Psikoloji lisans eğitimimi İstanbul Okan Üniversitesi'nde tamamladım. Öğrenimime devam ederken Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları biriminde klinik staj eğitimi aldım. Bunun yanı sıra birçok farklı konuda eğitim ve söyleşilere katıldım. Mezuniyetimin ardından özel eğitim alanında çalışmaya başladım ve bu alanda ‘uzman öğretici’ unvanı kazandım. "Aile danışmanlığı", "Çocuk ve Ergen Bilişsel Davranışçı Terapi", "Çocuk Klinik Değerlendirme ve Psikoterapi Uygulamaları", "Çocuk Değerlendirme ve Dikkat Testleri", "Oyun Terapisi" ve "Resim Analizi" gibi alanlarda eğitimler alarak çocuk ve ergen psikolojisi üzerine çalışmalar yürüttüm.
Kariyerime özel danışanlar alarak devam ederken, ‘Oyun Terapileri Derneği APT Onaylı Çocuk Merkezli Oyun Terapisi’ eğitimini de tamamladım ve ardından Barış Psikoloji'yi kurdum. Barış Psikoloji çatısı altında "Aile Danışmanlığı ve "Çocuk/Ergen Psikolojisi" üzerine danışan kabul etmemin yanı sıra online olarak "Ebeveyn Danışmanlığı" ve "Bireysel Danışmanlık" gibi hizmetler sağlamaktayım.
Genç bireylerin zihinsel ve duygusal gelişimlerini destekleyen bir yaklaşımla, onların kendilerini keşfetmelerine ve sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyorum. Çocuk ve ergenlerin yanı sıra ailelere de danışmanlık hizmeti vererek, sağlam bir duygusal temel oluşturmak , bireylerin ve ailelerin potansiyellerini en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olmak için çalışmaktayım.
Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
Mental Muayene
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Barış Psikoloji
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Porteus Labirentleri Testi
Çocuklarda Yeme Problemleri
Ön Görüşme
İlişki Terapisi
z.....
Barış Bey bana profesyonel bir yaklaşım sundu. Seanslar boyunca kendimi rahat hissettim ve süreç boyunca çok fazla şey öğrendim. Sorunlarımı anlamama ve çözüm yolları geliştirmeme çok yardımcı oldu. Hayatımda gerçekten fark yaratan bir süreç yaşadım. Eğer bir psikolog arayışındaysanız, kesinlikle Barış Bey'i tavsiye ederim.
kü...
Barış Bey'le olan randevulara anksiyete sorunum sebebiyle başladım. Süreç devam etmekte ve değişimi fark edebiliyorum.
g....a
Barış beye cocugumuzdaki kaygı korku derslerinde odaklanamama gibi sorunlarla başvurduk bu süreçte oldukça açıklayıcı ve bizleri bilgilendirdi cocugumuzdaki değişiklikleri fark ettik. oyun terapisti hakkında bilgilendirdi sürecimiz devam ediyor ve çok güzel ilerlemeler kaydettik.
ga....
Barış beye çocuğumun kaygı sorunu ve okula uyum sağlaması açısından başvurduk.Bu haftada 3.seansımızı gerçekleştireceğiz. İlerleyen seanslarda da gözle görülür farklılıklar göreceğimden eminim.
ha...k
Barış Bey'e panik atak ve kaygı bozukluğu nedeniyle başvurdum. 3 aydır online olarak görüşüyoruz. Bu kısa süre dahi zarfında farkındalık kazanmama ve bakış açımı değiştirmeme yardımcı oldu. Endişelerimin düşünce temelli olduğu ve bunun duygularımı etkilediğini keşfetmeme rehberlik etti. Online terapinin bana yardımcı olmayacağını düşünerek başladığım bu süreçte, gerçekten ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum. İlerleyen dönemlerde de tüm sorunlarımı geride bırakacağıma inancım tam.
s...
Barış Bey ile uzun süredir görüşüyoruz. Bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine kendisine ulaştık. Kızımız çok kaygılı ve özgüvensizdi. Barış Bey süreci çok güzel yönetti ve bize çok destek oldu. Kızımızda çok büyük bir değişim var. Şu an gayet özgüveni yerinde ve eski kaygılı durumundan eser yok diyebilirim. Çevremizdeki herkes kızımızdaki değişimi gözlemliyor ve çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Her konuda çok profesyonel ve emin adımlarla ilerliyor Barış Bey. Çevremdekilere tabii ki tavsiye ederim.
f.....
Ben de Barış Bey ile oğlum için görüşmüştüm 4 yaşında ve kreşe gittiği halde öğretmenlerinden de hiç bir problem duymadan 2 seneyi geçirdik. Fakat eve gelip küçük çaplı okulun verdiği ödevleri yaparken gördüğümde her şeyi ısırma emme gibi huyları olduğunu farkettirmeden. Aynı zamanda oyun oynarkende sık karşılaştığım bir durum olunca Barış bey ile iletişime geçtik ve durumu kısa sürede toparladık. Şuan içim rahat, seanslarımız bitmek üzere. Detay vermeden geçmek istemedim . Tüm ebeveynlerimiz için
2 çocuğum var ve yaşları birbirine çok yakın. Büyük olan oğlum bu yıl sınava girdi küçük olan ise abisine gösterdiğimiz hassasiyet nedeniyle onunla ilgilenmediğimizi düşünerek agresif tavırlar göstermeye başladı. İkisinin arasında denge kurmakta çok zorlandık. Büyük oğlum aynı zamanda ciddi bir sınav kaygısı yaşamaktaydı. Destek almaya karar verdik. İnstagramda Barış Psikoloji sayfası karşıma çıktı. Barış bey ile bir ön görüşme gerçekleştirdik. Kendisinden, büyük oğlumun sınav kaygısıyla ilgili destek almaya karar verdik. Bu süreçte büyük oğlumun kaygılarının büyük oran azalmış olmasının yanı sıra yaptığımız aile görüşmeleri sayesinde diğer çocuğumuza olan yaklaşımımız da daha doğru bir noktaya evrildi. Oğlum çok daha rahat bir sınav süreci yaşadı. Özellikle süreç yönetimi konusunda bize birçok şey kazandırdı. Benzer problemler yaşayanlara gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir psikolog .
Psk. Barış Öksüz
Sınav süreci çocukları olumsuz etkileyebiliyor. Bunun yanı sıra ebeveyn tutumları da bu duruma küçümsenmeyecek derecede yön veriyor. Genç bireyin başarısına katkıda bulunmak için farklı noktalardan bakmaya çalıştık. Bu süreçte benimle işbirliği yaptığınız ve düşüncelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum.
bu...e
İki tane bebeğimi var araları 19 ay birbirleri ile kavgalar, paylaşımsızlık olduğu için Barış Beyle yola çıktık.
Büyük oğlumda kardeş kıskançlığı vardı ve kendine zarar veriyordu ne yapmam gerektiğini bilmiyordum ilk başta bunu çözmeye çalıştık bana ne yapmam gerektiğini anlattı bir süre uyguladık yavaş yavaş kardeşiyle paylaşımlara başladı onunla oyunlar oynamaya başladı(asla oyun oynamıyordu bunun icinde bir yol çizdi) kardeşini öpmeye sarılmaya başladı.
Barış bey sayesinde çocuklara nasıl davranmam gerektiğini onlarla nasıl oyunlar oynayıp onları nasıl bir düzene alıştırmam gerektiğini öğrendim. Çocuklarımın durumundan aşırı yorulan bir anne olarak tavsiyeleri beni kendime getirdi güçsüz bir anne zannederken aslında inanılmaz güçlü bir anne olduğumu anladım.
Konuşmasıyla, size olan samimiyetiyle gönül rahatlığıyla herşeyinizi anlatabiliyorsunuz. O kadar olumsuzlukların içinde size olumlu olabilmeyi gösteriyor. Çok tatlı ve çok samimi bir ofisi var
Barış Öksüz isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Barış Öksüz, Psikoloji. Size Barış Öksüz tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Gessell Gelişim Testi, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Porteus Labirentleri Testi, Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi.
Barış Öksüz adresi nerede?Barış Öksüz şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Cumhuriyet Mah. Kandilli Cad. No:56 Samsun
Adresine gitmek zorunda kalmadan Barış Öksüz isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Barış Öksüz uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Barış Öksüz isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Barış Öksüz, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Barış Öksüz isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Barış Öksüz tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Barış Öksüz hakkında ne düşünüyor?Toplam 12 hasta / danışan, Barış Öksüz hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.