Cinsel Terapi
Yazar Levent Soylu • Psikiyatrist • 21 Mayıs 2021 • Yorumlar:
Sevgili danışanlarım yaklaşık 20 yıldır cinsel sorunlarla çalışan bir cinsel terapi uzmanı olarak aralıksız cinsel sorunlarla çalıştım.
sizlere özetlemek istiyorum.
Erken boşalma en sık görülen erkek cinsel sorunudur . Her yüz erkekten yaklaşık 40 tanesi erken boşalmadan şikayet etmektedir.
Erkekler erken boşalma konusunda yardım aramaya utanıyor, ya da bunu bir eziklik gibi düşünüp, inkar mekanizmasını yaygın olarak kullanıyorlar.
Kimi erkekler, bir eleştiri alıncaya ya da diğer erkeklerden duyuncaya kadar erken boşalmaları olduğunu fark etmiyor ya da bunun bir cinsel sorun olabileceğini bilmiyor.
Bu sorun bekar erkeklerin de kabusu (bir çok bekar erkek başarısızlık korkusu nedeniyle karşı cinse yakınlaşmaktan yada evlenmekten korkuyor).
Yaygın inanışın aksine mastürbasyon yapıyor olmanın erken boşalmaya negatif bir etkisinin olmadığını vurgulamalıyım.
Erken boşalma, evli çiftlerde çok sık görülen bir boşanma nedeni haline gelmekte(kadınlar kendi cinselliklerini keşfettikçe erkeği motive etmeye çalışıyor ve çoğu erkek bu duruma direniyor ve işin sonu boşanmaya gidebiliyor).
Kötü giden bir evlilik, erken boşalmanın daha da kötüleşmesine neden olabiliyor.
Erken boşalmanın tedavisi aslında oldukça kolay . Tüm dünyada ortak kullanılan cinsel terapilerle ya da online eğitimlerle bu durumdan kurtulmak mümkün.
Tedavide en çok karşılaşılan dirençler, eşle yaşanan güç savaşı ya da eşe karşı hissedilen gizli öfke olarak vurgulanabilir.
Erken boşalmanın tedavisinde en çok işe yarayan yöntem, ergenlikten bu yana yaşanılan koşullanmayı kırmaya yarayan egzersizlerdir.
Bu egzersizler sayesinde boşalmadan önceki farkedilmeyen hisler fark edilir ve boşalma ertelenir. Belli bir süre (ortalama 6 hafta) bu egzersizler yapıldığında, aynen idrarını tutmayı öğrenen çocuk gibi boşalmayı erteleme becerisi kazanılır.
Hepinize sevgi ve sağlık dolu günler diliyorum.