Memorial Bahçelievler Hastanesi
Bahçelievler Merkez 227, Bahçelievler, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin
Herhangi bir hizmet eklenmemiş

1976 yılında Istanbul Kadıköy’de doğdum. 1993 yılında kalp cerrahı olma hayaliyle Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girdim. Eğitim dili İngilizce olan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinin Haydarpaşa kampüsünde (eski adıyla bilinen Mektebi Tıbbiye-I Şahane okulu) okuma şansım oldu. Kalp cerrahisini stajyer doktorluğum ve intörnlüğüm döneminde daha yakın tanıma şansım oldu.

2000 yılında Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra, Türkiye’nin döneminin en büyük kalp merkezlerinden biri olan Florence Nightingale Hastanesinde ihtisasımı tamamlayarak 2007 yılında Kalp Damar Cerrahı ünvanı aldım. Eğitimim boyunca Türkiye’nin çok önemli kalp cerrahlarından bilgi birikimi elde ettim.

2007 yılında Minimal invazif-endoskopik kalp cerrahisi ve Robotik Cerrahi eğitimi almak üzere Belçika’nın Aalst kentindeki OLV hastanesinde kalp ve damar cerrahi olarak görev yaptım. 2007 yılından beri endoskopik cerrahi yani küçük kesi yöntemiyle iman tahtası kemiği açılmadan göğüsün yan tarafından uygulanan ile kapalı kalp ameliyatları yapıyorum. 2013 yılından bu yana robotik DaVinci cihazı ile robotik kalp ameliyatları yaptım.

Bu eğitimler ve edindiğim tecrübeler sonrasında cerrahi felsefem, hangi ameliyat olursa olsun hastaya en az cerrahi travma ile en fazla faydayı sağlamak ve de hastayı en kısa sürede normal hayatına hızla geri dönmesini sağlamak oldu. Bunun yolu ise uygun hastalarda ve hastalıklarda ameliyatları en küçük kesilerle kapalı olarak ya da endoskopik/robotik uygulamaktan geçiyor.

2010 yılından bu yana İstanbul Mehmet Akif Ersoy Kalp hastanesinde kalp damar cerrahı olarak çalışmaktayım. Bu merkezde birçok erişkin kalp damar ve konjenital (doğumsal kalp hastalıkları) kalp operasyonuna katıldım. 1000’den fazla Minimal invazif (kapalı) endoskopik kalp ameliyatları gerçekleştirdim. 600’den fazla robotik kalp cerrahi operasyonunda bulundum. Ekibimle birlikte bugüne dek kalp cerrahisinde toplam olgularda %98 üzerinde başarı oranı yakaladık.

2013 yılından bu yana aynı hastanede robotik kalp cerrahisi (DaVinci cerrahisi) programında yürütücü olarak yer aldım ve robotik kalp cerrahisinin aktif olarak devamını sağladım. Robotik kalp cerrahisi tekniği ile 600’den fazla mitral kapak ameliyatları, bypass ameliyatları, kalp deliklerinin kapatılması ve tümör ameliyatları gibi birçok farklı ameliyatı yüksek başarı oranı ile gerçekleştirdim. Türkiye’de birçok merkezde robotik cerrahi eğiticiliği yaptım ve ülkemiz adına tıp literatürüne katkı sağladım.

Minimal invazif küçük kesi ve robotik cerrahi ile yapılan ameliyatların yanında aort cerrahisi, mitral kapak tamiri, atardamarlar ile uygulanan koroner bypass cerrahisi, kapalı ya da robotik koroner bypass operasyonları, endokardit (kalp enfeksiyonları) cerrahisi, 2. 3. Kalp operasyonları, kalp tümör cerrahisi, aritmi cerrahisi, erişkin doğumsal kalp hastalıklarının cerrahisi ve perikardit cerrahisi ile ilgilenmekteyim.

2015 yılında doçentlik ünvanı aldım ve bu tarihten sonra yetişkin kalp damar cerrahi klinik şefliği ve idari sorumluluğunu üstlendim. 2021 yılında Profesör ünvanı aldım. 2022 yılı itibariyle Memorial Bahçelievler Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümünde çalışmaktayım.

Yurtdışı ve yurtiçi olmak üzere toplam yüz ellinin üzerinde basılı ve iki yüzün üzerinde değişik toplantılarda tebliğ edilmiş yayınım bulunmaktadır. Yurtdışı yayınlarım özellikle robotik kalp cerrahisi alanında ülkemiz adına dünyada önde gelen kalp cerrahi dergilerinde ve kitaplarında yerini aldı.

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği, Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği, Avrupa Kalp Damar Cerrahisi Birliği ve Türk Kardiyoloji Derneği ve Türk Tabipleri Birliği Üyesiyim.

Bisiklet sporu, doğa-yeşil sevgisi ve denizcilik hobilerim arasındadır.

Evliyim, eşim kalp ve damar cerrahi profesörü olup çocuk kalp cerrahisi üzerine çalışmakta ve 2 çocuk babasıyım.

Konum: başka bir yer

Allah razı olsun burak hocadan beni bybass tan kurtardı robortik ameliyat oldum şimdi çok iyiyim çok teşekkür ederim benimle çok ilgilendi