Akupunktur Randevusu
Manuel Terapi
Mezoterapi
PRP
Ruknettin Baha Çelik Muayenehanesi
1986 yılında Akupunktur Derneğinin kuruluşunda yer aldım. 1987-1988 ve 1989 yıllarında bir İlaç fabrikasında Akupunktur Eğitim seminerleri düzenledik. Bu seminerler Türkiye’de bir ilkti. Dernek olarak hazırladığımız Akupunktur Uygulama tüzüğü Sağlık Bakanlığımızca da benimsenerek yayınlandı. Bu muazzam ve faydalı bilimin belirli kurallara alınarak, bilimsel yöntemlerle ve kurallı olarak uygulanmasının önü açılmış oldu.
1989 yılında Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon dalında Doçent unvanını aldım. Ülkemizde, ilk defa yayınları arasında Akupunkturla ilgili araştırmaları olup da Doçent olma şerefi bana nasip oldu. 1989 yılında 1. Uluslararası Katılımlı Ulusal Akupunktur Kongresini, İstanbul Akupunktur Derneği ile birlikte İstanbul’da düzenledik.
1996 yılında Trakya Üniversitesi rektörlüğü tarafından Akupunktur Eğitim ve uygulama Kursu vermek üzere, Akupunktur Derneğimiz resmen davet edildi. Bu olay da ülkemizde bir ilkti. 420 saat yaklaşık 25 tıp doktoruna kurs verdik. Bu kursiyerlerin tamamına Sağlık Bakanlığımız doğrudan ‘Akupunktur Uygulama Sertifikası’ verdi. Bu şeref te derneğimize nasip oldu. Bu çalışmanın bilimsel programının hazırlanıp uygulanmasında katkımın olması da ayrıca büyük bir gurur kaynağımdır.
1995 yılında İstanbul’da merhum Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel’in himayesinde ‘WFAS’ Uluslararası Akupunktur kongresini düzenledik. Bu kongrede 300’ün üzerinde yabancı bilim adamını ağırladık.
1997 yılında Vatan Hastaneler gurubu bünyesinde Akupunktur seminerleri düzenledik. Bu kurslarda da yüzün üzerinde meslektaşımıza, bu muazzam bilimi öğretme şerefine nail olduk. Medya aracılığı ile de halkımızı aydınlatmaya çalıştık. İlk yıllarda Üniversitelerimizde yoğun bir karşıtlık vardı. Günümüzde ise, birçok üniversitede eğitim kuşları düzenleniyor.
1998 yılında Prof. Dr. Kaya Özkuş önderliğinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde ‘Akupunktur Eğitim ve Uygulama’ kursu açıldı. Daha sonra Ankara Gazi Üniversitesinde kurslar açıldı. Bu kursların özelliği Sağlık Bakanlığı ile ortak yapılmaları ve katılımcılara uygulama sertifikalarının verilmesi idi.
2006 yılında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde ‘Akupunktur Eğitim ve Uygulama kursları açıldı. Bu kursların bilimsel koordinatörlüğünü yaptım. 9 kursta bizzat çalışarak yaklaşık 300 hekim arkadaşımızın eğitimine katkım oldu.
2007-2012 yılları arasında, Sağlık Bakanlığı Akupunktur Bilim kurulunda üye olarak bulundum. Bu kurul, ülkemizdeki Akupunkturla ilgili konularda Bakanlığa bilimsel danışmanlık görevinde bulunuyordu.
2007 yılında ‘Şişmanlık ve Akupunkturla Tedavisi’ isimli kitabımı yayınladım.
2010 yılında İstanbul Dedeman Otelde yapılan 6. Uluslararası Katılımlı Ulusal Akupunktur Kongresinin başkanlığını yaptım.
Ankara Gazi üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İstanbul Medipol Üniversitesinin ‘Akupunktur Eğitim ve Uygulama’ kurs programlarına hoca olarak katıldım. Medipol Üniversitesindeki eğitim çalışmalarına katılımım devam ediyor.
Bu güne kadar, farklı televizyon ve radyo programlarına katılarak halkın aydınlanmasına çalıştım. Yazılı basında da, yaklaşık 100’e yakın makalem yayınlandı.
Öylesine çaresiz ( Ekstrem ) hastalarla karşılaştım ki, aldığım sonuçlar Akupunktura olan ilgi ve sevdamı bir kat daha arttırdı.
Görüşler yakında geliyor
İlk görüşü yazın
Prof. Dr. Baha Çelik adlı sağlık profesyonelini ziyaret ettiniz mi? Ne düşündüğünüzü paylaşarak, diğer insanlara yardımcı olabilirsiniz.
Görüş ekleSıkça Sorulan Sorular
Baha Çelik isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Baha Çelik, Akupunktur, Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon. Size Baha Çelik tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Akupunktur Randevusu, Akupunktur Tedavisi, Mezoterapi, Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Randevusu, Akupunkturla Zayıflama Tedavisi, Manuel Terapi, PRP.
Baha Çelik adresi nerede?Baha Çelik şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Fişekhane Cad.Acar Apt. No:38/8 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Baha Çelik isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Baha Çelik online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Baha Çelik isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Baha Çelik bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Baha Çelik ile iletişime geçmenizi öneririz.
İstanbul bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Akupunktur Uzmanları
İstanbul bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Akupunktur Uzmanları