herhangi bir konudan endişe duysam hemen vakit ayırır. Özverinin vücut bulmuş halidir. Yolunuz Bora hocamla kesişmişse 1-0 öndesiniz demektir, rahat bir nefes alıp arkanıza yaslanın. Siz hocama bakınca ne görüyorsunuz bilmem ama ben hayata tutunmama sebep olan bu adamın omuzlarında iki melek kanadı görüyorum. Varolun hocam, minnetim hiç bitmeyecek.