Uzman Klinik Psikolog Beyza Yiğit; İstanbul Medipol Üniversitesi Psikoloji lisans bölümünden onur derecesi ile mezun olduktan sonra Beykent Üniversitesi Klinik Psikoloji tezli yüksek lisans programına kabul almıştır. Lisans eğitimi sırasında Yeşilay Danışmanlık Merkezi, Sultan Hamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde; yüksek lisans eğitimi sırasında da Özel Fransız Lape Hastanesi’nde stajlarını tamamlamıştır. Lisans eğitiminden sonra Aile Danışmanlığı eğitimini tamamlayıp sonrasında Prof. Dr. Murad Atmaca tarafından verilen Bilişsel Davranıçşı Terapi eğitmini ve Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden EMDR eğitimini tamamlamıştır. Psikoterapi çalışmalarında Bilişsel davranışçı terapi ve Emdr terapisi yaklaşımlarından yararlanmaktadır. Şu anda kurucusu olduğu Verona Psikoloji'de yüz yüze ve online olarak danışan görmekte ve aynı zamanda Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde Bağımlılık ve Bağımlıkla Mücadele alanında doktora programına devam etmektedir.

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk

Nakit, Banka Havalesi

Psikoloji Randevusu +31 daha fazla

Röportaj

Konum: Verona Psikoloji Psikoloji Randevusu

Beyza hocadan yaklaşık 1 senedir terapi alıyorum. Depresyonda hissettiğim halsiz karamsar bir dönemimde başladım. Şimdi o günlerden çok uzağım. Bu süreç tek kişiyle olmuyor benim de katkıda bulunmam gerekiyordu fakat kendisi o motivasyon sürecini çok iyi yönetti. Emin olun yaşadığınız kötü hislere mecbur değilsiniz kendinize ve danışmanınıza güvenin

C
Konum: Verona Psikoloji Yetişkin Terapisi

Terapi süreci sürekli ertelediğim, yeterince gerekli görmediğim bir noktadaydı. Daha önce beyza hanımdan terapi alan bir arkadaşımın arkadaşı aracılığıyla kendisine gitmeye karar verdim. 3 gün rafın üzerinde duran kartvizitle bakıştıktan sonra nihayet arama cesaretini gösterebildim. Terapiye başlamadan önce zaman zaman kendime “neden bu kadar erteledin” diye kızarken, kendisiyle seans yapmaya başladıktan sonra “iyi ki ertelemişim” demeye başladım ve iyi ki Beyza hanımla karşılaştım. Çünkü beni bu kadar iyi anlayabileceğini, sürecime bu kadar katkı sağlayabileceğini, bu kadar hafifletebileceğini düşündüğüm ikinci bir kişi kesinlikle yok. Böyle bir ihtiyacınız olduğu bir kere aklınıza düşüyorsa kesinlikle geri adım atmayın, üzerine gidin arkadaşlar. Ben gittim ve bugüne kadarki en büyük “iyi ki”lerimden biri oldu. Hayatınızın kolaylaşacağını size garanti edebilirim. Ve tabi ki mümkünse bu süreçteki danışmanınız Beyza Hanım olsun. Kendisine büyük bir minnet borçluyum…

Konum: Verona Psikoloji Bireysel Terapi

Beyza hanımla 2 ayı aşkındır terapi seanslarımıza devam ediyoruz. Kendimi yeterince açamıycağım korkusuyla hep terapi seanslarına ön yargılıydım fakat Beyza hanımla bu sorunumu aştım diyebilirim. Kendisi son derece profesyonel ve neyin ne zaman konuşulması gerektiğini çok güzel bir şekilde ön gören bir psikolog. Şimdiye kadan olan seanslarımızda asla rahatsız olduğum ya kendisinden şüphe ettiğim bir durum yaşamadım. Kendisinin yaklaşımları sayesinde yanında her zaman kendim olduğum ve yaşadığım şeyleri açıkca anlatmamı sağladı. Daha 2-2.5 aydır görüşmemize rağmen bana şimdiden çok şey kattı ve katmaya da devam edicek diye düşünüyorum.

Ö
Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Beyza Hanımla terapide 3.ayımızı tamamladık. Bakış açıma ve düşünce tarzıma yaptığı katkılar çözümsüz gördüğüm şeyleri aslında ne kadar büyüttüğümle ve kendime haksızlık ettiğimle yüzleştirdi… terapinin faydalarını bir yana bıraksak bile bana kattıkları hayat boyu sorunlarımla başa çıkma anlamında yol gösterici olacak… Kendisini herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum

Kendisinden çok memnunum ay da 2 defa görüşüyorum devam etmeyi düşünüyorum. Elle tutulur değişiklik değil de değişen şeyler ruhhani hayatım da oldu kendi düşünme tarzım da ve hareketlerim de değişiklik oldu bu da hayatıma farklılık oldu düşündükçe bazı şeyleri terk ediyorum. Ben kendimden uzak olan birisine araştırarak gittim Beyza Hanım'a denk geldim öz geçmişi araştırmadan sıcak da geldi bana yazarak görüşmeye başladık. Beni eleştirmiyor ve eleştirmediğini dile getiriyor ben kendimi eleştirdiğim de bile kızıyor böyle eleştirme kendini diye o beni alsa yargılamıyor eleştirmiyor daha objektif yaklaşıyor. Kendi duygularını asla katmıyor bana bunu hissettirmiyor bu durum da her şeyimi ona anlatabiliyorum.

Ben çok memnun kaldım travmatik durumlarım vardı başımdan kaza geçmişti. Başka yerden destek alamıyorum hem sakinliği hem yaklaşımıyla yas dönemimi atlatmam da yardımcı oldu özellikle yasta ki insanlara tavsiye ederim. Ben de kendisine tavsiye üzerine gittim. Sizi hiç bir zaman yargılamıyor söylediğiniz her şeyi çok iyi dinliyor sesini kullanması çok iyi güven de hissettim bundan dolayı seviyorum kendisini ve soruları size yaklaşımı her zaman benim dilimi kullanmayı biliyor.

Ş

Ben Beyza Hanım'a partnerimle beraber gittim çok memnun kaldım herkese öneririm çok iyi psikolog olduğunu düşünüyorum bize çok yararlı oldu süreçte gayet ilgiliydi. Her zaman seviyeli şekilde bir iletişimimiz oldu biz bu durumdan gayet memnun kaldık başında nasılsa sonunda da bu şekilde devam ettik. Meslek hayatında başarılar dilerim.

C

Kendisinden çok memnunum hala danışanıyım devam etmeyi düşünüyorum neredeyse 1 senedir görüşüyoruz ve özellikle çok yoğun anksiyete ataklarım oluyordu. Onlar da çok hafifledi bazı sıkıntılı olduğum konular da kendime artık daha çok güveniyorum her zaman arayıp ulaşabiliyorum aklıma gelmeyen çözüm önerisinde bulunuyor öyle bir nokta da yakalıyor bunu hiç düşünememiş diyorum hala çözüm sürecindeyim devam ettikçe daha iyi ilerliyor.

Psk. Beyza Yiğit'e arkadaşım aracılığı ile ulaştım . Üniversite sınavına hazırlanıyordum yoğun stres yaşadığım için odaklanma sorunu da yaşıyordum bu durum kendime olan güvenimi azaltıyordu bu yüzden bir psikologla görüşmemin doğru olacağını düşündüm . Her seanstan çıktığımda kendimi daha iyi hissediyordum ve bir sonraki seansın gelmesini bekliyordum bana stresimi kontrol etme ve kendine güvenme açısından çok şey kattı . Psikoloğumla aramdaki güven ilişkisini çok rahat sağladım . Çevreme de tavsiye ediyorum .

Ben kendisinden genel anlamıyla bireysel olarak hayatımla ilgili konular üzerine destek almaya başladım, hala da seanslarıma devam ediyorum, şu an tatilde olduğum için bir ara verdim ama sonrasında tekrar gideceğim. Kendisi seans sürecinde yargılayıcı bakmıyor, bunun dışında gayet sıcakkanlı mütevazi ve sevecen bir yapısı olduğunu düşünüyorum, bu süreçte benim için bir psikologdan ziyade bir arkadaş, aileden biri gibiydi, bu yönüyle bulunduğum yerde kendimi son derece güvende ve rahat hissettim.