Burcu Çetin Şeker, 2010 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi psikoloji bölümünden mezun olmuştur. Lisans eğitimi boyunca; özel eğitim alanında ve psikiyatri kliniklerinde staj deneyimleri olmuştur. Yüksek lisansını Okan Üniversitesi’nde Travma Odaklı Klinik Psikoloji alanında yapmıştır. Yüksek lisans eğitimi boyunca Bilişsel Davranışçı Terapi odaklı bir eğitim alarak, 2 dönem boyunca süpervizyon altında danışan görerek eğitimini tamamlamıştır. Ayrıca travma alanında aldığı eğitimlerle birlikte bu alanda uzmanlaşmıştır. EMDR 1. düzey eğitimini bu süreçte tamamlamış ve uygulayıcı olmaya hak kazanmıştır. Yüksek lisans eğitimi boyunca çeşitli gönüllü staj ve sosyal sorumluluk projelerinde yer almıştır.

Profesyonel iş hayatına, 2014 yılında KRM Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde başlayarak, özel eğitim ihtiyacı olan çocuk ve ergenlerin ailelerine danışmanlık sürecini yürütmüştür. Eş zamanlı olarak bireysel terapisini yürüttüğü danışanlarını takip etmiştir. 2016-2021 yılları arasında Yeşilay Danışmanlık Merkezinde, klinik psikolog olarak görev almış ve bağımlılık alanında uzmanlaşmıştır. Alkol, madde, kumar ve internet bağımlıları ile ailelerine bireysel psikolojik destek ve grup terapi hizmeti vermiştir. Yeşilay’da çalıştığı süre boyunca; yapmış olduğu akademik çalışmalar, bildiri ve kongre panelleriyle birlikte bağımlılık ve travma alanında literatüre katkı sağlamıştır. Bu süreçte Motivasyonel Görüşme ve Mindfulness terapi teknikleri alanında kendini geliştirmiştir.

2012-2017 yılları arasında Abdülkadir Özbek Psikodrama ve Grup Psikoterapileri Derneği’nin Psikodrama Eğitim grubuna katılarak, 900 saatlik eğitimi tamamlamış ve ko-terapist sertifikası almaya hak kazanmıştır. Psikodrama eğitimi boyunca hem kendi terapi sürecinden geçmiş hem de psikodinamik bir bakış açısı kazanarak grup ve bireysel terapi becerilerini geliştirmiştir.

Bireysel seanslarını, bu zamana kadar almış olduğu eğitim ve süpervizyonlar eşliğinde; BDT ve psikodinamik terapi ekollerini baz alarak eklektik bir yaklaşım içerisinde sürdürmektedir.

Çalışma Alanlarım:

Travma,
Bağımlılık
Kaygı Bozuklukları (Sosyal Anksiyete, Özgül fobiler)
Duygudurum Bozuklukları
Psikodrama
Motivasyonel Görüşme
Mindfulness

Bilimsel Yayınlar
• Sözel Bildiri – “Travma sonrası stres bozukluğunun, bağımlılık tedavisinin seyrine etkisi: bir izlem çalışması”. 11. Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresi, Antalya, 2017
• Makale – “Bağımlı olgularda ruhsal travma görülme sıklığı ve görünümü”. Addicta: The Turkish Journal on Addictions, 6, 315−336
• Poster Bildiri – “A Follow-up Study: The Effect of Traumatic Life Events and PTSD Risk on Addiction Recovery Process”. Lisbon Addictions- European Conference on Addictive Behaviours and Dependencies / Lizbon – Portekiz, 2019
• Kongre Paneli- “Travma Öyküsünün Bağımlılıkla İyileşme Seyrine Etkisi”. 12. Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresi / Antalya, Kasım 2018
• Kongre Paneli- “Bağımlılık Tedavisinde Eş Zamanlı Olarak Travma İle Başa Çıkmak”. Kuzey Kıbrıs Uluslararası Katılımlı Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresi / KKTC, Kasım 2019

Banka Havalesi

Lanu Psikoloji

Makaleler

Ş
Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Kendisiyle yolum 2023 Eylül ayında kesişti. İyi ki kesişti ve şu anki ben olmama fırsat verdi. Kendimi bulma yolumda bana ışık oldu. Hala seanslarımız devam ediyor. Güzel bir farkındalık yolculuğundayım.

Güzel yorumlarınız için teşekkürler

Konum: Lanu Psikoloji Psikoterapi

Anlayışlı biri ve durumum hakkında belirttiği görüşler benim ufkumu açıyor.

Güzel yorumlarınız için teşekkürler

Konum: Online Danışmanlık Bireysel Terapi

Burcu hanımla seanslara uzun süre önce hayatımla ve kendimle ilgili sorunlarım üzerine ortak bir arkadaş tavsiyesi ile gittim. Uzun süre kendisiyle seanslar yaptık ve bu süreçte kendimi olduğum gibi kabullenme ve ayaklarımın yere daha sağlam basması için çok yardımcı oldu. Empatik ve sakin kişiliği benim için çok önemliydi ve çok kolay iletişim kurmamı sağladı. Onunla her konuda iletişim kurabiliyorum ve kendimi çok rahat ifade edebiliyorum. Zaman içerisinde ara verdiğimiz ve sonrasında hayatımda yeni sorunlar sebebiyle tekrar seanslara başladığımız dönemler oldu. Her seferinde kendi merkezimi bulmama çok etkisi oldu ve onun sayesinde terapinin kişinin hayatında ne kadar büyük etkisi olduğunu gördüm. Uyguladığı yöntemler kesinlikle nokta atışı ve terapiyi hayatına sokmak isteyen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Uzm. Kl. Psk. Burcu Çetin Şeker

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim, bunları duymak benim için çok kıymetli ☺️

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Burcu Hanım ile bir süredir terapi sürecimize devam ediyoruz. Kendisi çok yetkin, işine çok hakim ve özellikle terapötik ilişki kurmak konusunda çok başarılı bir psikolog, ilk defa bu kadar rahat ve açık olabildiğim bir terapi süreci yaşıyorum. Sürecin hayatıma oldukça olumları yansımaları oluyor ve bu olumlu yansımaların Burcu Hanım sayesinde katlanarak artacağına inanıyorum. Hem yüz yüze hem online görüşmüş bir danışan olarak Burcu Hanım’ı her koşulda gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum ^*^

Uzm. Kl. Psk. Burcu Çetin Şeker

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim, bunları duymak benim için çok kıymetli

O
Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Burcu Hanım uzun yıllardır psikologumdur. Empatisi ve yönlendirmeleriyle daima kendimi dinlememi ve doğru yolu bulmamı sağladı. Birlikte atlattığımız nice badireler oldu. Bu lüksü herkesin yaşamasını dilerim.

Konum: PNP Eğitim ve Danışmanlık Merkezi EMDR Terapi

Burcu Hanım ile yaklaşık 7 aydır görüşüyorum. Hayatımda olan bir travma sonrasında artık terapiye başlamam gerektiğini düşünerek başladım. Daha önce başka terapi tecrübelerim de oldu ama hiç bu kadar efektif olmamıştı. Artık hayatımda olan şeylere karşı nasıl tepki vereceğim, kendimi nasıl hissediyorum, olaylarla nasıl başa çıkabilirim sorularının cevabını artık daha net görebiliyorum. Kendimi tanımamda ve duygularımı öğrenmem konusunda bana çok büyük katkıları oldu. Burcu Hanım’ın benimle olan iletişimi hep çok arkadaş gibiydi benim açımdan. Yadırgamayacağını ve yargılamayacağının güvenini hep sağladığı için benim bir şeyleri anlatmam, kendimi açmam çok daha kolay oldu benim için. Şimdiden kendimde değişen bir çok şeyin farkındayım. Bu farkındalık için minnettarım.

Konum: PNP Eğitim ve Danışmanlık Merkezi

Burcu hanım bana çok yardımcı oldu. Her geçen gün kendimi geliştiriyorum. Daha iyi hissediyorum. Değişimi çevrem de fark ediyor. Daha uzun süre birlikte yol alacağımızı düşünüyorum. Emeklerinden dolayı Burcu hanıma çok teşekkür ederim.

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Burcu hanım daha ikinci seansımız olmasına rağmen empatik yaklaşımı ile kendimi iyi hissetmemi sağladı. Güleryüzlü, etkin bir dinleyici olmasının yanı sıra çözüm odaklı yaklaşımı ile sürecin olumlu gitmesinde katkıda bulunuyor. Bundan sonraki seanslarımızı iple çekiyor olacağım.

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Burcu Hanım, daha ilk seansta sorduğu sorularla, ve yaklaşımı ile beni rahatlattı. Kendisine güler yüzü için teşekkür ediyorum.

Konum: Psikolojik Şeyler Psikoterapi

Cok bilgili sabirli anlayisli cok seyi asmama yardimci oldu. Kaygilari gidermede karar vermede hatalarinizi fark etmenizde cok nazik bir yol izliyor. Kendisini herkese tavsiye ederim