Psikolojik bozuklukların çok yönlü tedavisine ve anlaşılmasına verdiği önem doğrultusunda, eklektik terapi yaklaşımını benimseyen Çağlayan; psikodinamik terapi, bilişsel davranışçı terapi, şema terapi, kişilerarası psikoterapi, varoluşçu terapi ve transpersonal terapi gibi yöntemlerin teorik altyapısını alanında uzman isimlerden öğrendi ve süpervizyon süreci sonucu bu yöntemlerin uygulama ve müdahale teknikleri konusunda deneyim sahibi oldu. Terapi çalışmalarını yalnızca yetişkin bireyler için özelleştirmiş ve depresyon, anksiyete, bipolar bozukluk, OKB, TSSB, bağımlılık ve kişilik bozuklukları gibi alanlarda yoğunlaşarak bilimsel araştırma ve klinik deneyimlerden beslenen zengin ve özgün bir terapi süreci tasarladı.
Bireysel psikoterapi çalışmalarının yanında beşeri bilimler ve sanat dünyasını bir araya getiren yenilikçi bir psikoloji ve sanat topluluğu kurdu. Avare ismindeki bu topluluk, kendi kendine yardım tekniklerini temel alarak çeşitli konuşmalar, eğitimler ve atölye çalışmaları düzenledi. Bu etkinlikler, kültür merkezleri, yüksek eğitim kurumları ve İBB sahnelerinde ücretsiz olarak gerçekleştirildi ve geniş bir kitleye ulaştı. Topluluk, endüstriyel psikoloji bilimini temel alarak Migros ve İş Bankası gibi prestijli kurumlar için iş yaşamında iyilik halini ve kişisel gelişimi teşvik eden atölye çalışmaları da düzenledi.
Sosyal psikoloji ışığında düzenlenen atölye çalışmaları; kişilerarası dinamikleri anlamaya, diğer insanlar tarafından nasıl etkilendiğimize ve onlarla nasıl ilişki kurduğumuza odaklandı; topluluğun sanatçı üyeleri müzik terapi, psikodrama, dışavurumcu sanat, sinema terapi ve bibliyoterapi gibi terapötik sanat pratiklerini içeren özgün atölye çalışmaları düzenledi. Bu konuşma ve eğitimler özellikle depresif ve kaygılı ruh halleri, özgüven sorunları, anlam arayışı ve profesyonel çevrede karşılaşılan zorluklar üzerine yoğunlaştı.
Avare Psikoloji ve Sanat Topluluğu'nun kendi kendine yardım tekniklerini temel alması, mali engeller nedeniyle terapi hizmetlerine erişemeyenler için psikolojik kaynakları demokratikleştirme mücadelesinin bir sonucu olarak ortaya çıktı. Bu süreçte yönetilen topluluğun sosyal medya hesabı da, ürettiği değerli içeriklerle hızla takipçi sayısını artırdı. Topluluk, faaliyetini 2 yıl sürdürse de Çağlayan; konuşma, eğitim ve workshop çalışmalarına devam etmekte, psikoloji alanında dijital içerik üreticisi olarak bilim iletişimi kapsamında projeler üretmektedir. YTÜ Yıldız Teknopark bünyesinde, bilim, eğitim ve teknoloji temalı içerikler üreten birimin 4 yıldır dijital iletişim yöneticiliğini sürdürmektedir.
Altı yıldır kendi terapi merkezinde ve online platformlarda bireysel psikoterapi hizmeti vermeye devam etmektedir.
Klinik Psikolog Burak Çağlayan
Eski Londra Asfaltastı Caddesi, Çifte Havuzlar Mahallesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul
ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi
Klinik Psikolog Burak Çağlayan
Akılcı Duygusal Davranışçı Terapi (REBT)
Bağımlılık Terapisi
Beck Anksiyete Ölçeği Değerlendirme
Beck Depresyon Ölçeği
Destekleyici Psikoterapi
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite
Dinamik Psikoterapiler
Durumluk Anksiyete Ölçeği
Klinik Psikolog Burak Çağlayan
Duygu Odaklı Terapi (EFT)
Duygu Tanıma Testi
İlişki Terapisi
Şefkat Odaklı Terapi
Şema Terapi
i̇....
burak hocanın bipolar hakkında bi konuşmasına gitmiştim. farklı bi bakış açısı olduğu için denemek istedim. sadece ilaç kullanıyodm ama terapiyle birlkte bipolarla nasıl yaşıycağımı daha iyi anladım. etkisi beklediğimden fazla oldu. ayda bir görüşmeye devam ediyoruz. aynı durumda olanlara tavsiye ederim.
k....a
Burak beye depresyon için başvurdum. uzun süredir ilişki problemlerim hakknda konuşmaya başladık. sizi gerçekten dinleyen biri. depresiyonla ilgili şikayetim artık yok gibi.hiç bana şunu yap bunu yap dediğini hatırlamıyorum ama sorularıyla ne yapmam gerektiğini kendim fark ediyorum.terapinin böyle bir etki yapacağını tahmin etmiyordum. küçük değişiklikler yapıyorum ama arkaya dönüp baktığımda çok değiştiğimi görebiliyorum.
o....
Burak Bey ile yaklaşık 2 aydır görüşüyorum. Çok sakin ve güven verici bir tavrı var. İlk görüşmede bile hayatımda olumlu değişimler hissetmiştim. Özgüvenim düşük olmasının hayat kalitemi bu kadar düşürdüğünü tahmin etmiyordum. Burak Bey sayesinde geleceğim için heyecan duymaya başladım. İşini hakkıyla ve titizlikle yapan ender insanlardan biri.
a....k
Daha önce terapiye karşı büyük ön yargılarım vardı ama arkadaşımın önerisi üzerine Burak hoca ile görüşmeye başladım. Bu süreç, benim için gerçekten çok faydalı oldu. Burak hoca ile geçirdiğimiz her seans, kaygılarımı daha iyi anlamam ve onlarla başa çıkabilmem için yeni yöntemler geliştirmemi sağladı. Onun anlayışlı ve destekleyici tavrı, terapiye olan bakış açımı tamamen değiştirdi. Kendimi daha rahat ve güvende hissetmeye başladım. Herkese güvenle tavsiye ederim.
Burak Çağlayan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Burak Çağlayan, Psikoloji. Size Burak Çağlayan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Gottman Çift Terapisi, Çift Terapisi, Psikanalitik Psikoterapi, Durumluk Anksiyete Ölçeği, Süreklilik Anksiyete Ölçeği, Yetişkin Terapisi, Eklektik Yaklaşım, Varoluşçu Psikoterapi.
Burak Çağlayan adresi nerede?Burak Çağlayan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Eski Londra Asfaltastı Caddesi, Çifte Havuzlar Mahallesi, Yıldız Teknik Üniversitesi İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Burak Çağlayan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Burak Çağlayan uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Burak Çağlayan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Burak Çağlayan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Burak Çağlayan hangi dilleri konuşuyor?Burak Çağlayan ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Burak Çağlayan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Burak Çağlayan tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Burak Çağlayan hakkında ne düşünüyor?Toplam 4 hasta / danışan, Burak Çağlayan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Burak Çağlayan hangi sigortaları kabul ediyor?Burak Çağlayan tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu