Psikoloji

Tekirdağ 1 adres

Psk. Bakiye Nergiz Ovacıklı
Kazımiye Mahallesi Aşık Veysel Sokak No:25 Erdem 2 Apt. Kat 1 Daire, D:1, Tekirdağ

CAS Zeka Testi +8 daha fazla

Deneyimsel Oyun Terapisi

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

Filial Terapi

Psk. Bakiye Nergiz Ovacıklı

2009 Yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji Bölümünden Onur derecesiyle mezun oldu. Lisans eğitimi sırasında Bakırköy Sinir Hastalıkları Hastanesinde Bipolar ve Şizofreni Bölümünde iki yıl (2) stajyer psikolog olarak görev yaptı. GELİŞİMİST Çocuk Gelişim Danışmanlığı merkezinde iki yıl (2) staj programını tamamladı. 2013 yılında Aile Danışmanlığı eğitimini tamamlayarak aile danışmanı oldu. 2015 yılında Marmara Üniversitesi pedegojik formasyon programını tamamladı. 2017 yılında Yeditepe Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi yüksek lisans programını onur derecesiyle tamamlayarak uzman unvanı aldı.

Lisans eğitimini tamamladıktan sonra GELİŞİMİST Çocuk Gelişim Danışmanlığı merkezinde dört yıl (4) boyunca çalışmalarına çocuk ve aile alanında devam etti. Birçok özel anaokulunda okul psikoloğu olarak çalışmalarını sürdürdü. Bizim Anadolu gazetesinde Çocuk psikolojisi alanında köşe yazıları yazdı. İSTEK Özel Bilge Kağan Okulların da okul psikoloğu, müdür yardımcısı ve İSTEK Anaokulları Rehberlik ve Danışmanlık Bölümü Koordinatörü olarak sekiz kampüsteki çalışmaları yürüttü. İSTEK Okulları 1. Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Konferansı ve 2. Uluslararası Erken Çocukluk ve Temel eğitim Konferanslarının düzenlenmesinde görev aldı.

Çalışma alanları arasında; Çocuk ve Ergen Danışmanlığı, Aile Danışmanlığı, Çocuk ve Ergen Psikoterapisi, Deneyimsel Oyun Terapisi, Çocuk Gelişim Takibi, Okul Danışmanlığı, Gelişim ve Zeka Testleri, Duygu Temelli Sorunlar, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu, Akademik Problemler, Okul Uyum Sorunları, Sınav Kaygısı, Özel Öğrenme Güçlüğü yer almaktadır.

Uyguladığı Testler; CAS (Cognitive Assesment System) Bilişsel Değerlendirme Testi, WISC-R IV Zeka Testi, MOXXO Dikkat Testi, TILLS Testi (Bütünleşmiş Okur-yazarlık Becerileri Testi) Denver II Gelişim Testi, Okul Olgunluğu Testi, Gessel Gelişim Testi, Gestalt Bender Görsel Motor Algı Testi, Ankara Gelişim Envanteri, Frostig Gelişimsel Görsel Algı Testi, CAT (Çocuklarda Tematik Algı Testi) Loussia Düss Psikanalitik Hikayeler Testi, Peabody Resim Kelime Testi

Altea Psikolojik Danışmanlık Merkezinde; çocuk ve aile alanlarında hizmet vermektedir.

Aldığı Eğitimler;

Çocuk ve Ergenlerle EMDR Eğitimi- Prof. Dr. Ümran Korkmazlar
EMDR 1. Düzey Eğitimi- Davranış Bilimleri Enstitüsü
Çocuk ve Ergenlerde Travmaya Müdahalede Stabilizasyon Teknikleri, Prof. Dr. Ümran Korkmazlar
Somatik Deneyimleme Giriş - Ariel Giarretto
Somatik Deneyimleme Temel Kavramlar - Didem Çaylak van Zuijlen
Çocuklarda Sosyal Duygusal Gelişim: Esnek Dayanıklılık Yol Haritası - Maggie Kline
Deneyimsel Oyun Terapisi, Uzm. Psk. Nilüfer Devecegil
Çocuk ve Ergenlerde Psikolojik Sağlamlık Programı, Dr. Atanur Akar
Attentioner Dikkat Geliştirme Programı, Uzm. Dr. Hülya Bingöl
Theraplay Oyun Terapisi Tekniği, David L. Myrow & Susan Bundy
Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, Uzm. Psk. Filiz Çetin
Filial Terapi (Oyun ile aile terapisi), Visa Wan Fleet
Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, Nevin Dölek
MBSR (Mindfulness Temelli Stres Azaltma Programı), Psikoloji Doktorant- Alev Elmas
Psikanalitik Çocuk Piskoterapisinde Çerçeve, Françoise Moggio
Çocuğun Ruhsal Özelliklerini Değerlendirme, Yrd. Doç Neslihan Zapçı
Çocuk Psikiyatrisi Pratiğinde Psikanalitik Dinleme, Uzm. Dr. Onur Saltuk Dönmez
21.yy Oyun Terapisti Olmak, Uzm Psk Nilüfer Devecigil
Akran İlişkilerinde Kriz Çözümü, Uzm. Psk. Feriha Dildar
Sosyal Duygusal Becerileri Geliştirme Programı, Sosyal Duygusal Öğrenme Akademisi
Zeka Oyunları Eğitmen Programı, Türk Beyin Takımı
Teaching and Learning/ IB Workshop
Liderlik Gelişim Programı, TTS Eğitim, Mehmet Sürmeli

Konum: Psk. Bakiye Nergiz Ovacıklı Çocuk ve Ergen Psikolojisi

Bakiye hanımla yaklaşık 6-7 yıldır dönem dönem çalışıyoruz iki çocuğum içinde farklı destekler aldım ve almaya devam ediyoruz .Kendisi şahane bir psikolog çocuklarla iletişimi anne baba ile diyalogları sorunlara doğru ve zamanında müdahalesi en önemliside samimi ve çözümcül yaklaşımı.Şu ana kadar hangi sorunla gittiysek kısa sürede çözüme ulaştık .Çok şanslıyız ki Çorluda Bakiye hanım gibi değerli bir psikoloğumuz var iyiki yollarımız kesişmiş çok seviyoruz kendisini .

C
Konum: Psk. Bakiye Nergiz Ovacıklı Deneyimsel Oyun Terapisi

Bakiye hocamıza yaklaşık 8 aydır geliyoruz çocuğumla iletişimi harika bazı sıkıntılı dönemlerimizi rahatlıkla atlattık şükürler olsun.Kızımın onunla bir bağ kurması ve bunu olumlu yönlerine çevirmesi bizim için oldukça kıymetli. iyiki varsınız bakiye hocamız koşarak geldiğimiz ve mutlu olarak ayrıldığımız tek yer

Konum: Psk. Bakiye Nergiz Ovacıklı Çocuk ve Ergen Psikolojisi

Bakiye ablayla yaklaşık 1 sene önce tanıştım.Kendimce çok zor bir zamandan geçiyordum.Ne zaman kendimi yere düşmüş,afallamış,güçsüz hissetsem beni düştüğüm yerden kaldırdı.Hayata bakış açımı değiştirdi.Kendimi sevmeyi,kendime inanmayı öğretti .En önemlisi Sürekli gökyüzünde gördüğüm kasvetli havayı gökkuşağına çevirdi.Sadece bir psikolog olarak değil bir abla gibi destek oldu bana.İyi ki yollarımız kesişti.Ne kadar teşekkür etsem az.İyi ki varsın Bakiye abla

I
Konum: Psk. Bakiye Nergiz Ovacıklı Oyun Terapisi

Kendisinden danışmanlık aldığımız 3 yılı aşkın süredir, her takipte iyi ki yollarımız kesişti dediğimiz bir uzman kendisi. Yaklaşımı, içtenliği, sizi aydınlatması ve önerileri her zaman bizi rahatlattı. Çocukların dilinde anlıyor ve onlara şefkatle yaklaşıyor. Desteği için teşekkür ederiz.

Ö
Konum: Psk. Bakiye Nergiz Ovacıklı Çocuk ve Ergen Psikolojisi

Kızım için başladığımız süreçte aydınlatıcı açıklamaları bize durum ile ilgili dönüşleri ve kızımızla aldığı yol çok iyi sonuçlar verdi.Tecrübesini her aşamada hissediyorsunuz görüşmelerimizde.Güler yüzü sıcak karşılama ve uğurlamaları çok memnun edici.

Konum: Psk. Bakiye Nergiz Ovacıklı Oyun Terapisi

Nergis hanımla tavsiye üzerine tanıştık oğlumun kaka tutma sıkıntısı var şuan süreç devam ediyor ama gösterdiği ilgi ve alaka oğlumu olumlu yönde ilerletiyo kesinlikle destek alınacak ise Bakiye Nergis Ovacikli derim guler yüzlü samimi ve içten olması insanı rahatlatıyor.

Konum: Psk. Bakiye Nergiz Ovacıklı Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

Bakiye Hanımla arkadaşımın tavsiyesi üzerine tanıştık, önce oğlumun dikkat eksikliği ve kaygı sıkıntıları için görüştük, destek almaya başladık, kimi zaman farkında olduğumuz kimi zaman da farkında olmadığımız sıkıntılarımızı ve çözümlerini sundu bize. Zaman geçtikçe bende kendimle ilgili halledemediğim sıkıntıları paylaşınca, bende Bakiye hanımdan destek almaya başladım. Samimi ve sıcakkanlı tavırları ve sizi dinlemesi ile, bana açtığı pencereler, gösterdiği bakış açıları sayesinde çok daha rahatlamış ayrıldım yanından hep. İşinde ve alanında çok iyi bir yerde olduğunu ve çok daha iyi yerlere geleceğine emin olduğum, yakınlarıma samimiyetle tavsiye ettiğim bir insan.Çok teşekkür ederim, iyi var.

Y
Konum: Psk. Bakiye Nergiz Ovacıklı Çözüm Odaklı Terapi

11 yaşındaki oğlumun okb ile savaşında 1 yıldır kendisi ile aynı yoldayız oğlumun bu süreçte ablası oldu ve çok güzel yol katettik kendisi ailemizin bir parçası ne zaman ihtiyacımız olsa hiç cevapsız ve çözümsüz bırakmadı özellikle okb ile mücadelede herkese ciddi olarak tavsiye ediyorum sadece oğluma değil bana ve annesine de çok şey kattı ailecek kendisinden çok ama çok memnunuz ve bugünlere kadar bütün problemlerimizde yanımızda olduğu içinde kendisine minnettarız.....

Konum: Psk. Bakiye Nergiz Ovacıklı Aile Danışmanlığı

Bakiye hocama Tavsiye üzerine gittik iyi ki tanımışım kendisini Oğlumun içinden çıkılmaz sorunlarını çözmede çok yardımcı oldu Ayrıca gösterdiği içtenliği,pozitifliği ilgi alakası dan dolayı sonsuz teşekkürler.Bakiye hocam sayesinde şimdi hayat oğlum içinde benim için de çok daha güzel.Alaninda uzman e harika bir terapist Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim..

Konum: Psk. Bakiye Nergiz Ovacıklı Oyun Terapisi

Bakiye hanım için sadece yorum yapmak yetmez bence desteğe ihtiyacı olan her bireyin tanışması gereken kişi kendisi çok anlayışlı iletişimi kuvvetli çok sıcak birisidir ayrıca alanında gerçek bir uzman ve yol göstericidir kendisiyle tanışma fırsatı bulup bize yardımcı olduğu için çok minnettar ve mutluyuz daima güler yüzü içten güven dolu davranışlarıyla insanı rahatlatan biri iyi ki tanıştık herkese tavsiyemdir . Kendisini çok seviyoruz iyi ki var