Aynı zamanda yüksek lisans eğitimi sırasında Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde klinik stajını tamamladıktan sonra, FMV Işık Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde süpervizyon eşliğinde danışanlarını görmüştür. Süpervizyon eğitimini Prof. Dr. R. Peykan Gökalp’den “Psikanalitik Psikoterapi Eğilimli Süpervizyon” ve Yrd. Doç. Dr. Rukiye Hayran’dan “Pozitif Psikoterapi Yönelimli Süpervizyon” almıştır.
2017’den beri Psikodinamik yaklaşım ile kendi psikoterapi sürecinden geçmektedir.
Danışanlarıyla çalışmalarını Bilişsel Davranışçı Terapi, Psikodinamik Psikoterapi ekolleri ile yürütmektedir.
2021-2022 döneminde iki yıl sürecek olan Psikanalitik Psikoterapi Eğitimi’ne başlamıştır. Ergen ve yetişkinler ile çalışan Klinik Psikolog Cansu Çalapverdi 2015 yılından beri aktif olarak danışan görmektedir. Ağırlıklı olarak Psikolojik Travma, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Sosyal Fobi, Depresyon, Panik bozukluk, Obsesif Kompulsif Bozukluk, ve Anksiyete çalışmaktadır
Uz. Klinik. Psikolog Cansu Çalapverdi Bakırköy Ofis
Bostancı Mahallesi,Bağdat Caddesi,Nermin German Apartmanı,No:456 Suadiye, İstanbul
Ağlama ve Öfke Nöbetleri
Travma Terapisi
Yas Terapisi
İlişki Terapisi
y.....
Cansu Hanımla pandemi sürecinde biten ilişkimden sonra yollarımız kesişti. Hayattan zevk almadığım, intihar düşünceleriyle yüzleştiğim bir dönemdi. Terapilerimiz sürecinde; dinlendiğimi, anlaşıldığımı görüyor olmak, kendimle kurduğum ilişkiyi, ailemle kurduğum ilişkiyi, çocukluğumun bugüne olan etkilerini görüyor olmak ve anlamlandırabiliyor olmak bizi 2,5 sene süren uzun bir yolculuğa çıkardı. Kaybolduğum zamanlarda beni ne kadar dikkatli dinlediğini, her daim beni şaşkınlıkla kendime getiren nokta atışı sorularını takdirle karşıladım. Bugün kendimi çok daha iyi hissediyorum. Bu yolculukta elimi tuttuğu ve yolu aydınlattığı için kendisine minnettar olduğumu belirtmek isterim. Terapi sürecimi sonlandırdık, ben bugün öfkesini kontrol edebilen, daha özgüvenli ve huzurlu bir bireyim. Kendisine buradan da çok teşekkür etmek isterim.
z....ö
Uzun ilişkimden sonra yardıma ihtiyacım olduğunu hissettiğim için Cansu Hanım’a başvurdum. Daha önce de farklı iki kişiden danışmanlık aldım. Fakat etkisini görememiştim. Deneyimlediğim en iyi şey anlattıklarımın çok iyi analiz edilmesiydi. Bu beni anladığını ve çok iyi takip ettiğini düşündürdü açıkçası. Seanslarımızı bazen yönetmeye çalışıyorum, öncekilerde yönetebilmiştim açıkçası. Fakat Cansu hanım nokta atışı sorularıyla beni ana konumuza döndürmeyi ve kaçtığım şeyleri fark etmemi sağladı. Seanslarımızda uyguladığı teknikler ve soruları kendimi açmamı sağladı. Seanslarımıza devam ediyoruz. Bu süreçte kendimi daha iyi tanıdım, bazı şeylerin kaynağını bulabildim. İlişkimin dışında artık bağlanma şeklim ve mesleki hayatımda yaşadığım şeylerle ilgili de bir sürece girdik. İyi ki yollarımız kesişmiş.
Kendisinden yaklaşık 4 aydır danışmanlık alıyorum ve şimdiden kendimdeki gelişmelerin farkındayım. Sadece bunu ben farketmiyorum, arkadaşlarım artık daha dışadönük ve mutlu olduğumu, daha çok paylaşımda bulunduğumu söylüyorlar. Özgüvenim arttı, artık iç huzurum var. Daha almam gereken yol var ve bu yolda ilerlemek istiyorum. Her şey için çok teşekkür ederim.
ç.....
Panik atak geçirdiğim için artık bu dayanılmaz bir hal almıştı ve Psikiyatristin yönlendirmesiyle Cansu Hanım’dan danışmanlık almaya başladım. 5 yaşından beri hayatımın bir parçası haline gelmişti bu ataklar ve baş edemiyordum. Kendisini internetten araştırma yaparken buldum ve terapiye başladık. Terapi süreciyle birlikte hayat kalitem arttı, artık panik olmuyorum diyemem ama bununla baş edebiliyorum. Kapalı alanda kalmak ve metroya binmek fikri bile eskiden atak geçirmeme sebep olurken şuan eyleme kolaylıkla geçebiliyorum. Tabi bunların hepsi zamanla oldu, uzun soluklu bir sürecin sonunda deneyerek başardım. Cansu Hanım’ın benim için uygun bir zaman olduğunu deneyimleyerek gördüm, verdiği emeklere minnettarım. Selamlar.
Hayattan zevk alamadığım, devamlı ağladığım ve mutsuz olduğum bir dönemde Cansu Hanım’a başvurdum. İlk başlarda kendimle ilgili terapide konuşmak benim için çok zordu. Desteğiyle bunu zamanla başarabildiğimi gördüm. Kendimle yüzleştikçe cesaretim daha da arttı. Bu durum ilişkilerime de yansımaya başladı. Hayatta ne yapmak istediğini bilmeyen ve kendini tanımayan biri olarak terapi yeni deneyimler edinmemi sağladı. Cansu Hanım, terapi boyunca beni her zaman dinledi, anladı ve biliyordum ki her hafta aynı saatte orada olacaktı ve yine beni dinleyecekti. Terapi hakkındaki bütün önyargılarımı onun sayesinde son buldu. İhtiyacı olan herkesin hiç düşünmeden başvurmasını tavsiye ederim. Cansu Hanım’a bu yorum vesilesiyle bir kez daha minnettarlığımı iletiyor ve teşekkür ediyorum.
Hayatımda tekrar eden aynı problemlerin var olduğunu fark edince terapi almam gerektiğini düşündüm. Uzun süre araştırdıktan sonra ve Cansu Hanım’la yaptığımız ön görüşme sonucunda çalışmaya karar verdim. Derin duygusal ilişkiler kurmakta zorlanıyordum ve terk edileceğimden korkuyordum. Bu yaraları geçmişte nerelerde aldığımı, neden yaralandığımı ve bu yaralarla nasıl başa çıktığımı Cansu Hanım’ın desteğiyle birlikte fark ettim. Kendimi değiştirmek için sorumluluk almam gerekiyordu ve kendisi beni bu yolda çok motive etti. Bugün geldiğim noktaya baktığımda terapiye yaptığım yatırım ve Cansu Hanım’la karşılaşmak iyi ki dedirtiyor.
Cansu Hanım’a nişanlılık döneminde başvurdum. Evlenmek üzereydim ve eşimin ailesinin davranışlarıyla baş edememekten korkuyordum. Kendi ailemle yaşadığım problemlerin benzerlerini yaşarım diye düşünüyordum.
Bu süreçte kendisiyle 6 ay kadar çalıştık ve artık kendimi ifade etmekte daha özgürüm. Yaşadığım sorunlarla nasıl baş edebileceğimi öğrendim. Kendimi daha sakin ifade edebiliyorum ve sınırlarımı çizebiliyorum. Cansu Hanım’ın terapistliğine, insana güven veren samimiyetine, özenine çok teşekkür ederim.
su...
Eşimle boşanma aşamasındayken Cansu Hanım’a başvurdum. Kendimi bulmak istiyordum. Ayrılma kararını verirken, kendim için doğru bir adım attığımdan emin olmak istiyordum. Eşimle birlikte süreci yönetmekte zorlandığımızı görüyordum, öfke patlamalarım oluyordu. En önemlisi bunu çocuklara yansıtmaya başlamıştım. Bu süreci terapi sayesinde daha kolay atlatabildiğimi ve kendimle yüzleştiğimi düşünüyorum. Cansu Hanım her zaman iyi bir dinleyici oldu ve beni destekledi. En önemlisi kendimle barıştım. Çocuklarımla aramdaki ilişkinin de iyileştiğini düşünüyorum. Artık duygularımı düzenleyebiliyorum. Terapi yaptığım en iyi yatırım ve bu süreçte Cansu Hanım’la karşılaştığım için mutluyum.
Hasta
Cansu hanım ile tanışmadan önceki ve şimdiki halimi karşılaştırıyorum. O zamanlar kendine güvenmeyen kendini sevmeyen her şeyi herkese yapan ancak kendi için bir şey yapmayan biriydim. Bir psikologa gitmek benim için çok zordu çok heyecanlıydı ve bir o kadarda korkunçtu . Ailemden o kadar alışmışım ki dinlenilmemeye , duyulmamaya ancak Cansu Hanım beni anladı , beni dinledi ve yoluma ışık tuttu. İyi ki kendisi bir yola girmişim ve iyi ki şu an iyi halimi yaşayabiliyorum. Hayatım daha sakin daha başarılı ve daha mutlu. Kendinin daha iyi halini bulmak isteyen herkese Cansu Hanım ı öneririm.
Cansu Çalapverdi isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Cansu Çalapverdi, Psikoloji. Size Cansu Çalapverdi tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Cinsel Terapi, Bireysel Terapi, Eklektik Yaklaşım, Cinsel Terapi Danışmanlığı, Randevu, Burdon Dikkat Testi, Bağımlılık Danışmanlığı, Madde Bağımlılığı, İlişki Terapisi, Yas Terapisi.
Cansu Çalapverdi adresi nerede?Cansu Çalapverdi şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Bostancı Mahallesi,Bağdat Caddesi,Nermin German Apartmanı,No:456 Suadiye İstanbul
- Zuhuratbaba Mahallesi,Şükran Çiftliği Sokak,49/3 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Cansu Çalapverdi isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Cansu Çalapverdi online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Cansu Çalapverdi isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Cansu Çalapverdi, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit.
Cansu Çalapverdi isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Cansu Çalapverdi bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Cansu Çalapverdi ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Cansu Çalapverdi hakkında ne düşünüyor?Toplam 9 hasta / danışan, Cansu Çalapverdi hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Cansu Çalapverdi hangi sigortaları kabul ediyor?Cansu Çalapverdi tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu