KLİNİK PSİKOLOG
Birgül Emiroğlu Bakay 1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve Lise Eğitimini İstanbul’da tamamladı. 2006 yılında Haliç Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra 2007 yılında Maltepe Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programına kabul edildi. Şizofreni Hastalarında İşlevsel İyileşme Ölçeği ’nin Geçerlilik ve Güvenilirlik Çalışmasını İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Kliniğinde tamamladı. 2018 yıllında İstanbul Arel Üniversitesi Klinik Psikoloji Doktora programına kabul edilmiş ve İnfertil Hastalarda İnfertilite Stresinin Yordanmasında Toplumsal Cinsiyet Algısı, Cinsel Mitler Ve Psikiyatrik Belirtilerin Rolü konulu tezini tamamlayarak Psikoloji Doktoru ünvanını almaya hak kazanmıştır.
Türk Psikologlar Derneği'nden Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi, Travma Odaklı Bilişsel Davranışcı Terapi Eğitimi, MidAmerica Nazarene University, Oyun Terapisi Eğitimi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Kliniği, Ruhsal Bozukluklarda Sanat Psikoterapisi Eğitimi, İngiltere’de bulunan Tavistock Kliniği’ne bağlı olarak yürütülen İstanbul merkezli “Bebek Gözlemi” eğitimini, Adnan Menderes Üniversitesi onaylı 480 saatlik "Aile Danışmanlığı Eğitim Programını" tamamlamıştır.
Yetişkin ve çocuklarda objektif ve projektif test eğitimlerini tamamlayarak uygulama ve yorumlama yetkinliğini kazanmıştır.
Çalışmalarını çocuk-ergen ve yetişkinler ile sürdürmektedir.
Yayınlanmış bilimsel makaleleri ve yayına hazırlık aşamasındaki çalışmaları bulunmaktadır.
2010 yılından beri İstanbul’da kurucu ortaklarından olduğu Çatı Danışmanlık ve Eğitim Merkezindeki çalışmalarına 2017 Şubat ayı itibariyle Çatı Psikoloji Samsun’ da devam etmektedir.
Oyun Terapisi, Sanat Psikoterapileri, Dinamik Psikoterapi ve Bilişsel Davranışçı Terapi ve Şema Terapisi ile çalışmalarını yürütmektedir.
Verdiği Dersler:
● Oyun Terapisi Eğitimi: Okan Üniversitesi Gelişim Psikolojisi Yüksek Lisans Programı ve Oyun Terapileri Derneği
● Travmada ve Sahada Kullanılabilecek Sanat Terapisi Müdahaleleri: Sanat Psikoterapileri Derneği
● Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikoloji Bölümü Klinik Psikolojiye Giriş ve Psikopataloji dersi vermiştir.
Oyun Terapisi Eğitimleri ve Süpervizyonu vermeye devam etmektedir.
• Oyun Terapisi Eğitimleri, Amerika Oyun Terapileri Derneği (Association for Play Therapy, APT) tarafından kredilendirilmektedir.
Üyesi Olduğu Bilimsel Dernekler
● Türk Psikologlar Derneği,
● Amerika Oyun Terapileri Derneği (APT)
● Rorschach ve Projektif Testler Derneği
● Oyun Terapileri Derneği (Kurucu Üye, YK Üyesi)
● Sanat Psikoterapileri Derneği (Kurucu Üye)
Sigortası olan hastalar ve sigortasız hastalar
Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
Çatı Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi
Akılcı Duygusal Davranışçı Terapi (REBT)
Bağımlılık Terapisi
Evlilik Terapisi
Gessell Gelişim Testi
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Çatı Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi
Çocuk Gelişim Testi
Çocuk ve Ergen Terapisi
Çocuk ve Ergenler İçin Psikolojik Sağlamlık Programı
e....b
Birgül hanımdan üniversite yıllarında çok büyük bir aşk bunalımı geçirdiğim sırada danışmanlık almaya başladım. Bana aşkın tamamen hormonal bir süreç olduğunu kanıtladı ve beni ahlaki kaygılarımdan kurtardı. Buna ek olarak çocukluğumda yaşadığım tacizi benim hazır olduğum zamanda ve en küçük bir ima içermeksizin büyük bir düşüncelilikle dinleyerek travmamı geride bırakmamış sağladı. Kendisi profesyonel tarzının yanı sıra oldukça dikkatli ve düşünceli bir insan. Kullandığım ilaçların yan etkilerini hemen fark etti ve gerekli tavsiyeleri vererek beni rahatlattı. Hastalarının mahremiyeti konusunda çok titiz ve danışanları ile zeka yarıştırmak yerine terapisini akıl ve merhamet süzgecinden geçirip öyle veriyor. Kendisi gibi değerli bir insanı tanmı olmaktan dolayı çok mutluyum.
Panik atak ve yogun stres sikayetiyle gittigim Birgul hanimin yardimsever ve cozumcul yaklasimi ile uyguladigi terapilerle kisa surede olumlu sonuc aldim. Uzun yillar once de danismanlik almistim ve cok memnun kaldigim icin yine kendisini tercih ettim. Aradan gecen uzun sureye ragmen herseyi hatirlamasi cok guzel ve bu gercekten iyi hissettiriyor. Tum destekleri ve yardimlari icin kendisine cok tesekkur ediyor ve danismanlik hizmeti almak isteyen herkese Birgul hanimi oneriyorum.
el...f
5 yaşındaki Çocuğum ile iletişim kuramıyordum öfke nöbetleri geçiriyordu dikkat problemimiz ve girdiği ortamlarda uyum sorunumuz vardı Birgül hanım sayesinde çok kısa bır sürecte bütün problemlerimizi çözdük ve hayat akışımıza normal bir şekilde devam ediyoruz
Soru ve sorunlarımızı ısrarla ve sabırla çözüm odaklı olması ayrı bir yetenek karşı tarafa güç veriyor bütün enerjisini aktarıyor ve mutlu bır şekilde danışmanlık bürosundan Ayrılıyoruz gün boyu hem çocuğuma hem bana Aşıladığı o enerji ile dolu oluyoruz
çok memnunuz ve kesinlikle akla gelecek ilk isim Birgül Emiroğlu olmalı
ay...i
Birgül Hoca’yla dört yıl önce aldığım oyun terapisi sayesinde tanıştım ve o günden sonra mesleğine olan aşkı, bilgilerini sınırsız paylaşımı, danışanlarına ve öğrencilerine olan emeğine tanık olduktan sonra “iyi ki” dedim.
“İyi ki onun gibi psikologlar var ve iyi ki kendisiyle yollarım kesişmiş.” dedim.
Işığıyla beni de aydınlatan yüce gönül. Ne desem kendisi için az kalır.
Mesleğine, alanındaki bilgi ve donanımına olan saygım ve hayranlığımın yanı sıra karşılaşabilceğiniz doğal, içten ve sevgi dolu kişi.
Hayatımda olduğu için kendimi çok şanslı hissediyorum. Umarım hayatınıza küçük dokunuşlarla büyük farklar yaratan değerle yollarınız kesişir.
da...5
Birgül hanım sayesinde hayatımız yeniden anlamlandı vajinusmus sorununu yendik bu kadar kolay olabileceğini tahmin bile edemezdim.Gittiğimiz neden dışında bizim hayata ve evliliğe bakış açımızı değiştirip yeniden heyecanlanmamızı sağladı evliliğimize renk geldi keşke daha önce tanıyabilseydim.
İlgi ve alakası için kendisine çok teşekkür ederim.
şe....
Birgül Hanım’la bir yakınımın yönlendirmesi üzerine tanıştım. İstanbul’da ikamet ettiğim için skype yoluyla görüşmelerimizi yapıyoruz. Boşanma sonrası 12 yaşındaki oğlumla ilişkilerini düzenleme konusunda bana verdiği destek paha biçilemez. Hem boşanmanın etkilerini bertaraf etmek hemde ergenliğe girmekte olan oğlumla doğru nir şekilde nasıl ilişki kurmam gerektiği konularında kendisinden destek almaya devam ediyorum ve çok memnunum. Kendisine çok teşekkür ederim. Onsuz yapamazdım...:)
sç...m
Bundan 7 sene önce Birgül hanim gibi bi psikoloğla tanıştım . Aramızda doktor danışan ilişkisinin den çok adını tarif edemediğim mükemmel bi bağ oluştu tedavim süresince Birgül hanimin desteğini asla unutamam hep iyileşemiyeceğimi düşünürken Birgül hanim ve uyguladığı terapilerin sonucu yapamam dediğim başaramam dediğim herşeyi yaptım hayat başarımda Birgül hanıma desteklerin den dolayı sonsuz teşekkür ederim
ze....
Birgül hanimi istanbul capa psikiyatrist bölümünde asistan olan bir yakinimizdan öğrendik ki şükürler olsun.. oglumuzun 3 yasinda baslayan kaka tutma olayina nereye gitsek cozum bulamadik.. yapısal veya fizyolojik hicbir sıkıntı olmamasina ragmen asla asamadik.. oyle ki artik 10.güne kadar tuttugu zamanlar oluyordu. Ne yapsak ikna edemiyorduk gün boyu yattigi kipirdamadigi zamanlar oldu. Psikolojik olarak anne baba bizler de perisan olduk. Birgül hanima enkaz halde gittik. Uzun bi sürecin bizi bekledigini ala asacagindan emin oldugunu söyleyerek ilk bizi her anlamda rahatlattı. Bi nevi bize de terapi yapti veli gorusmeleriyle ekip olarak ilerledik ve mucize gibi uzun ugraslar sonucu cozemedigimiz onca doktora danıştıgimiz meselemizi birgul hanim çözdü. Inanilmaz ozverili , sicak kanli guven verici iklimiyle bizi de oglumuzu da cok rahatlatti.. oglum severek gitti her seferinde.. Birgül hanim neyi nasil yapti bilmiyorum ama mucize gibi cozuldu meselemiz. Sonrasında huzurla uyudugumuz geceler geri geldi. Şükürler olsun.. Birgül hanima ne kadar dua etsek teşekkür etsek az... gercekten cok mutlu simdi oglum her anlamda hayatını etkileyen bu olay bittigi icin eski halina mutlu haline döndü ve biz de ebeveynler olarak cok rahatiz.. Birgül hanim alaninin en iyisi..bundan sonraki hayatimizda var olacagi icin kendimizi cok şanslı hissediyoruz. Eger bizimki gibi bir problem yaşıyorsanız gideceginiz yer Çatı psikoloji ve Birgül Hanim.. :)
fi...s
Birgül Hanım ile tanışıklığımız o dönem çocuğumun ve bizim aşmakta zorlandığımız özel bir durum sonucu oldu. Sıcakkanlılığı, samimiyeti ve tabi ki mesleki birikimiyle çocuğumun sürecine çok anlamlı bir ivme kazandırdı. O gün bu gündür ailemizdeki ve gönlümüzdeki yeri özeldir. Sevgiler yürekten kendisine.
Birgül Emiroğlu Bakay isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Birgül Emiroğlu Bakay, Psikoloji. Size Birgül Emiroğlu Bakay tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Cattell 2a Zeka Testi, Çocuk Gelişim Testi, Gessell Gelişim Testi, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Psikoterapi, Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Cinsel Terapi.
Birgül Emiroğlu Bakay adresi nerede?Birgül Emiroğlu Bakay şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Güzelyalı Mah. 3056. Sok. No:3 D:1 Atakum/Samsun 55200 Samsun
Adresine gitmek zorunda kalmadan Birgül Emiroğlu Bakay isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Birgül Emiroğlu Bakay uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Birgül Emiroğlu Bakay isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Birgül Emiroğlu Bakay, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Birgül Emiroğlu Bakay hangi dilleri konuşuyor?Birgül Emiroğlu Bakay ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Birgül Emiroğlu Bakay isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Birgül Emiroğlu Bakay tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Birgül Emiroğlu Bakay hakkında ne düşünüyor?Toplam 9 hasta / danışan, Birgül Emiroğlu Bakay hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.