Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim Araştırma Hastanesi
Sanatoryum Cad. Pınarbaşı Mah. Ardahan Sok. No: 25 Pınarbaşı/Keçiören/ANKARA, Keçiören, Ankara

Ofiste alınan güvenlik önlemleri

Göster

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin

Kadın Hastalıkları Ve Doğum Randevusu

Ağrısız Rahim Filmi (HSG)

Cinsel Terapi +40 daha fazla

Da Vinci Robotik Cerrahi

Düzensiz Adet Kanamaları

Endoskopik Cerrahi

Kadın Hastalıkları Ve Doğum Randevusu

Sanatoryum Cad. Pınarbaşı Mah. Ardahan Sok. No: 25 Pınarbaşı/Keçiören/ANKARA, Ankara

Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim Araştırma Hastanesi

Riskli Gebelik Takibi, ultrason, ikili ve dörtlü tarama, amniosentez, plasenta previa, koryon villus örneklemesi, sezaryen, normal dogum, gebelik zehirlenmesi, kan uyusmazligi, cogul gebelik, gebelik sekeri, obezite ve gebelik, ileri yas gebeligi, gebelikte ilac kullanilmasi, gebelik ve kronik hastaliklar, erken dogum, erken dogum önlenmesi, düsükler, tekrarlayan gebelik kayiplari, fetal anomaliler, fetosit, detayli ultrason, fetal anomali taramasi, anne kaninda serbest DNA bakilmasi

Röportaj

K

Öncelikle gördüğüm en iyi perinatoloji doktoru. Riskli gebeliği olan annelerin endişelerini bilirsiniz, sürekli diken üstündeyiz. Coşkun Hocam o kadar kibar ve o kadar insanı yatıştıran bir doktor ki gittiğinizde iyi ki gelmişim diyebileceğiniz bir doktor. Ben kilolu ve şeker hastası bir gebeyim. Bebeğin durumunu görebilmek için bile benimle tam bir buçuk saat ilgilendi. Tüm makineleri kullandı, diyebilirim. 'Göremiyorum' diyerek göndermedi beni. Onun sayesinde gerçekten sağlıklı bir bebeğim olacağına olan inancım arttı ve stresim neredeyse yok denecek kadar azaldı. Eğer riskli bir gebeyseniz mutlaka Coşkun Hoca'ya bir görünün derim.

Coşkun Hocayla Kadın Doğum doktorunun 10. haftadan sonra geçmiş doğum hikayelerimden dolayı perinatolojiye yönlendirmesiyle tanıştım. Rahim ağzı yetmezliğinden dolayı iki kaybım, bir tane de rahim ağzına dikiş atılarak dünyaya gelen oğlum olduğu için bu gebelikte de aynı işlemin uygulanması için perinatoloji bölümüne başvurdum. Coşkun Bey benim geçmiş hikayemi dinleyerek düzenli olarak takipte bulundu. 13. haftada rahim ağzına dikiş atıldı ve 37+5'e kadar başta ayda bir daha sonra 2 haftada bir ve son ayda da haftada bir görerek tedavi sürecini tamamladı. Coşkun Hocamın her hastasıyla usanmadan detaylı bir şekilde ilgilendiğini, bilgilendirdiğini gördüm. Her muayenemde gözden bir şey kaçırmamak için detaylı bir şekilde kontrolleri yaptı. Kesinlikle tavsiye ederim, işini severek ve bu kadar hastalarını düşünerek görevini yerine getirdiği için evladımızı sağlıklı bir şekilde kucağımıza almak nasip oldu.

Eşimin riskli gebe olma sebebiyle Coşkun hocama muayene olduk. Coşkun hocamı araştırdım ve yorumların gayet iyi olduğunu gördüm ve operatör doktor olması katkısı ile muayene olmayı tercih ettik. Tedavi süreci çok güzel geçti. İlgi, alaka ve hastayı tanıması büyük avantajdı. Sürekli takip etti bizi. Hasta için en iyisini yapardı her zaman. Bilgi ve birikimi muhteşemdir. Bir daha muayene olmamız gerekirse, Coşkun hocamız için her şehire gidebiliriz.

Doktorum Coşkun Ümit hocama kendi araştırmalarım sayesinde ulaştım. İkiz gebelik nedeniyle tanıştık. Hamileliğimin ilk haftalarından son haftalarına kadar olan bütün süreçte bize hem bilgileriyle hem de yönlendirmeleriyle çok yardımcı oldu. Moral ve motivasyonumuzu onun sayesinde hep yüksek tutarak güzel bir hamilelik süreci geçirdim. Her zaman çok ilgili ve alakalı oldu, bu süreci yakından takip ederek bize büyük destek oldu. Etrafımda olan riskli gebe veya ikiz gebe olan annelere, arkadaş, eş, dostuma her zaman tavsiye ediyorum Coşkun hocamı. Başarılarının devamını dilerim.

11 haftalık gebe iken kanama şikayetiyle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdum. Yatış verdiler, takip sürecim başladı. Myom şüphesiyle Coşkun Hocam'a yönlendirildim. Coşkun Bey, gerek bilgi birikimi, deneyimi ve insanı rahatlatan tavrıyla beni muayene etti. Kendimi güvende hissetmek o an her şeyden kıymetliydi. Şu an 37 haftalık gebeyim ve Coşkun Bey bu süreçte takibimi bırakmadı. Sayesinde gebeliğimin sonuna güvenle ve inançla geldim.

P

İlk bebeğime hamileliğimde 19. hafta muayenesinde kafa küçüklüğü tespit edildi ve özel perinatoloji kliniğine yönlendirildim. Fakat ne olduğu belirlenemedi. Çocuğun sadece beyin problemi yaşayabileceği, kendi ihtiyaçlarını giderme şansı olduğu söylendi. Durum net olmadığı için araştırmalar yaparken Coşkun Hoca'nın uzmanlığını duydum ve kendisine gittim. Kendisi genetik test sonuçları bile çıkmadan sendromun ne olduğunu buldu. Amniyosentez sonucu da bunu doğruladı. Beyinle birlikte kalp gibi hayati bir organda ciddi anormallikler tespit edildi ve ameliyat gerekebilirdi. Bana psikolojik destek de sağladı. Çok ciddi anormalliklere rağmen, bebeği istediğim takdirde ekibiyle birlikte destek olacağını ancak karşılaşabileceğim riskleri detaylı bir şekilde anlattı. Şu an için içim çok rahat ve ikinci bebeğime 6 aylık hamileyim. Çok şükür her şey yolunda gidiyor. Kendisinden, uzmanlığından ve hasta iletişiminden çok memnunum.

Doktorumun fetal asit şüphesiyle perinatoloji polikliniğine yönlendirmesiyle Op.Dr. Coşkun ÜMİT hocamla yolum kesişti. Şüpheler doğruydu, bebeğim asit biriktiriyordu ve birçok bulgular dahilinde zorlu bir hamilelik süreci de bizi bekliyordu. Nadir görülen bir durum olmasıyla birlikte herhangi bir tedavisi de olmayan hatta büyük olasılıkla fetal kayıp yaşayacağım bir durumun içindeydim. Bu süreçte her muayenemde telkinleriyle, açık sözlülüğüyle size umut verirken bir yandan da oluşabilecek olumsuz durumlara sizi hazırlayan, derdinizi derdi gibi hissettiren, cevapsız soru bırakmayan, bilgisiyle, tecrübesiyle, ilgisiyle güvende hissedebileceğiniz perinatolojiye yolu düşen anne adaylarının gönül rahatlığıyla gidebileceği değerli bir hekimimiz. Bende buradan tüm annelerin korktuğu aslında korkulacak bir şeyin olmadığı amniyosentez işlemi için, yönlendirmeleri ve tüm desteğinden çok memnun kaldım.

Doktoruma anne karnında bebeğin tanısı için başvurdum. Ayaklarımda ödem vardı. Çok iyi bir hoca, ilgili, alakalı ve aynı zamanda insan! Hastaya nasıl yaklaşacağını iyi biliyor. Böyle hocalara ihtiyacımız var...

Doktoruma hamilelik sürecinde yaşadığım kanamadan dolayı bir yakınımın tavsiyesi üzerine başvurdum.
Doktorum Coşkun Bey'in özverili davranışı dikkatle ve yakından hamileliğim ve bebeğimle ilgili incelemeleri aynı zamanda beni bilgilendirmesi dolayısıyla çok memnun kaldım. Kesinlikle doktorumu tavsiye ederim, Coşkun Hocam mükemmel bir doktor.

V

Riskli gebelik için gittik. Kendim araştırarak buldum. Sürecimiz çok güzel geçiyor. Her sorduğumuz soruya cevap alabiliyoruz. Tedavi öncesinde ve sonrasında detaylı açıklamalarda bulunuyor. Harika bir insan. İlgili alakalı bir hoca. Aklımızda soru işareti bırakmıyor. Kibar, nazik ve efendi bir kişiliği var.