Bilgehan Bilge Muayehanesi
Fulya Mahallesi, Yeşilçimen sok No: 12/426 Polat Ofis Tower Side Binası Giriş Kat, Şişli/İstanbul, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk

Beyin Ve Sinir Cerrahisi Randevusu

04.04.1966 Eskişehir Doğumludur.

Tıp Eğitimi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
Uzmanlık Eğitimi İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi

Mesleki ve İdari Görevleri:
Mardin / Midyat Sağlık Ocağında mecburi hizmetini Pratisyen Hekim olarak tamamladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanlık eğitimi aldı.

Bodrum Yücelen Hastanesinde Beyin ve Sinir Cerrahı ve hastanenin Kurucu Başhekimliğini yaptı.

Çanakkale Anadolu Hastanesi, Özel Bodrum Hastanesi ve İstanbul Kolan Hastanesinde Beyin ve Sinir Cerrahı olarak görev aldı.

Universal-Alman Hastanelerinde Yönetici olarak çalıştı.

İstanbul Esenyurt Üniversitesinde Öğretim Üyesi olarak ders vermektedir.

Mesleki Deneyim ve Uygulamalar:

1990-1997 Yılları arasında temel Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi eğitimi yanında;

Nd-YAG Lazer ve Nucleotom teknolojileri ile bel ve boyun fıtığı tedavisi eğitimi,

Beyin tümörlerinde ultrasonik aspiratör CUSA kullanımı, Omurga Cerrahisinde HSD kullanımı eğitimleri aldı.

Beyin ve Omurga cerrahisi ameliyatlarının resmedilmesi (İllüstrasyon) eğitimi gördü.

Mesleki  Geçmişim:

1997 yılında Ho-Lazer ile Avrupada ilk defa boyun fıtığı operasyonunu gerçekleştirdi. Aynı yıl, aynı teknoloji ile Türkiyede ilk bel fıtığı operasyonunu uyguladı.

1997-1999 Yılları arasında Muğla ilinin ilk Serebral Anevrizma (Beyin Damarlarında baloncuk oluşmasına bağlı kanama.)ameliyatlarını, Omurga kırıklarının vida tekniği ile tamiri ve Skolyoz ameliyatlarını gerçekleştirdi.

2003 yılında Radyofrekans Nükleoplasti tekniği ile Türkiye’nin ilk Boyun Fıtığı Ameliyatını gerçekleştirdi. Yine aynı teknolojinin uygulanması konusunda Konya, Antalya, Denizli, Burdur, Isparta illerinde Üniversite ve Diğer Hastanelerde eğitim verdi.

2012 Yılında Skolyoz ameliyatlarında Dünyada ilk kez “Lateral Modüler Plaklar ile Skolyozun Düzeltilmesi” Cerrahisini gerçekleştirdi.

Dr. Bilgehan Bilge’nin Uluslar arası ve Ulusal toplam yirmisekiz deneysel çalışma, bilimsel yayın ve bildirisi bulunmaktadır.

Makaleler

Konum: başka bir yer Diğer

Bilgehan bey yaklaşık 9 yıl önce annemin bel fıtığı ameliyatını yapmıştı.Anneme tekrar bel fıtıgı teşhisi konuldu birkaç doktora gittik vidalı ameliyat gerekiyor denildi.Bilgehan beyin önceki ameliyatından da çok memnun oldugumuz için araştırdık hocanın hangi hastanede oldugunu bulduk randevuya gittigimizde 9 yıl öncesi nasılsa aynı samimiyeti ve güleryüzle karşıladı bizi.Kendi emarımı da gösterdim daha önceki doktorların vermedigi bilgileri verdi sayesinde fizik tedaviye başladım ve agrılarım azaldı.Bundan sonrasında da bir sıkıntım olsa ilk gidecegim doktor Bilgehan hocadır.Çok şükürki hala işini severek yapan hekimlerimiz de var.

Hem boyun fıtığım hem de omurilikte daralmam olduğu için Bilgehan Bey ameliyatla yardımcı oldu. Ameliyattan sonra olan şikayetlerimde gerileme sağlandı. Kendisine ne kadar dua etsem azdır. Her seferinde devamlı olarak bilgilendirmelerde bulundu. Hala da diyaloğumuz devam ediyor. Kendisi 10 numara bir insan.

Çok ileri derecede boyun fıtığı olduğu için muayene olduk. Muayene sonrasında Bilgehan Bey tarafından ameliyatımız yapıldı. Ameliyattan önce sağ kol ve sağ bacakta fonksiyon kaybı vardı. Ameliyattan sonra sadece bacağında titreme kaldı, onu da Bilgehan Bey bilgilendirme yapmıştı sinirler fazla hasar gördüğü için devam edebilir diye. Yardımlarından dolayı Bilgehan Bey'e çok teşekkürlerimizi iletiyoruz.

R

Baş dönmelerim olduğu için uzun bir süre vertigo teşhisi koyuldu. Daha sonrasında Bilgehan Bey'e muayene oldum ve boyun fıtığım olduğunu söyledi. Daha sonrasında ameliyat oldum.Radyoaktif yöntemle oldum. Bilgehan Bey'in ameliyatı sayesinde baş dönmelerim geçti. Kendisinden inanılmaz memnun kaldığım için birçok kişiye de tavsiye ettim.Kendisi hastalarını doyuma ulaştırıp, tatmin edecek kadar açıklama yapıp, bilgilendirme sağlayan bir doktor.

Çok şiddetli baş ağrılarım oluyordu. Ağrılarım normal hayatıma devam edemeyecek şekilde etkiliyordu. Migren teşhisi koymuşlardı. Daha sonrasında Bilgehan Bey'e muayene oldum ve yönlendirmesiyle emar çekildi. Emarın sonucunda boyun fıtığı teşhisi konuldu. Ameliyat oldum. Ameliyattan sonra sağlığımı büyük ölçüde kazandım. Annemde de aynı sıkıntılar vardı. Benim ameliyatımdan 2.5 ay sonra annem de ameliyat oldu. İlk gittiğimizde korkmuştuk ama Bilgehan Bey gerekli güveni verdi bizlere. İkimiz de şu anda halimizden çok memnunuz.

C

MS teşhisi olan bir hastayım. Birçok doktora gittim. Bilgehan Bey'in farkı şudur ki insani yönü çok çok kuvvetlidir, aranızda bir uçurum hissetmezsiniz. Daha da kıymetlisi son derece araştırmacıdır. Dünyadaki bütün yenilikleri takip eder ve hastalarına asla ben bilirim , böyle yapacaksınız demez. Bu benim için çok kıymetli. Her zamankinden farklı bir baş ağrısı yaşadığım için muayene oldum. Aynı zamanda da omurgamda tümör var birçok doktor hemen ameliyat derken Bilgehan Bey takibimi yapıyor. Zorunlu kalmadıkça asla ameliyat kararı almıyor.Bugüne kadar hiç yanıltmadı beni. Yaşımdan dolayı doktor deneyimim bayağı fazladır ama Bilgehan Bey diğer doktorlardan farklı. Hem hastalığım hem de tedavi sürecinde ve uygulanma ihtimali olan tüm tedaviler, riskleri her konuda normal anlayacağım kelimelerle vatandaş diliyle konuşarak anlatması da çok kıymetli. Çok daha net ve anlayabileceğim bir şekilde ifade ediyor. Dilerim ki Bilgehan Bey gibi doktorlarımızın sayısı artsın.

Bel ağrısı ve sağ ayağımda uyuşma olduğu için muayene oldum. Muayeneden sonra bel fıtığı tanısı koyuldu ve ameliyat oldum. Ameliyattan sonra hiçbir sıkıntım kalmadı. Bilgehan Bey hastalarına karşı ilgili ve yeteri kadar bilgilendirmede bulunan bir doktor. Ben memnun kaldım.

Skolyoz ameliyatı oldum. Bilgehan Bey alanında çok tecrübeli ve bilgili bir doktor. Ameliyattan önce yürüyemiyordum ama şu anda bir sıkıntım kalmadı çok şükür. Yaptığı tedavi çok kısa sürede sonuç verdi. Ameliyattan sonra sürekli olarak destek oldular. Hatta şu anda bile hala arayıp nasıl olduğumu soruyorlar. Bizler çok memnun kaldık.

Belimden dolayı ağrılarım oluyordu. Muayeneden sonra ameliyat oldum. Belime 6 tane vida takıldı. Şu anda çok iyiyim. Ben, Bilgehan Bey'den razıyım Allah da razı olsun. Kızım, eşim onlar da ameliyat oldular. Biz ailecek çok memnun kaldık. Kendisi dünya iyisi bir insan.

O

Bel fıtığımdan dolayı muayene oldum. Muayeneden sonra Bilgehan Bey tedavi düzenledi. Düzenlediği tedaviden sonra şikayetlerimde gerileme sağlandı. Kendisi hastalarına yeteri kadar ayrıntılı bir şekilde bilgilendirme yapan bir doktor.