Berna Dursun Bektaş
Klinik Psikolog

Berna Dursun Bektaş, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü bölüm birincisi olarak tamamlayarak psikolog unvanı almıştır. Lisans eğitimi süresince erken çocukluk dönemindeki çocukların gelişimlerini ve okula uyum süreçlerini takip etmiş; Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kanser tedavisi gören çocuk ve gençlerle destekleyici çalışmalar yürütmüştür. İstanbul ve Bursa merkezli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak yer alarak değerli deneyimler elde etmiştir.

Lisans eğitiminde kazandığı psikolojik bilgi ve pratik deneyimleri, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı'na başvurarak daha da ileriye taşıma fırsatı bulmuş ve programa tam burslu olarak kabul edilmiştir. Bu süreçte, ergen ve yetişkin bireylere psikoterapi hizmeti sunarak edindiği süpervizyon deneyimleri ile mesleki becerilerini geliştirmiştir.

Yüksek lisans programının ardından Amerika Birleşik Devleri’nde bulunan Berna Dursun Bektaş, burada genç, yetişkin ve çift terapisi alanlarında hizmet vererek kültüre duyarlı danışmanlık becerilerini güçlendirmiştir. Bu deneyim, danışanlarıyla daha etkili bir ilişki kurmasına ve kültürel farklılıkları göz önünde bulundurarak, her bireye özgü yaklaşımlar geliştirmesine olanak sağlamıştır.

Amerika Birleşik Devletleri’nden döndükten sonra profesyonel kariyerine Uzm.Dr. Cüneyt Muammer Özcan ile birlikte çalışarak devam etmiştir. Şu anda, bireysel olarak çalışmaktadır.

Berna Dursun Bektaş, bireylerin psikolojik sağlıklarını ve yaşam kalitelerini iyileştirmeye yönelik bütünsel bir yaklaşımı benimsemektedir. Psikoterapi sürecinde, uluslararası geçerliliğe sahip, kanıtlanmış yöntemler kullanarak her birey için özelleştirilmiş çözümler sunmaktadır. Çocuklar ile çalışırken, Deneyimsel Oyun Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi ve Sanat Terapisi gibi yaratıcı ve etkili teknikleri kullanarak çocukların duygusal ve bilişsel gelişimlerini destekler. Gençler ve yetişkinlerle ise Bilişsel Davranışçı Terapi, Kabul ve Kararlılık Terapisi ve Sanat Terapisi gibi modern ve bilimsel temellere dayanan terapi yöntemlerine başvurarak, kişiye özel yaklaşımlar sunar. Çiftlerle çalışırken ise, Gottman Çift Terapisi yöntemini kullanarak, dünyada çift terapisi alanında yapılan ilk ve en kapsamlı araştırmalara dayanan bir yaklaşımı benimser. Bu yöntem, ilişki dinamiklerini derinlemesine anlamayı ve sağlıklı, güçlü ilişkiler inşa etmeyi hedefler.

Çalıştığım Konular | Çocuk, Genç ve Yetişkin

Depresyon
Sosyal Anksiyete Bozukluğu
Sınav Anksiyetesi
Öfke Yönetimi
Dışa Atım Bozuklukları (Enürezis, Enkoprezis)
Tik Bozuklukları

Çalıştığım Konular | Çift

İlişki Danışmanlığı
İlişki ve evliliklerde yaşanan zorlayıcı durumlar

Uzm.Kl.Psk. Berna Dursun Bektaş
Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Yüce Sokak, Doruk Sitesi, No: 2-C Kat:8 Daire: 15-16, Nilüfer, Bursa

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Nakit, Kredi kartı

Bilişsel Davranışçı Terapi +3 daha fazla

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, en az 12 yaşındaki çocuklar
Banka Havalesi

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Yüce Sokak, Doruk Sitesi, No: 2-C Kat:8 Daire: 15-16, Bursa

Konum: Uzm.Kl.Psk. Berna Dursun Bektaş Yetişkin Terapisi

Berna Hanımdan psikoterapi almaktayım. Analiz yetenekleri ve yaklaşımı oldukça profesyonel. Hem kendimi rahat anlatabiliyor, hem de tarafından anlaşıldığımı sayesinde rahatlıkla hissedebiliyorum. Kesinlikle işinde güven veriyor ve etik yaklaşıyor.Sürecimiz devam ediyor fakat şimdiden kendimdeki, özgüvenimdeki gelişimi fark edebiliyorum.

Z

Berna Hanıma çocuğum için başvurdum. Kaygı bozukluğu sebebiyle geldik. Berna Hanım çok cana yakın davrandı. Çocuğumun kaygıları sayesinde azaldı, çok memnunuz. Tavsiye ederim.

Ö
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Eşim ve ben çatışmalarımızda hep aynı noktaya takılıyorduk. Sorunlarımızı çözmek bir tarafa her gün yeni bir sorun ekleniyordu artık boşanmaya karar vermiştik ta ki boşanma konusunda bile bir sürü sorun yaşayana kadar, bir uzmanla görüşüp bu süreci sağlıklı yürütelim kararı aldığımız gün hayatımız değişti uzmanımız bize çok yardımcı oldu daha önce çift terapisine gitmemiştik ama ikimize karşı da eşit mesafedeydi bu çok hoşumuza gitti bir dizi test doldurduk detaylı değerlendirmelerden geçtik sürecin nihayetinde biz birbirimize yeniden kavuştuk. O koca koca gözüken sorunların altında neler varmış birlikte keşfettik. Şimdi Berna Hanım’ı ilişkisinde sorun yaşayan herkese tavsiye ediyoruz.

Berna Hanım'a internet aracılığıyla Bursa'da psikolog araştırması yaptım. Kızımın sınav senesinde sınıfındaki arkadaşlarıyla yaşadığı paylaşımlar, telefon kullanımının artması sonucu zamanını disipline edememesi ve aile ilişkilerimize olumsuz yansımaları nedeniyle başvurduk. Sürecimizin aile ilişkilerimizin düzene oturması, kızımın süreçte yaşadığı problemlerin bitmiş olmasıyla sağlıklı bir şekilde sonuçlandı.

Telefon numarası doğrulandı

Berna Hanım'a duygu karmaşası ve tikler sebebiyle başvurdum. Çok memnunum. Her kötü hissettiğimde ya da daraldığımda içimi aydınlatıyor, beni anlıyor. Çevreme tavsiye ederim.

Z
Telefon numarası doğrulandı

Berna Hanım'dan çok çok memnun kaldım. İyi ki yollarımız kesişti. Kızımın durumunu bana çok güzel aktardı, ben sormadan neler olacağını ve neler yapabileceğimizi anlattı. Güzel yol aldık, kızımda çok büyük bir değişim var. Kaygı bozukluğu yok denecek kadar azaldı. Etrafımızda da kızımın değişimi fark ediliyor. İyi ki diyorum.

Randevu doğrulandı
Konum: PSİKOÇOCUK, Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi & Psikoterapi Merkezi Ergen Terapisi

18 yaşındaki kızımın takıntı, kaygı ve özgüven problemleri ile ilgili Dr. Cüneyt bey tarafından yönlendirildik. Kendisi çok ilgili, bizimle ve kızımızla çok çabuk iletişim kurdu ve bizleri çok detaylı bilgilendirdi. Gerek güler yüzlülüğü ile gerekse bilgisi ve samimi yaklaşımı ile kızımızı çok rahatlattı. yaklaşık iki ayda çok güzel sonuçlar aldık. Kızımızdaki güzel gelişmeleri gözlemledikçe doğru adreste olduğumuzu daha iyi anlıyorum. Kendisine kızımızı bize tekrar kazandırdığı için minnettarım.

R
Randevu doğrulandı

berna hanım çok tatlı birisi, bir abla gibi yaklaşıp asla garip hissettirmeden yorumluyor olayları. kurduğu cümleler öyle başarılı ki sorunlarımla başladığım yolda bana sorunum varmış gibi bile hissettirmedi aksine onun sayesinde yaşımın getirisi ve aşacağım diye düşündüm. Kötü geçen bir haftam oldu o seans konuşurken onunda benimle beraber üzüldüğünü ve beni önemsediğini çok güzel hissettim. Çok tatlı, kelimeleri çok iyi kullanan bir psikolog. çok gergin başladığım bir yoldu ama bana yolu kolaylaştırdı. kesinlikle memnun kaldım.