2024 yılında İzmir Bakırçay Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümünden mezun oldum. Lisans eğitimim boyunca çeşitli hastanelerde multidisipliner çalıştığımız uzmanların ve meslektaşlarımın polikliniklerinde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde ve İzmir Bakırçay Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Birimi'nde staj yaptım. Eğitim sürecim boyunca ve sonrasında aldığım çeşitli eğitimler ve yaptığım araştırmalar ile kendimi geliştirerek, dil ve konuşma terapisi alanında güncel ve etkililiği kanıtlanmış yöntemleri kullanarak; çocuk, genç ve yetişkin popülasyonlarında etkili terapötik süreçler yürütmeyi, özellikle pediatrik popülasyonda danışanlarımın dil ve iletişim becerileri ile birlikte sosyal ve akademik gelişimlerine de katkıda bulunarak danışanlarımın bireysel ihtiyaçlarına yönelik en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyorum. Bu doğrultuda da hem kendi danışanlarımın hem de meslektaşlarımın danışanlarının terapi sürecini daha verimli hale getirmek adına ortak kurucusu olduğum işletmemde dijital materyaller üreterek de meslektaşlarımın ve danışanlarının terapi sürecine de katkıda bulunuyorum. Çocuk ve yetişkin popülasyonda seanslarımı yüz yüze ve online olarak yürütmekteyim.

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk

Afazili Bireylerde Dil ve Konuşma Terapisi

Akıcılık Bozukluğu Terapisi

Aprakside Konuşma Terapisi

Röportaj

5 yaşındaki oğlum kelimeleri çıkaramıyordu, farklı şekilde telaffuz ediyordu. Kapıya "papı" gibi. Bu yüzden seans almasını istedim. Buse Hanım'a başvurduk. Aldığımız seans doğrultusunda oğlum kelimeleri doğru çıkarmaya başladı. Buse ablamız oyunlar eşliğinde, sıkmadan ders işledi. Güler yüzlü bir ablamız, zaten işini gerçekten severek yapıyor. Biz memnun kaldık, çevreme tabii ki tavsiye ediyorum. Çocukların seveceği bir oyun ablası.

C

Buse Hanım'a ortak arkadaş vasıtasıyla ulaştım. Ses problemi yaşıyordum, sesim sürekli kısılıyordu, kronik bir boğaz ağrısı çekiyordum. Kendisi değerlendirme yaptı ve sonrasında terapi planı oluşturdu. 2 seans sonrasında bile iyileşmemi hissettim. Şu anda hiçbir sorun yaşamıyorum, problemlerim tamamıyla geçti. Kendisi çok güler yüzlü ve cana yakın birisi, terapi süreci boyunca kendimi hep çok rahat hissettim. Kendisinden, verdiği ilgiden ve samimiyetinden çok memnun kaldım, herkese öneririm.

Uzmanımıza bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine ulaştım. Kızımın söyleyemediği bazı harfler vardı, onun için kendisiyle iletişime geçtim. 6 yaşındaki kızım şu ana kadar çıkaramadığı k harfini, daha ilk seansta Buse Hanım'ın desteğiyle söyledi ve süreç o kadar hızlı ilerledi ki, her seansta başarıya daha da ulaştık. Kendisi o kadar naif bir bayan ki, bizi asla oyalamadı, olması gerekeni zamanında yaptı. Ben çok memnunum, kızımda o kadar seviniyor ki Buse Hanım'ı. Gerçekten çocuk dilinden çok iyi anlayan birisi, gözüm kapalı herkese tavsiye edebileceğim tek kişi. Kendisi iyi ki tanıdık.

T

Dil ve konuşma terapisti Buse Hanım ile karşılaşmamız çevre yoluyla gerçekleşti. 3 yaşındaki oğlumun dil gelişimi ve harfleri öğrenme süreci hakkında değerlendirme ve bilgi almak amacıyla ulaşmıştım. Oğluma son derece sevecen ve ilgili bir tavırla yaklaşarak utangaçlığını kısa sürede kırmayı başardı. Beni ve eşimi oğlumun dil gelişim süreci hakkında bilgilendirerek tavsiyelerde bulundu. Verdiği bilgilerle uyguladığım stratejilerle birlikte şimdi oğlum bıcır bıcır konuşuyor. Çocuklarla nasıl anlaşılacağını çok iyi bilen bir uzman. İyi ki yollarımız kesişmiş.