Banka Havalesi

Afazili Bireylerde Dil ve Konuşma Terapisi

Artikülasyon Bozukluğu Terapisi

Ses Terapisi

Danışmanlık Merkezi

Begüm Altunbaş 1 Kasım 1996 yılında Eskişehir’de doğmuştur.2016 yılında Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümünü tam burslu olarak kazanmış, 2020 yılında bölümünden Yüksek Onur Öğrencisi olarak mezun olmuştur. Eğitimi süresince çeşitli kurumlarda ve uzmanların yanında staj yaparak multidisipliner çalışma ve deneyim kazanma ilkesini benimsemiş olan Begüm Altunbaş, Medipol Mega Hastanesi, Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi’nde, çeşitli özel klinik ve rehabilitasyon merkezlerinde alanında uzman Kulak Burun Boğaz hekimleri ve uzman dil ve konuşma terapistlerinin yanında gözlem ve asistanlık yapmış, uygulamalarda bulunmuştur. Ayrıca Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ses Yutma Kliniğinde ve Üsküdar Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Araştırma ve Uygulama Merkezinde(ÜSESKOM) intörnlük yapmıştır. 1.Ulusal Dil ve Konuşma Terapisi Öğrenci Kongresi’nde sunduğu “Türkiye’deki Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Lisans Öğrencilerinin Mesleki Eğilimlerinin ve Kariyer Kararı Öz- Yeterliliklerinin İncelenmesi’’, konulu sözlü bildiri ikincilik ödülü almıştır. Ayrıca KBB hekimi Prof. Dr. Kürşat Yelken ile Ses Hastalıkları, Tedavi ve Korunma Yolları seminerinde "Ses Hastalıklarından Korunma Yolları" sözlü sunumunu gerçekleştirmiştir. Ayrıca öğretmenlere, ebeveynlere, öğrencilere ve profesyonel ses kullanıcılarına dil, konuşma ve ses bozuklukları hakkında genel bilgi ve yaklaşım ile ilgili seminerler vermekte, ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlara katılmakta ve çeşitli projelerde yer almaktadır. Şu anda Altunizade Acıbadem Hastanesi, Dr. Şinasi Can Acıbadem Hastanesi ve İz Akademi Ataşehir'de hizmet vermektedir. Aldığı eğitimler:

Temel İşaret Dili Eğitimi,Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi/İstanbul

İkinci Kur İşaret Dili Eğitimi,İşitme Engelliler Federasyonu/Şişli/İstanbul

Sesi Doğru Kullanmaya Yönelik Piyano ile Ses Eğitimi,Marmara Üniversitesi, Göztepe Yerleşkesi/İstanbul

Harbiye Askeri Müze, İstanbul Velofarengeal Disfonksiyonlarda Konuşma Bozuklukları Açısından Ayırt Edici Değerlendirme, Müdahele ve terapi yaklaşımları , İstanbul

Gilliam Otistik Bozukluk Derecelendirme Ölçeği-2- Türkçe Versiyonu (GOBDÖ-2-TV) KURSU,Prof.Dr. İbrahim H. Diken, İstanbul

ETEÇOM (Etkileşim Temelli Erken Çocuklukta Müdahale Programı), Prof. Dr. İbrahim H. Diken

10. Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi, Fleksıbl Endoskopik Yutma Değerlendirmesi Kursu ,İstanbul

10. Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi, Vitalstim Uygulamalamalarına Giriş Kursu,İstanbul

10. Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi, Ses Protez Uygulamaları Kursu,İstanbul

"Önüm Arkam Taşım Topum", Orff Yaklaşımıyla Müzik ve Hareket Eğitimi Kursu, Doç. Dr. Bilgehan Eren

DIR Floortime 101 Eğitimi, Uzm. DKT Egemen Nakışçı

DIR Floortime 201 Eğitimi, Uzm. DKT Egemen Nakışçı

Ergen ve Yetişkin Kekemeliğinde Bilişsel Davranışçı Yaklaşım ve Exposure Kekemelik Terapisi Eğitimi, İstanbul

Pediyatrik Yeme Bozukluklarına DIR Bakış Açısı ile Bütünsel Yaklaşım Kursu, İstanbul

Çalışma Belleği Ölçeği Eğitimi, İstanbul

Konum: Danışmanlık Merkezi Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Oğlumuz suat tural için konuşma terapisi aldık çok etkili oldu, çok faydasını gördük.
Begüm hocamıza çok teşekkür ederiz.

Begüm Hanım'dan gayet memnun kaldık. Kendisini internet üzerinden araştırma yaparak çocuğumuz için görüşme sağladık. 10 seans terapi aldık ve sürecimizi tamamladık. Söyleyemediği harfleri söylemeye başladı. Konuşmasını geliştirmesinde bayağı etkili oldu. Begüm Hanım davranışları, oturması, kalkması, konuşması, bize karşı olan muhabbeti gayet iyiydi.

Begüm Hanım'dan çok memnunuz. Çocuğumun geç konuştuğunu düşündüğümüz için kendisiyle görüşme sağladık. Çocuğumuzun normal olduğu ve terapilerin faydalı olacağını söylediği için devam etmek istedik. 4-5 seans görüşme sağladık. Çocuğumuzu gözlemlemek için terapilere ara verdik. Çocuğum şu anda 2 buçuk yaşında 3 yaşına kadar gözlemleyeceğiz. 3 yaşında herhangi bir sorunumuz olursa farklı bir uzman aramaksızın Begüm Hanım'ı tercih edebiliriz. Kendisi işini çok iyi yapan, çocukları seven ve onlara güzel yaklaşan bir terapist.

Konum: başka bir yer Diğer

begüm hocamı anlatmaya kelimeler yetmez,oğlum üç yaşındayken yollarımız kesişti,ata hiç kelime çıkarmıyordu,tuvalet eğitimi yoktu,inanmıyacaksınız belki ama,bir hafta içersinde,kelimeler çıkardı ve bezi bıraktı,3 aydır birlikte devam ediyoruz çalışmaya,sadece oğlumu değil,pozitif enerjisinle benide tedavi etti.aileler içinde muhteşem bir insan.

Konum: Danışmanlık Merkezi Ses Terapisi

Begüm hanımı hiç tanımadan gittim seanslara sol ses telim felcliydi ses terapisi aldim bu surecte hem anlatımı hem yakın ve takipci yaklaşımı için kendisine cok tesekkur ederim iyiki tanımışım çıkarılan seslerde beni motive etmesi görsel videolarla desteklemesi iyilesme surecimde çok önemliydi. Begüm hanimi kesinlikle tavsiye ederim.

Konum: Online Danışmanlık Ses Terapisi

Tahsilat biriminde çalışmaktayım. Nodül oluşumundan kaynaklı ses kısıklığı yaşadıktan sonra 10 seans birlikte çalıştık.Çok özverili bir şekilde yapabileceğime inanarak ,motive ederek yardımcı oldu . Seans dışı yaptığım egzersizleri video ile takibini sağlayarak doğru bir şekilde uygulamamı sağladı. Seans bitiminde KBB uzmanına göründüm nodül boyutunda azalma olduğu gözlemlendi. Seanslar bitmesine rağmen hala takibini yaparak motive etmektedir.

Ben daha önce farklı dil terapistlerine gittim ama Begüm Hanım'ın oyun oynayarak öğretmesi, çocuğa çok güzel şekilde kendini ifade etmesi, oyun oynarken göz teması kurup tamamen çocukla halıda oynaması, tamamen kendini kaptırıyor olması çok güzel.Çocuğum o kadar sevdi ki 3 ayda hiç konuşmayan, çok az kelime kullanan çocuğum şimdi baya baya konuşuyor.Begüm Hanım'la oynadığı oyunları evde tekrar yapıyor.Begüm Hanım'a gitmek istediğini söylüyor.Bizim fonolojik bozukluğumuz vardı.Her kelimeyi çıkartamıyordu, o kelimeleri baya netleşti.Sözcükleri çok arttı.İki üç kelimeli cümlelerden şu anda 5-6ya kadar çıktı.Farkı herkes görüyor.Oğlumun da konuşma isteği oldu ve güveni daha da arttı .Begüm Hanım sayesinde oldu.Bize çok çok büyük faydası oldu.Hala destek almaya devam ediyoruz.

Oğlumun konuşma gecikmesi problemiyle başvurduk kendisine. Bize çok güleryüzlü yaklaştı, oğlum çok sevdi.Öğretici olarak evde yapmamız gerekenlerle ilgili birçok bilgi verdi.İletişimi çok kuvvetliydi, çok güleryüzlüydü.Bu konuda çok yardımcı oldu. Küçük yaş grubu olduğumuz için küçük yaş grubuna alışmasını sağladı.Begüm Hanım'ın söylediklerini yapmaya başladıktan sonra kendisinin dediği gibi önce sesler çıkması, sonra kelime çıkması gibi ilerlemeler gördük.Hala da ilerlemeler var. Alanında çok uzman, bize verdiği örneklendirmelerle konusuna çok hakim.Ulaşmak istediğim durumlarda her şekilde ulaşabildim,geri dönüş sağladı.Bazen videolar paylaştık kendisiyle, bizi destekledi.Hala devam ediyoruz kendisinden destek almaya.

Begüm Hanım'a kızım ilk gittiğinde konuşmakta zorlanıyordu, kelimeleri telaffuz edemiyordu. R harfini S gibi,G harfini D gibi çıkarıyodu.Cümle kuramazdı.Begüm Hanım'a gittiğimizde 2.seansta kızım kendine geldi, konuşmaları düzeldi.Kendini çok güzel ifade ediyor.Daha önce kendini anlatamadığı için her yerde geride tutardı, ifade edemezdi.Şimdi hem kendine özgüveni geldi, hem de konuşmamız çok düzeldi.Biz çok memnun kaldık Begüm Hanım'dan.Çok tatlı konuşuyor, kızım da çok sevdi kendisini.Koşa koşa gidiyordu kızım kendisinin yanına.Bize de çalışmalar veriyordu, onları çalışıyorduk.Birkaç seans gittik, kızıma çok iyi geldi.Kızım şimdi bırakmak istemiyor Begüm Hanım'ı.

Begüm Hanım'la 1 ay çalıştık.Çocuğumuzla ilgili önerileri ve yönlendirmesiyle baya faydası oldu.Evde yaptığımız uygulamaları videoya çekiyoruz ve kendisine atıyoruz.Yorum yapıyor, beni yönlendiriyor. Çocuğumuz çok fazla kelime çıkartamıyordu, şu an daha iyi.Kelimeleri artmaya başladı.Kelime çıkarmadan önce Begüm Hanım önce çocuğa nasıl iletişime geçebileceğini öğretti.Şimdi seslendiğimizde hemen dönüp bakıyor.Begüm Hanım'ın da çocuklara karşı yaklaşım tarzı çok iyi.İlk gittiğimizde çocuğumuz derse girmek istemiyordu.Sonradan severek gitmeye başladı, çabuk alıştı.Begüm Hanım ses tonuyla çocuğumuzu sakinleştiriyordu.