1987 yılında Ankara'da doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi yüksek dereceyle Ankara'da tamamladım. 2012 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında asistanlık eğitimi aldım. 2018 yılında “Otizm Spektrum Bozukluğu Tanısı Alan Çocukların Annelerinde Görülen Depresyon-Anksiyete Belirtileri ve Damgalanma Algısı” konusunda tezimi tamamlayarak uzman doktor oldum.

2018 yılında Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde mecburi hizmete başladım. 2021 yılında Düzce Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında doktor öğretim üyesi olarak çalışmaya başladım. 2022-2024 yılları arasında anabilim dalı başkanlığı yaptım. Bu süreç içerisinde tıp fakültesi dersleri ve asistan eğitimleri verdim. 3 çocuk psikiyatrisi asistanıyla dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu üzerine 3 ayrı tezi tamamladım.
11 adet uluslararası ve 4 adet ulusal dergilerde yayınlanmış makalem bulunmaktadır ve bu makalelerin 10 tanesinde ilk isim olmaktayım. Ulusal ve uluslarası kitaplarda bölüm yazarlığı yaptım.
Ulusal ve uluslararası kongrelerde birçok bildirim bulunmaktadır.
Tüm bu çalışmalarımın sonucunda 2024 Nisan ayında DOÇENT DOKTOR ünvânı aldım.
Ayrıca çocuk, ergen ve erişkin bilişsel davranışçı terapi ve EMDR terapisi eğitimlerimi akredite kurumlardan aldım.

Evli ve 3 çocuk annesiyim.

Kızılırmak Mah. 1443. Cadde 1071 Usta Plaza B Blok Kat:10 No:75, Çankaya

Kabul edilen yaş grubu: her yaştan çocuk

Çocuk Psikiyatrisi Randevusu +16 daha fazla

Anksiyete Bozukluğu Tedavisi

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

Konum: Doç. Dr. Büşra Olcay Öz Muayenehanesi...daha fazla • Randevu daha az

Oğlum zorluk bir süreç içerisinde bu anlamda en doğru desteği alabileceğimizi düşünerek Büşra hocam ile iletişime geçip hemen bir randevu talebi oluşturduk kendisi çok sevecen güzel yüzlü bir yaklaşımla bizleri karşıladı beni ve oğlumu dikkatlice dinleyerek sorunlarımız karşısında nasıl ilerlememiz gerektiği hakkında güzel destekler sağladı.

Telefon numarası doğrulandı

Büşra Hocam'a; ilkokul 2. sınıftaki küçük oğlumun, öfke kontrolü, YKS sınavına hazırlanan büyük oğlumun, dikkat eksikliği ve kaygı problemi için başvurduk.

Seanslar, gayet verimli geçiyor. Çok ilgili ve iyi bir dinleyici.
Her iki oğlumda da, olumlu yönde, belirli iyileşme ve farkındalık gözlemledik.

Tanışmamız dört ay oldu ve düzenli olarak devam ediyoruz.

Randevu doğrulandı
• Konum: Doç. Dr. Büşra Olcay Öz Muayenehanesi...daha fazla • Çocuk ve Ergen Terapisi daha az

İnternette araştırma sonucu gitmiştim büşra hocama. Kızımda okb ve anksiyete vardı daha önce olumsuz bir uzman deneyimi yaşamasına rağmen ve isteksiz olmasına rağmen kısa sürede çok olumlu sonuçlar aldık. Büyük kızımın doktoru olmasına rağmen kardeşiyle ilişkilerini anlatırken küçük kızımı bile düşünmesi onun açısından da değerlendirmesi mesleğini severek yaptığını hissettirmişti bana. Kendisini tanıdıkça ve olumlu sonuçlar da aldıkça memnuniyetim daha da arttı. Gerek deneyimi, gerek çok yönlü bakışı ve değerlendirmesi, gerek açıklayıcı bilgi verip adım adım takibi ve profesyonel yaklaşımı ile kesinlikle tavsiye ediyorum.

Telefon numarası doğrulandı

Doktor gerçekten çok anlayışlı, sabırlı ve güven veren bir yaklaşımı var. İlk görüşmeden itibaren beni çok rahatlattı ve kendimi anlatmamı kolaylaştırdı. Anksiyetem konusunda verdiği yönlendirmeler sayesinde kaygılarımı yönetmeyi öğrenmeye başladım. Kendisi sadece ilaç yazıp geçmeyen, gerçekten dinleyen ve çözüm odaklı bir doktor. Eğer Ankara'da ergen psikiyatristi arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.

Telefon numarası doğrulandı

Son derece profesyonel işinde uzman olduğu her halinden belli olan birisi.. 9 yaşındaki kızımda Obsesif kompulsif bozukluk tanısı ile tedavi ve terapiye başladık. Çok kısa sürede harika yol aldık. Kızım şu an çok rahat takıntısız bir şekilde hayatına devam ediyor dolayısıyla biz de çok rahatladık.

Randevu doğrulandı
• Konum: Doç. Dr. Büşra Olcay Öz Muayenehanesi...daha fazla • Çocuk Psikiyatrisi Randevusu daha az

Büşra hocaya, oğlumun DEHB rahatsızlığı için başvurduk. Detaylı görüşme ve testler sonrasında tedaviye başladık. Titiz, hiçbir detayı atlamayan,iletişimi kuvvetli bir doktor.

Z
Randevu doğrulandı

Bülea Olcay Hocama DEHB hastası liseli oğlumu getirdim.ilk andan itibaren güler yüzü ve yumuşak ses tonuyla pozitif bir enerji verdi. 1 saat süren çok verimli seans sonunda da teşhisi doğruladı ve tedavi sürecini anlattı. Çok memnun kaldım.

Ş
Telefon numarası doğrulandı

Psikiyatrist Doç. Dr. Büşra Olcay Öz ‘e kızımı getirdim ve kendisinden oldukça memnun kaldım. Çok ilgili ve sabırlı bir yaklaşımı var. Kızımın durumunu dikkatlice dinleyip, doğru bir şekilde yönlendirdi. Her aşamada profesyonel ve güler yüzlüydü. Kendisini tanıdığım için çok mutluyum.

Randevu doğrulandı
• Konum: Doç. Dr. Büşra Olcay Öz Muayenehanesi...daha fazla • Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite daha az

Okul oncesi doneminde olan kizimin dikkat eksikligi ve hiperaktivitesi oldugu suphesiyle geldik. Cok kapsamli ve detayli muayene edip gozlemlemesini, takibini de ayni sekilde yapmasini cok takdir ediyorum. Veli ile isbirligi icerisinde cozum odakli bir takim olarak calistigimizi hissettiriyor. Henuz tedavinin basindayiz ve gayet memnunuz.

Telefon numarası doğrulandı

Büşra hocama oğlumun idrar kaçırma problemi için başvurduk. Durumu detaylı açıklamasıyla, Net, bilimsel ve kolay uygulanabilir önerileriyle içimizi rahatlattı, süreci daha kolay yönetebileceğimizi öğrendik. Çocukla iletişimi de çok iyiydi, oğlum çok sevdi. ilgisi ve yaklaşımından memnun kaldık