Lisans eğitimimi bitirdikten sonra İngiltere’de Bournemouth University’de klinik psikoloji yüksek lisansını tamamladım. Yüksek lisans tezimde geçerliliği kanıtlanmış olan iki terapi çeşidi olan bilişsel davranışçı terapi kabul ve kararlılık terapisinin psikolojik hastalıklar üzerindeki etkilerini inceleyerek, uzman klinik psikolog ünvanını aldım. İngiltere’de bulunduğum süre boyunca oradaki gelişmeleri takip ederek eğitim ve seminerlere katıldım.
Türkiyeye döndükten sonra YÖK tarafından denkliğimi aldım. Ardından alanlarında uzman eğitimciler tarafından uluslararası geçerli çocuk, ergen ve yetişkin psikoterapi eğitimlerini tamamladım. Türkiyede sayılı olan Avrupa Davranış ve Kognitif Terapiler Birliği (EABCT) onaylı kognitif davranışçı psikoterapistlerinden biriyim. Eğitimlerimin süpervizyon süreçlerini tamamladım; ek olarak klinik psikolog Esra Ersayan süpervizörlüğünde ISST Onaylı şema terapi süpervizyonu sürecine devam etmekteyim.
Uzun bir süre özel bir psikiyatri hastanesinde hem psikiyatri kliniği hem de AMATEM (Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları Tedavi Merkezi) bölümünde yatan ve ayaktan hasta takibi yaptım; bazı özel danışmanlık merkezlerinde çocuk, ergen ve yetişkinler ile çalışarak psikoterapi süreçlerini yürüttüm. Şu an da Ankara’da yüz yüze ve online şekilde çoğunlukla yetişkinler ve gençler ile birlikte ağırlıklı olarak bilişsel davranışçı ve şema ekollerini kullanarak çalışmaktayım. Güncel olarak: ISST Temel Düzey Süpervizyon Eğitimi (Dr. Klinik Psikolog Esra Ersayan) ve Psikodrama Grup Psikoterapisi Eğitimi’ne (İstanbul Psikodrama Enstitüsü) devam etmekteyim.
Tamamladığım eğitimlerim:
▪ Eriksonian Hipnoz ve Şema Terapi Entegrasyonu: Yaşantısal Teknikleri Güçlendirmek (Dr Alp Karaosmanoğlu & Dr Serdar Atik)
▪ MOXO Dikkat Performans Testi
▪Seans Odasında Yaratıcı Teknikler Eğitimi (Kolektif Psikoloji)
▪Şema Mod Çalışmalarında Yaşantısal Teknikler (Uzm.Psk. Esra Ersayan)
▪ Nesne İlişkileri Eğitimi (Dr. Meral Aydın- Masterson Enstitüsü)
▪ Şema Terapi Uluslararası Sertifikasyon Temel Düzey Eğitimi (Prof Dr. Gonca Soygüt Pekak-Şema Terapi Enstitüsü)
▪ Şema Terapi Sağlıklı Yetişkin Eğitimi (Dr. Klinik Psikolog Sevinç Göral Alkan)
▪ Bilişsel ve Davranışçı Terapi Eğitimi (Prof. Dr. Mehmet Sungur- Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği) (300 saat)
▪MMPI Uygulayıcı Eğitimi (Rasyonel Psikoloji)
▪ Üçüncü Kuşak BDT’lerde Duygu Düzenleme Becerileri (Doç. Dr. Sevginar Vatan)
▪ Depresyonda Bilişsel ve Davranışçı Terapiler (Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu)
▪ Yaygın Kaygı Bozukluklarında Bilişsel ve Davranışçı Terapiler (Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu)
▪ Çocuk ve Ergenlerle Bilişsel Davranışçı Terapi (Dr. Başak Demiriz)
▪ Deneyimsel Oyun Terapisi (Psk. Nilüfer Devecigil)
▪ Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Filial Oyun Terapisi (Öğ. Gör. Kln Psk. Hülya Ayna)
▪ Çocuk Dinamik Yönelimli Terapi ve Bağlanma (Dr. Kamil Tuzgöl)
▪ Çocuk ve Ergenlerde Metakognitif Terapi (Uzm. Kln. Psk. Hilal Bebek)
▪ Çocuk ve Ergenler için Şema Terapi Eğitimi (Dr. Christof Loose)
▪ Borderline Bozukluğunda Müdahale Teknikleri (Psikoterapi Enstitüsü)
▪ Çocuk Değerlendirme Testleri Uygulayıcı Sertifikası (Dr. Sinem Durusal)
▪ Bilinçli Öz-Şefkatin Gücü Workshop (Dr. Kristin Neff)
▪ 8 Haftalık Bilinçli Farkındalık Temelli Stres Azaltma Programı (Dorset Mindfulness Centre)
- Depresyon
- Aile İçi İletişim Sorunları
- Stres
- Sosyal Fobi
- Sınav Kaygısı
I
i̇....
Canay Hanım sayesinde hayatımda ilk kez anlaşıldığımı hissediyorum. Görüşmelerimizin bana çok iyi geldiğini belirtmek isterim. Zaman zaman terapiye gitmek zor olsa da her görüşmeden sonra iyi ki gelmişim diyorum. Bugünkü davranışlarımın kökenlerini anlayabiliyorum ve kendime daha şefkatli davranabiliyorum. Tabii daha yolumuz var ama iyi ki yollarımız Canay Hanım ile kesişmiş.
Z
ze...i
Canay hocama anksiyete bozukluğu için başvurmuştum. O kadar ilgili, o kadar özverili ve o kadar yardımsever bir insan ki onu burada kelimelerle tarif edemiyorum. Bunun için kendisinin terapi odasına girip onunla birlikte bu süreci yaşamanız gerek. Canay hoca, tek bir tedavi seçeneği üzerinden ilerlemiyor; farklı tedavi seçeneklerinden sizin için en uygun olanını belirleyip bu yolda yürümenizi sağlıyor. Bana kaygılarımla nasıl başa çıkabileceğimi, kendimin kim olduğunu, çocukken yaşadığım olaylara yetişkin gözüyle nasıl bakabileceğimi öğretti. Şu anda onun sayesinde; kendimi iyileşmiş ve hayat dolu hissediyorum. Ayrıca kendisi çok profesyonel birisi. Canay hanımdan terapi aldığım yaklaşık 1,5 sene boyunca, seanslara hiç geç kaldığını görmedim. Kısacası ben Canay hocamdan çok memnun kaldım.Tüm güzellikler ve mutluluklar gerek hayatında, gerekse de meslek kariyerinde onunla olsun. İyi ki varsınız Canay hocam...
• Ankara • Diğer •
Canay Hanım’a tavsiye üzerine gittim, kaygı ile baş etmekte zorlanıyordum. Özgüvenim azalmıştı, ilişki kalitemde bozulmalar meydana geliyordu. Online terapi, yüz yüze kadar etkili olmaz sanıyordum; ama yanılmışım. Canay Hanım’ın yaklaşımı sayesinde kendimi tanımayı duygularımdan kaçmamayı ve problemler ile baş etmeyi öğreniyorum. Seansları iple çekiyorum, sağolun.
• başka bir yer • Diğer •
Canay Uygur hanım sayesinde kendime dışarıdan bakmayı öğrendim. Hayatıma gerçekten dokundu. Gerçekten bir terapi sürecinin bu kadar etkili olduğunu tahmin edemezdim. Canay hanım sayesinde gerçekçi bakabilmeyi ve kendime şefkat ile yaklaşabilmeyi öğrendim.
d.....
Canay Hocam, sizinle olan tedavi sürecimde güler yüzünüz ve motive edici tavrınız ile hızlı bir ilerleme gercekleştirdiğime inaniyorum. Bağımlılık konusunda çok farklı uzmandan destek aldım ancak sizin yaklaşımınız ile neden sonuç ilişkisi kurabildim yanımda olduğunuzu hissettirdiniz bu çok değerliydi hiç unutmayacağım.
b ...y
Uzun zamandır tekrar eden problemlerim vardı, yoğun bir yalnızlık duygusu ve boşluk hissi içerisindeydim. Dayanamadığım noktada destek almayı düşündüğümde Canay Hanımı internetten şans eseri buldum, iyiki bulmuşum. Benim gibi psikolog ve psikiyatristlere tepki ile yanaşan ve güvenmeyen birine bile gayet güzel bir şekilde yaklaştı ve güven verdi. Baş etme becerileri diye tabir ettiği beceriler ile olumsuz olaylar artık beni eskisi gibi etkilemiyor ne yapmam gerektiğini biliyorum. Ayrıca davranışlarımın arkasındaki sebebi görebiliyorum; kendime dair farkındalığım arttı. İlk seanslardan itibaren kendimi daha iyi ve daha sağlıklı hissetmeye başladım. Teşekkürler
• başka bir yer • Diğer •
Canay Hanım'a çift terapisi sebebiyle gitmiştik. Eşimin asla değişmeyeceğini düşünüyordum umudum kalmadığı için boşanmayı düşünüyordum. Canay Hanım'ın güleryüzlü tavrı, yaklaşımı, üzerinde çalıştığımız konular sonucunda hiç beklemediğim bir halde eşimle iletişimimiz gerçekten düzeldi ve eşim çok değişti. Boşanmayı asla düşünmüyorum şimdi çok daha sağlıklı ve doyumlu bir ilişkimiz var. Eşimin çocuğumuza olan yaklaşımı bile değişti. Çok teşekkür ederim kendisine. Destek almayı düşünen tanıdıklarıma kesinlikle tavsiye edeceğim.
fe...r
Sıcak kanlılıkla ve güler yüzüyle tedavi sürecine çok daha iyi başladım, hocamı tebrik ediyorum. Hayatımda ki öncelikleri ve en değerlilerimi bir kez daha iyi hatırlamama çok yardımcı oldu Canay hocam. Hiç yargılamadan öteleştirmeden olumsuzlukları bir kenara bırakarak daha eğlenceli daha zevkli vakitler geçirebileceğim konusunda muhteşem yardımı dokundu. Geçmiş ile takılı yaşadağım son 4 5 yılın nasıl üstesinden gelebileceğimi öğrendim. Açık konuşmak gerekirse öz güvenimin yeniden toparlanmasında hocamın harika yardımları oldu. Hakkınızda söylenecek o kadar mükemmel sözler var ki anlatmakla bitmez, o yüzden sizi tanıyan insanların çok şanslı olduğunu düşünüyorum, her şey için cani gönülden teşekkür ederim.
• Mizmer Ankara Bireysel Danışmanlık • Bilişsel Davranışçı Terapi •
sm...l
Janay uygur hocama ilk geldiğimde çok sorunlarım vardı şimdi tek tek sorunlarım çözüldü .Hayatla baş etmeyi öğrendim ha Janay hocam teşekkür ediyorum ıyiki varsınız
• Mizmer Ankara Bireysel Danışmanlık • Psikoloji Randevusu •
Y
ya...
Psk. Canay hocamı anlatmak gerekirse diye başlayacağım yaşadığım tecrübe ve bağımlılık sürecinde göstermiş olduğu özveriyi.. Mesela iki kelime ile psk. Canay hocay ı anlatirmisin deseler dusundüşünmeden Gülen: ) hoca derdim nedeni açıklayacağım. Inanın bağımlılık tedavi sürecinde aslında hayata dair bilmediğim veya habersiz olduğum o kadar çok kavramı sayesinde ogrendimki bunları yaşamıma yansıtıp bana verdiği enerjiyi farkettiğimde yüzümün gülmeye başladığında anladım.. Simdi neden mi gülen: ) hoca dedim ( hoca diyorum çünkü halk arasında genelde hepimiz böyle konusmuyormuyuz) neyse konuyu fazla dağıtmadan ona beynimde verdiğim isim onu tamamen ifade ediyor .. Terapilere basladigim başladığımız ilk günden itibaren terapinin ilk dk ve bitisine kadar hep gülen karşısındakine enerjisini geçiren oldukça başarılı özverili bir psikolog Canay hocam:)) Görüşmelere başladığımız ilk günlerde inancim yoktu bağımlılık sürecinde bir psikoloğun bana bu kadar yardımcı olabileceği ve yüzümün gulmesine hayat enerjimin tekrar bana döneceğine dair.. Fakat canay hoca bu on yargılarımin hepsini Güler yüzü ve bana verdigi destek ve görüşleri ile yok etti.. ilaç tedavisi yanında Bende bağımlı olduğum dönemden kalan kaygı şüphe sinir gibi birçok gereksiz duygu yavaş yavas sayesinde bitti hatta yok oldu.. bilmediğim bir çok kavramı can ay hanım sayesinde hayatıma yansıtinca anladim.Aslinda gereksiz yere bağımlılık dönemimde ne çok arkadaşımı dostumu kaybettmis ailemi gereksiz yere ne cok kirmistim .Ama hic bir sey icin gec kalinmamis ne zaman olursa hangi evrede olursa olsun sayesinde anladim.Aslinda bilmediğim ne çok şey varmış sayesinde öğrendim sayesinde mutlu oldum ve mutlu olduk ailece ve sevdiklerimle:)) zorlu bir süreçte uzman psk canay hocam la iyiki yollarımız kesismis iyiki kız kardeşimi dinleyip tedavi sürecine dahil olmuşum.. maddeyi bırakamam diyen arkadaşlara Canay hocanın bana öğrettiği en güzel bilgiyi aktarmak istiyorum ve bırakmamdaki beynime yer eden düşünce şuydu kısaca.. madde bagimliligi bir hastalık bunu böyle bilmem gerektiğini her hastalık nasıl tedavi ediliyorsa bununda bu şekilde hallolacagini kazıdı beynime..ve bunun gibi bir çok bilgi ne mutlu bana daha çok kendimi harap etmeden canay hoca ile tanistik. Bana olan güveni desteği için tekrar Bende beni bulma mi sağladığı için sonsuz teşekkürler..iyiki varsınız!!
• Mizmer Ankara Bireysel Danışmanlık • Psikoloji Randevusu •
Canay Uygur isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Canay Uygur, Psikoloji.
Canay Uygur adresi nerede?Canay Uygur adresini belirtmedi. Canay Uygur yalnızca online danışmanlık hizmeti veriyor (internet üzerinden, uzaktan) veya Canay Uygur adresinin tam olarak nerede olduğunu söylememeyi tercih etmiş olabilir.
Adresine gitmek zorunda kalmadan Canay Uygur isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Canay Uygur online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Canay Uygur hangi dilleri konuşuyor?Canay Uygur ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Canay Uygur isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Canay Uygur bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Canay Uygur ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Canay Uygur hakkında ne düşünüyor?Toplam 12 hasta / danışan, Canay Uygur hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.