Hitaloğlu, lisans ve yüksek lisans eğitimi sürecinde Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri'de ve çeşitli danışmanlık merkezlerinde stajlarını tamamlamıştır. Azerbaycan’da Hematologiya və Transfuziologiya İnstitutu’de hem poliklinikten randevu alan danışanlarla hem de kanser tanılı bireyler ve yakınlarıyla bireysel psikoterapiler yürütmüştür. 2020 yılından bu yana profesyonel olarak; yetişkin, çocuk ve ergen danışanları ile psikoterapi süreci yürütmektedir. Şu an Sinop Apeks Dil Konuşma ve Danışmanlık merkezinde yüz yüze ve online olarak danışan kabul etmektedir.
Uzmanlık alanını nitelikli kılmak adına; Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimini, Nevin Dölek tarafından verilen Kriz, Travma ve Yas Danışmanlığı eğitimini ve Asena Yurtsever tarafından verilen 48 saatlik EMDR I.Düzey eğitimini hem teorik eğitim hem süpervizyon ile birlikte tamamlamıştır. Şu anda da Doğan Şahin tarafından verilen Psikodinamik Psikoterapi eğitimine devam etmektedir. Terapi süreçlerinde aktif olarak Bilişsel Davranışçı Psikoterapi (BDT), Psikodinamik Psikoterapi ve EMDR terapisi kullanmaktadır.
Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
Kanserde Psikolojik Destek
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Sinop
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Porteus Labirentleri Testi
Çocuklarda Uyku Problemleri
Çocuklarda Yeme Problemleri
İlişki Terapisi
s....u
Terapiye başlamak, bu süreçte ilerleyecek psikolog bulmak zor olsa da uzun araştırmalarım sonucunda Büşra Hanım ile bu sürece başlamaya karar verdim. Bu kararımda, aldığı eğitimlerin ve tecrübelerinin yanı sıra okuduğum olumlu yorumlar da etkili oldu. Kendisiyle 4 aydır terapilerimize devam ediyoruz. Başlangıçta beni bu sürece iten majör bir sorunum olmamasına ve asıl amacımın kendimi geliştirmek olmasına rağmen konuştukça buzdağının görünmeyen kısmında birçok sorunun da olduğunun farkına vardım. Bu farkındalıkları görmek ve kabullenmek kolay olmasa da, bazen hayata karşı motivasyonumu düşürse ve psikoterapiye gitmeye zorlandığım günler olsa da Büşra Hanım'ın sunduğu farklı bakış açıları ve empatik duygularla daha bilinçli bir yerden bakma imkanına eriştim. İyi bir dinleyici olması, her terapide notlar alarak ilerliyor olması, üzerinden haftalar geçmesine rağmen önceki seanslarda kurduğum cümlelerden örnekler vermesi ve o anki konuyla bağlantılar kurması bana güven veren yönleri oldu.
c.....
Büşra Hanım ile terapi sürecim, hayatımın en doğru adımlarından biri oldu. En baştan itibaren kendimi güvende ve anlaşılmış hissettim. yaklaşımı, sorunlarımı yargılamadan dinlemesi ve çözüm yolları sunması, bana kendimi daha iyi hissettirdi aynı zamanda onun desteğiyle farkındalığımı artırdım ve hayatımda pozitif değişimler gerçekleştirdim. Her seans içsel yeni keşifler yapmamı sağladı diyebilirim. Yüzeysel değil, derinlemesine analiz ederek, kök sebepleri bulup başa çıkma yöntemleri öğretmesi beni en çok etkileyen yönüydü. Empati yeteneği ve rehberliği, kendime olan güvenimi ve duygusal dengemi yeniden kazanmamda çok yardımcı oldu. Özellikle zor zamanlarımda sakinleştirici ve güç verici yaklaşımı sayesinde hayatımı daha olumlu yönetmeye başladım. Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
Büşra Hanım ile terapiye başlamamın ardından ilk seanslardan itibaren sağladığı profesyonel ve sıcak yaklaşımıyla güven duydum. Kendimi özgürce ifade edebildiğim ve desteklendiğim bir ortam sağladı. Özellikle takıntılarım konusunda yaşadığım sıkıntılar nedeniyle başvurdum ve bu konuda bana sağladığı rehberlikle şimdiden ilerleme kaydettiğimi hissediyorum. Terapi sürecine henüz yeni başladık ancak ilerleyen dönemlerde daha da etkili olacağına inanıyorum. başkalarına da gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
Çok sıkıntılı bir sürecim vardı. Kendimi bunalttığım, kaygı duyduğum bir sürecim vardı. Büşra Hanım ile tanıştıktan sonra ilgi ve alakasıyla gayet rahatlattı. İyi yönde, olumlu düşünmeye beni yönlendirdi. Hem düşünce hem de yaşayış açısından hayatım çok değişti. 1 ayı geçkin süredir görüşme sağlıyorum ve devam ediyorum. Seanslardan sonra daha rahatladım, daha olumlu düşünmeye kendimi yönlendirdim. Büşra Hanım olumlu ve iyi düşünmeye yönlendirdi. Kendisinin ilgi, alakası ve konuşmasıyla iyi hissetmeye başladım. Eksik olan şeylerin ve olumlu yönlerin farkına vardım. Kendimi daha iyi hissediyorum. Kendisiyle tanıştığım için çok memnun oldum ki devam edeceğim.
n....)
Büşra Hocamız'dan çok memnunuz. Kendisinin çok profesyonel ve sıcakkanlı yaklaşımı var. 2 kızımda gidiyor kısa zamanda çok olumlu dönüşler aldık. Herkese tavsiye ediyorum. 6 aydır danışmanlık hizmeti alıyoruz her hafta düzenli olarak gidiyoruz. Yeni boşanma süreci sonrasında adaptasyon için gitmiştik. Parmak emmesi, gece kaçırması vardı bıraktık. İkisinde de anksiyete, öfke patlamaları oluyordu aştık. Çok ciddi konularda çalıştık.
a....c
Başlangıçta bir değişim yaratabileceğine dair emin olamadan terapiye devam ettik. Ancak süreç içinde oğlumda olumlu değişimler başladı. Şu an daha mutlu.
ş.....
Başlarda biraz tedirgin olsam da,süreç ilerledikçe ; güvenli ve sıcacık bir ortamda kendimi yolculuğa çıkmış gibi hissediyorum.Zorlu da olsa her anını heyecanla beklediğim çok güzel yolculuk bu.Sayın Kl.Psk.Büşra Hitaloğlu ile çıktığım bu yol kendime en büyük hediyem.
c.....
Kendimi karmaşık anlaşılması güç bir dil kullanan biri olarak görmeme rağmen 45 dk boyunca ağzımdan çıkan her kelimenin ustalıkla dinlenip not alınması ve doğru sorunun danışana yönetilmesi almış olduğum terapinin ne kadar doğru olduğunu bir göstergesi. Farkındalığımın arttığını kendimi eskiye oranla daha iyi hissedip kendimi sevip bulmaya daha çok yaşlaştığım bir süreçten geçiyorum. Bu sürecin mimarı Büşra hanımla çalışmaktan oldukça memnunum.
d.....
Büşra Hanım kızımın yaşadığı sorunları net şekilde belirledi ve bu konuda bizim yapabileceklerimiz konusunda önemli ipuçları verdi. Görüşmemiz boyunca kızımdaki gozle görülen değişimler etrafımızdaki insanlar tarafından da fark edilebilir boyutta idi.
Busra Hanıma gitmeden önce kendi sorunlarımla başa cikabilecegimi düşünüyordum. Bu konuda okumalar, yeni denemeler yapıyordum. Fakat kendi içimde çözmeye çalışmam sorunlarımı daha büyük ve çözülmez hale getiriyormuş. Seanslara başladıktan sonra kendime dair bir çok farkındalığım arttı. Kendime dair tabularimin olduğunu farkettim. Büşra hanımın güler yüzlü olması, iyi hir dinleyici olması insanı onun yanında rahat olmasını sağlıyor. Ayrıca görüşmelerini titizlikle ve etik kurallar çerçevesinde değerlendirmesi insana kendisini güvende hissettiriyor. Sorunlarıyla barışmak ve çözmek isteyenlere tavsiye ederim.
Büşra Hitaloğlu isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Büşra Hitaloğlu, Psikoloji. Size Büşra Hitaloğlu tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Cattell 2a Zeka Testi, Çocuk Gelişim Testi, Gessell Gelişim Testi, Good Enough Zeka Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Porteus Labirentleri Testi.
Büşra Hitaloğlu adresi nerede?Büşra Hitaloğlu şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Yakamoz Caddesi Sinop Sinop
- Güzelyalı, 3020. Sk. No:24/A, 55270 Atakum/Samsun Samsun
- Sinop
Adresine gitmek zorunda kalmadan Büşra Hitaloğlu isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Büşra Hitaloğlu uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Büşra Hitaloğlu isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Büşra Hitaloğlu, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Büşra Hitaloğlu isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Büşra Hitaloğlu tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Büşra Hitaloğlu hakkında ne düşünüyor?Toplam 45 hasta / danışan, Büşra Hitaloğlu hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Büşra Hitaloğlu hangi sigortaları kabul ediyor?Büşra Hitaloğlu tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.