Klinik alanda çalışmak başlıca hedefim olduğundan Gedik Üniversitesi Klinik Psikoloji alanında tezli yüksek lisansımı tamamladım. Mesleğimin ışığında hayat boyu eğitim anlayışıyla kariyerim boyunca çeşitli kongre, seminer ve eğitimlere katıldım ve katılmaya devam etmekteyim.
Çalıştığım bireyler; çocuk, ergen ve yetişkinlerdir. Kendi ofisim olan Milea Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nde danışanlarımı görmekteyim.
Anne-Baba Eğitimi ve Danışmanlığı
Çocuklarda Uyku Problemleri
Çocuklarda Yeme Problemleri
Şema Terapi
Uzm. Kl. Psk. Damla Soylu
Damla Hanım ‘dan yaklaşık bir seneye yakın seans alıyorum. Şuan seans öncesi günlerimi hatırlayınca Damla Hanım’ ın rehberliği sayesinde geldiğim aşamayı görmek ben mutlu ediyor. Sadece problemlerimi çözmek için başlamayı düşündüğüm bu süreç, bende seanslar ile problemlere karşı olan bakış açımı da iyileştirmeme yardımcı oldu ve bana katkısı en çok da bu oldu diyebilirim.
y....ş
Damla hanımla 2024 yılında psikolog arkadaşım sayesinde bir araya geldik.Bu güne kadar yaptığımız seanslarda bana kattığı en güzel şey sanırım herkes ve her şeyden önce “beni” önemseyebilmek oldu. Daha cok sey katacağına eminim
o....k
Damla hanımın 2023 haziran ayından beri danışanıyım. Kapıdan girdiğim ilk gün elimde kendime dair hiçbir şey kalmamıştı çok büyük bilinmezliğin ortasındaydım. Eşimle yeni ayrılmıştım onun öncesinde babamın kaybının acısının tazeliği ve çocukluktan gelen travmaların benim üzerimde yarattığı etkiler artık yaşam kalitemi düşürecek boyuttaydı. İlk günden itibaren kendisinin pozitifliği, sıcak kanlılığı ve olaylara karşı bakış açısı, Benimle alakalı önemli konuları ben hatırlatmadan notlarına bile bakmadan sorması üzerinde durması ve yaklaşım biçimi her zaman beni rahat ve emin ellerde olduğumu hissettirdi. Tedavide Uyguladığı şema terapi ve EMDR terapisi içinde bulunduğum psikolojik durumun içinden çıkmamı ve hayat kalitemi gözle görülür bir şekilde arttırmamı sağladı. Artık hayatın olağan akışı sırasında karşılaştığım zorluklarla daha kolay mücadele ediyor, ve çözüm odaklı yaklaşabiliyorum.
Hayatıma kattığı güzellikler için kendisine çok minnettarım.
p....ç
Panik atağın p sini bilmezken 2021 Ağustos ayında panik atak geçirdim. Daha sonra 2022 Ağustos ayında 2. Panik atağımı geçirdim. Sonra 1.5 ay boyunca yoğun depresyon ve sorgulama dönemim oldu. Uçağa binmekten , arabaya binmekten korkmaya başlamıştım. Başta Kendim çözmeye çalıştım. Fakat sonra destek almam gerektiğini düşündüm. 1.5 sene önce tanıştık ve hala devam etmektedir. Hem EMDR hem şema terapilerimde bana çok faydası/yararı olmuştur. Başlarda EMDR terapisini hiç sevmesemde gerçekten işe yaradığını görmek mutlu etti. Konuşmalarımız da kendi iç dünyamı keşfettim , kendimi daha iyi tanımama vesile oldu. Ne istediğimi, neyin bana iyi gelip gelmediğini , neyin beni tetiklediğini keşfettik. 1.5 senedir kaygı seviyemin arttığı çok nadir zamanlar olmuştur. Not: 1.5 senedir panik atak geçirmedim.
g...
İş yaşamımın getirdiği kaygı bozukluğu ve yaşadığım çarpıntılar sebebiyle Damla Hanım’la seanslara başladık ve 1 seneyi aşkın bir süredir devam ediyoruz. Damla Hanım’ın yol göstericiliğiyle, EMDR ve şema terapisi teknikleriyle bu sorunlarımı çözdük. Kaygı durumlarını başa çıkabilmem ile beraber kendimi ve hayatı algılama biçimim, kendimi ifade şeklim konularında da objektif bakış açısıyla ve doğru yorumlarıyla epey yol kat etmemi sağladı. Bu süreçte bir yakınım, bir arkadaşım gibi oldu benim için; beni dinleyen, anlayan birinin olması benim için çok kıymetli. Yollarımız kesiştiği için çok mutluyum; sevgilerimi iletiyorum.
Damla hanıma sosyal medya aracılığıyla ulaştım. Ayrılık acısı yaşadığım süreçte terapiye başladım. Acımı yok sayıp eskisi gibi hayatımı devam ettirmeye çalışıyordum fakat böyle yaptıkça daha da o acının içine çekildiğimi fark ettim. Damla hanım bu süreçte her anlamda yanımda olduğunu hissettirdi. Duygularımı yaşamam için alan açtı, kendime yaşatmakta olduğum kısır döngüyü fark etmemi sağladı. Bazen yalnızca gerçekten sizi dinleyen birinin olması hayatınızda koruyucu bir işlev olabiliyor. Damla hanım gerçekten dinleyen, anlayan, gören ve bunları size çok iyi ifade eden biri. İyi ki yollarımız kesişmiş. Şu an sürecimiz hala devam ediyor ve kendimi çok daha iyi hissediyorum.
s...
Damla Hanım ile yönlendirmeyle ulaştım. Endişelerim yoğun ve çoğu zaman beni sosyal alanda zorluyordu bu anlamda EMDR tekniği ile çalışabileceğim bir terapist arayışı içerisindeydim. Damla Hanım ile bu süreçte oldukça yol kat ettiğimi düşündüğüm bir döneme girdim. Bu anlamdaki yol gösterici oluşu, birtakım duygulanımlarıma anlam bulmamı sağladı. Ben de aynı şekilde çevremdekilere tavsiye ederim.
ç...
Sevdiğim bir insanı kaybettiğim için bir yas sürecinin içindeydim ve depresif ruh halinden çıkamıyordum. Bu konuda yardım almam gerektiğini düşündüm. Bir arkadaşım aracılığıyla kendisine ulaştım. Damla hanımla konuşmak, bana iyi geldi. Kendisinin iyi gelen enerjisi dışında, konuştuklarımız zamanla üstümdeki kara bulutların kalkmasını sağladı. Benim için çok zor olan bu süreci anlayışı ve yasıma olan saygısıyla daha iyi karşılamamı sağladı. Terapiye gitmeyi düşünen kişilere tavsiye ederim. Olgun ve anlayışlı duruşu iyi geliyor.
g....ç
Yaklaşık 1 yıl önce Yaygın anksiyete atağı geçirdiğim süreçte seans almaya başladım. Şema terapisi ve EMDR ile ilerledik. İyi ki yollarımız kesişmiş, dünüme ve bugünüme ışık oldu. Evet aynı yolları yürüyorum. Etrafımızdaki sorunlar da bitmeyecek, ama ben farklı yürüyorum. Kalbimi sıkıştırıp başımı döndüren kaygılarımdan sıyrılmanın yolunu gösterdiği için minnettarım . Desteğe ihtiyacınız varsa süreci gözünüzde büyütmeyin.Lütfen bilime inanmaktan vazgeçmeyin .
iyi ki buldum.Çok fazla şüphe içinde kendisine gitmiştim aslına bakarsanız.Çünkü ilk kez psikologa gidecektim.Fakat hiç düşündüğüm gibi olmadı. Daha çok şeyin değişeceğini biliyorum artık. Sanki kendine yardım eder gibi bir yaklaşım içinde olması gerçekten tarif edilemez.Bunu herkesin yaşamasını kesinlikle öneririm. Her şey adına çok minnettarım. Kendisine giden insanların pişman olmayacaklarından da eminim.
Damla Soylu isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Damla Soylu, Psikoloji. Size Damla Soylu tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Gessell Gelişim Testi, Good Enough Zeka Testi, Louisa Duss, Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR Terapi, Bireysel Terapi, Denver Gelişim Tarama Testi, Kent EGY Testi, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Yetişkin Terapisi.
Damla Soylu adresi nerede?Damla Soylu şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Bağdat Caddesi Feneryolu Mahallesi Emre Apt. No:125 Dr:13 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Damla Soylu isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Damla Soylu uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Damla Soylu isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Damla Soylu, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Damla Soylu isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Damla Soylu tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Damla Soylu hakkında ne düşünüyor?Toplam 12 hasta / danışan, Damla Soylu hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Damla Soylu hangi sigortaları kabul ediyor?Damla Soylu tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu