Uzman Klinik Psk. Damla Şevval Erkent, İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünü Üniversite Birincisi olarak tamamlamış ve aynı yıl İletişim Sanatları Yandal programından da yüksek onur derecesi ile mezun olmuştur. Yine aynı üniversitede Psikoloji bölümünden Çift Anadal yapmış Bölüm İkincisi olarak Psikolog unvanını almıştır.
Damla Şevval Erkent, Beykent Üniversitesi Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans programını yüksek onur derecesinde tamamlayarak uzmanlığını almıştır. Şu anda İstanbul Kültür Üniversitesi Endüstri ve Örgüt Psikolojisi (%100 Burslu-Tezli) alanında ikinci yüksek lisansını yapmaktadır.

Okyanus Koleji, Psikoterap-İst Danışmanlık Merkezi, Balıklı Rum Vakıf Hastanesi, Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde Stajyer Psikolog, Fransız Lape Hastanesinde de Stajyer Klinik Psikolog olarak görev almış ve uzmanlık stajını tamamlamıştır. Aynı zamanda İzmir, Elazığ ve Kahramanmaraş depremlerinde de psikolojik destek sağlamak amacı ile gönüllü psikolog olarak sahada görev almıştır.

Damla Şevval Erkent, Anadolu Psikoterapiler Derneği tarafından verilen Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi’ni (80 saat) ve Varoluşçu Akademi Türkiye tarafından verilen iki senelik Temel Varoluşçu Terapi Eğitimi’ni tamamlamıştır. Varoluşçu Terapi üzerine Dr. Ferhat Jak İçöz ile grup süpervizyonu ve Uzm.Klinik Psikolog Berçem Göktürk Duru, Uzm.Psk. Şeyma Keçeli ile de bireysel süpervizyon sürecine devam etmektedir.
Rorschach Türk Derneği tarafından verilen 3 sene süren Rorschach ve TAT Yetişkin eğitimine ve Psikoloji İstanbul tarafından verilen Gottman Çift Terapisi eğitimine devam etmektedir.

2021 yılında “Kadınlarda Mutluluk Korkusu ve Bilişsel Çarpıtmalar Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” adlı makalesi Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresinde sunulmaya hak kazanmıştır.

2022 yılında Uluslararası Dergilerde Q1 kategorisinde yer alan Current Psychology dergisinde “The Mediator Rol of Attitude Towards Aging and Elderliness In The Effect Of The Meaning and Purpose of Life on Death Anxiety” adlı makalesi yayımlanmaya hak kazanarak TÜBİTAK tarafından yayın teşviği almıştır.

Damla Şevval Erkent, kurumsal şirketlerde İnsan Kaynakları alanında seçme, yerleştirme, değerlendirme merkezi uygulamalarında aktif olarak rol almış olup kurumsal şirketlerde Endüstri ve Örgüt Psikoloğu olarak da görev yapmıştır.

Şu anda Galata Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmakta ve Sağlık Psikolojisi derslerini vermektedir. Aynı zamanda Seyir Psikoloji bünyesinde danışanlarına psikolojik danışma hizmeti de vermektedir.
Klinik uygulamalarında Varoluşçu Terapi ekolü ile ağırlıklı olarak yetişkin ve yaşlı psikolojisi alanında çalışmaktadır.

Yayınları

• Hayatın Anlam ve Amacının Ölüm Kaygısına Etkisinde Yaşlanmaya ve Yaşlılığa Yönelik Tutumun Aracı Rolünün İncelenmesi (Uluslararası Current Psychology Dergisinde Yayımlanmıştır. TÜBİTAK yayın teşviği almıştır.)

• Kadınlarda Mutluluk Korkusu ile Bilişsel Çarpıtmalar Arasındaki İlişkinin İncelenmesi (Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresinde Sunulmuştur.)

• Boşanmış ve Boşanmamış Ebeveyne Sahip Bireylerde Öz Şefkat ile Yalnızlık ve Psikolojik Dayanıklılık Arasındaki İlişkinin İncelenmesi (Uzmanlık Bitirme Tezi)

• Engellilere Bakım Verenlerde Öz Düzenlemenin Algılanan Sosyal Destek, Bakım Verme Yükü ve Öz Tiksinme ile İncelenmesi (Lisans Bitirme Tezi)

MESLEKİ DENEYİMİ
2024-…..- Galata Üniversitesi-Öğretim Görevlisi
2022- …...- Seyir Psikoloji (Klinik Psikolog/Psikoterapist)
2023-2024- Rönesans Holding-Kurum Psikoloğu
2021-2023- LC Waikiki-Yetenek Yönetimi Uzmanı
2019-2021- Arvato Bertelsmann-Organizasyonel Gelişim/Yetenek Kazanımı Uzmanı

Halaskargazi Cad. No: 84 Osmanbey Apt. Kat: 4/4 Osmanbey, Şişli, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin
Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi

Randevu +37 daha fazla

Akılcı Duygusal Davranışçı Terapi (REBT)

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Banka Havalesi

Randevu +37 daha fazla

Akılcı Duygusal Davranışçı Terapi (REBT)

Konum: Online Danışmanlık Randevu

Damla hanım ile yaklaşık 10 ay süren terapi sürecimizi tamamladık. Süreç benim açımdan çok olumlu ve faydalıydı. İlk seanstan Damla hanım’ın sıcak, samimi ve profesyonel yaklaşımı sayesinde kendimi açmayı rahat ifade etmeyi başardım. Sorduğu yerinde sorular ve yaptığı tespitlerle beni düşünmeye ve fark etmeye sevk etti, destekleyici tavrı ve güleryüzüyle kendimi daha iyi anlamamı ve kabule geçmemi sağladı. Yollarımız kesiştiği için çok mutluyum. Tekrar ihtiyaç duyduğumda hiç düşünmeden tekrar Damla hanım ile çalışmayı isterim. İyi ki varsınız

Ü
Konum: Seyir Psikoloji Bireysel Terapi

Yıllardır birçok psikologla seans deneyimleri yaşamış biri olarak Damla Hanımın daha ilk andan itibaren o sıcak gülümsemesi, içtenlikle dinleyişi, seans sırasında nokta atışı tespitleriyle kendimi, ruhumun özünü bulduğum seanslar olmaya başladı. O’nu tanıdıkça her terapi seansı artık benim için adım adım iyileştiğimi hissettiğim, gitmekten ziyadesiyle memnun kaldığım bir dost görüşmesi gibi olmaya başladı.
Bunun yanı sıra teşhis için kullanılan testleri öykümü çok iyi dinleyerek seçmesi ve o testlerde kendimi buldukça yalnız değilmişim , iyileşebilirim hissi bana uzun zamandır içinde bulunduğum o kaostan sanki güneş açar izlenimi verdi.
Kendisini iyi ki tanımışım, iyi ki yollarımız kesişmiş. Başarılarının devamını dilerim

Konum: Seyir Psikoloji Psikoloji Randevusu

Damla Hanım ile yaklaşık 1 senedir çalışmaktayız. Empatik yaklaşımı,güler yüzü insana kendini çok iyi hissettiriyor. Terapide olabildiğim kadar kendim olabildiğimi farkettim bunu sağlayabildiği için kendisine minnettarım. Sürecime daha da devam etmek istiyorum. Kendisi ile yollarımız kesiştiği için çok mutluyum. Umarım ihtiyacı olan herkes Damla Hanım ile tanışır.

Konum: Seyir Psikoloji Psikoonkoloji

Damla Hanıma doktor takvimi sitesi sayesinde ulaştım. Araştırmam sonucunda kendisine gitmeye karar verdim. İyiki öyle yapmışım. Çok ilgili, görüşme süresince kendimi çok rahat hissediyorum. Rahat olduğum için de güzel bir şekilde iletişim kurup kendimi ifade edebiliyorum. Hemen hemen ilk görümemizden itibaren farkındalığım arttı. İyi ki karşılaşmışız.

Damla Hanım'a arkadaşım aracılığıyla ulaştım. Son bir yıldır birçok açıdan bir değişim sürecine girmiştim ve korkularımla, travmalarımla ve kendimle yüzleşmeye hazır hissediyordum fakat bu sürecin sancılı olabileceğini de biliyordum tabii. Terapi konusunda, bana iyi geldiğini ve rahat olduğumu hissettiğim, konuştuklarımıza değer vereceğim biriyle çalışmak en önemlisiydi. Damla Hanım ile beraber ruhsal olarak iyileşme adımını atmak bana çok iyi geldi İstediğim kadarını paylaşma, rahat hissettirme adına istediğim kadar alan yaratıyor. Yaşadıklarıma, yaptıklarımın sebebini anlayabilmek için doğru soruları soruyor, kendimi keşfetmeme yardımcı olmak için kitap önerilerinde bulunuyor, üzerine konuşuyoruz.
Tam doğru zamanda Damla Hanım'la birlikte çalışma imkanı bulduğum için minnettarım. Gelişim, değişim durmaz, bu bir yol. Damla Hanım'la birlikte günden güne daha güzel versiyonlarıma ulaşabileceğimi, kötü hissettiğimde ayaklanmam için ruhsal kaslarımın daha güçleneceğine inanıyorum. Benim gibi bir sürece adım atmak isteyenlere kolaylıklar, bir arkadaşımın dediği gibi tadını çıkarın. Damla Hanım'ın bu sürecimi daha değerli hale getirdiği kesin

Konum: Online Terapi

Bir süre terapi desteği aldım, destek aldığım süreçte kendimi çok iyi hissettim ve süreçten sonrasına baktığımda farkındalığımın arttığını düşünüyorum. Damla Hanıma ne kadar ne teşekkür az kalır.

Konum: başka bir yer Diğer

Uzman yaklaşımı ile ön yargı mi kaldırmasının ardından gerçekten ilgilendiğini hissettirmesi çok güzel ve faydalı bir süreçti ve aldığım notları hala günlük hayatımda kullanıyorum diye bilirim desteğiniz için tekrar teşekkür ederim

Konum: başka bir yer Diğer

Damla hanımla izmir depremi sonrası iletişim kurduk bu süre zarfında en büyük katkıları tarafıma sağladı sayesinde bu zorlu süreci birlikte atlattık kendime adıma teşekkür eder mesleki hayatında başarılar dilerim...

Konum: başka bir yer Diğer

Kendisini tanıma fırsatım olduğu için ve görüşme sağlamış olabilme şansını verdiği için çok teşekkür ederim sorunları çözme yolunda ilerlemiş olduğu güzel yorumları, soruları beni çokça mutlu etti ve rahatlattı. Sadece hasta danisani olarak değil ailevi bir birey olarak yaklaşımı ve her fırsatta arayıp sorması beni özel hissettirdi bu konuda da kendisine teşekkür ediyorum ıyiki tanıdım ve konuşma fırsatım oldu ıyi çalışmalar ve başarılar diliyorum

Konum: başka bir yer Diğer

2 farklı danışmanlık aldım ancak hiç kendimi bu kadar rahat hissetmemiştim. Alanına hakimiyeti, nokta atış kendi kendinize düşündürten soruları ile farklı bir bakış açısı kazanmama yardımcı oldu. Olmaya da devam edecek. Güleryüzü ve yaklaşımı ise son derece iyi hissettiriyor! Sizi iyi ki tanımışım Damla Hanım :)