Klinik Psikolog Didem Çengel 2016 yılında Okan Üniversitesi Psikoloji ve Sosyoloji bölümlerinden tam burslu çift anadal yaparak mezun olmuştur. 2021 yılında ‘Üniversite Öğrencilerinin Romantik İlişkilerinde Flört Şiddetine Yönelik Tutum, Bağlanma Stili ve Toplumsal Cinsiyet Rolleri Arasındaki İlişkide, Öz Şefkatin Aracı Rolünün İncelenmesi’ tez çalışması ile Okan Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programını tamamlamıştır.
Şu anda Okan Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Doktora Programına devam etmektedir.
Lisans eğitimi sırasında toplumsal cinsiyet topluluğu kuruculuğunda, cinsiyet ve cinsellikler, kadınlık, erkeklik, eril ve dişil performans, beden, travma, şiddet, istismar ve postmodernite alanlarında çalışmalarını yürüttü.
Lisans eğitimi sırasında, yaratıcı drama ve dans ve hareket terapisi gibi grup terapileri eğitimleri almıştır.
2015 yılında çözüm odaklı terapi eğitimini tamamlamıştır.
Pedagojik formasyon eğitimini 2016’da tamamlayan Didem Çengel; 2016-2018 yılları arasında; ergenlik çağında bulunan çocuklarla okul çağı problemleri, ergenlik, akran zorbalığı, sınav stresi, ergenlerde romantik ilişkiler, gelecek kaygısı ve kimlik inşa süreçleri ile ilgili konularla çalışmalarını özel bir okulda yürüttü. Aileler ile ebeveyn danışmanlığı ve aile yaşam döngüsü, ebeveyn çocuk iletişimi ve ebeveyn çocuk bağlanması gibi konularla çalışmalarını yürütebilmek amacıyla 2017 senesinde Marmara Üniversitesi Aile Danışmanlığı eğitimini tamamladı. Evlilik öncesi, evlilik süreci ve aile içi ilişkiler, çatışmalar ve iletişim konularıyla ilgili çiftlerle çalışmalarına devam etmektedir.
2017 yılında Beck Yönelimli Kognitif Terapi (BDT) eğitimini tamamladı. 2018 yılında Okan Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek lisans programına kabul edildi. Yüksek lisans sürecinde Yard. Doç. Dr. Özlem Gokmoğol’dan Travma Psikoterapisi eğitimini tamamladı.
Aynı yıl Mindfulness Institute’de Eğitim Koordinatörü olarak çalışmaya başladı ve Mindfulness Temelli Eğitimler almaya başladı. Mindfulness Temelli Stres Azaltma, Mindfulness Temelli Bilişsel Terapi, Mindfulness Temelli Şefkatli Yaşam, Bireysel Terapide Mindfulness Becerileri, Çocuklar ve Ergenlerde Mindfulness eğitimlerine dahil olarak, eğitimlerin koordinatörlüğünü gerçekleştirdi.
2020 yılında online olarak Transaksiyonel Analiz eğitimi workshop programına katılmıştır.
2021 Nisan ayında Okan Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlayan Çengel, 2024 yılında Okan Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak derslerini vermeye devam etmektedir. Ergen, yetişkin ve çift terapisi alanında çalışmalarını farklı danışmanlık merkezlerinde yürütmesinin ardından şu anda kuruculuğunu yaptığı Psikodramind Akademi ve Psikolojik Danışmanlık Merkezinde danışan kabulü yapmaktadır. Türk Psikologlar Derneği İstanbul Şubesi üyesidir. 2023 yılında Psikodrama eğitiminde yardımcı grup terapistliğini almaya hak kazanmış ileri düzey psikodrama eğitimine devam etmektedir. Enstitü AY tarafından verilen EMDR 1. Düzey eğitimini tamamlamış EMDR seanslarına başlamıştır. Şu anda Dinamik Psikoterapi Temel Eğitimi ve Oyun Terapisi Uygulayıcılığı Eğitimi süreci devam etmektedir. Mindfulness Institute bünyesinde EAMBA onaylı Mindfuılness Temelli Stres Azaltma Programı (MBSR) Eğitmenidir. 8 haftalık MBSR eğitimlerini online ve yüz yüze olarak devam etmektedir.
Terapilerinde Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi, EMDR, Transaksiyonel Analiz, Mindfulness, Psikodrama ve Sanat terapisi yöntemlerini kullanmaktadır.
Psikoloji organizasyonları, okullar ve şirketlerde; mindfulness (bilinçli farkındalık), romantik ilişkiler, flört şiddeti ve şefkat, psikolojik sağlamlılık eğitimlerinin yanı sıra sanat terapi atölye çalışmaları ve psikodrama oturumları düzenlemektedir. Ayrıca vaka analizi ve psikopatoloji alanı ile ilgili bireysel ve grup eğitimleri çalışmalarını sürdürmektedir.

Online Terapi +43 daha fazla

Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri

Psikodramind Akademi
19 Mayıs mahallesi Şemsettin Günaltay caddesi no:101 Kat : 1 Daire 3, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Nakit, Banka Havalesi

Makaleler

I
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Didem Hanım'la daha öncesinde de çalışmıştık. Farklı bir konuda tekrar onu tercih ettim. Doğru sorularıyla farklı bakış açıları katıyor bana. Güzel bir yolculuğumuz olacağını umuyorum.

Kaygı sorunu için başvurdum. 5-6 seans'tır gidiyorum. Kaygılarımda azalma oldu. Güzel sonuçlar almaya başladım. Didem Hanım çok iyi bir dinleyici. Bana farkındalık kazandırdı. Duygularımı yönetmemi sağladı ve yönlendirmeleri de güzel. Çok memnunum kendisinden, sürecim devam ediyor.

İçine kapanık bir bireyim. Rahatlamak ve sohbet etmek amaçlı kendisine başvurdum. 7 aydır beraberiz. Hayatımda çok fazla değişiklikler oldu, hayatıma katkısı çok büyük. Bu değişimi kendime ve ona borçluyum. İlgili bir uzman. Çok memnunum kendisinden. Dinlemesi ve yanımda olması beni her şekilde iyi hissettiriyor. Çok iyi bir dinleyici. Herkese tavsiye ederim, çok başarılı bir uzman.

Z
Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Didem Hanım ile bir arkadaşımın referansıyla terapi sürecine başladım. Sakin yaklaşımı ve yumuşak tutumu benimde kendi içimdeki yoğun yaşadığım duygulara daha makul bir pencereden bakmamı sağladı. Olaylara verdiğim tepkilerimin dozunu ayarlamakta zorluk çekiyordum, fakat Didem Hnm. sayesinde olayları yaşarken dışarıdan bir göz olarak değerlendirmeyi kendime öğrettim ve çözüm sürecimde ki yaklaşımlarım daha sağlıklı hale geldi. En büyük şikayetim kaygı bozukluğum, anksiyetem ve yaşadığım olaylara karşı hissettiğim duygusal yoğunluktan dolayı geçirdiğim sinir ataklarıydı. Bu ataklar sırasında kendime karşı olan acımasız tutumumdan dolayı sonradan hissettiğim pişmanlıklarla baş edemiyordum, fakat Didem Hanım sayesinde bu hislerime sebep olan travmalarımı bulup büyüme sürecimde elimde olmadan kendime aşıladığım bu sağlıksız düşüncelerden kurtulmaya çalışıyorum. Ergenliğimden beri çok fazla psikologa gitmiş biri olarak Didem Hanım'ı gözüm kapalı tavsiye ederim.

Merhaba,
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.
Terapi kendinize doğru yol almaktır. Bu yolculukta sabır, bilgelik ve şefkatinizin eşliği her zaman sizinle olsun.
Güveniniz ve sürecinize olan sadıklığınız için ben size teşekkür ederim.
Sevgilerimle

Konum: Psikodramind Akademi Randevu

Klinik Psikolog Didem Çengel'e çift terapisi için başvurduk ve onunla çalışmak hayatımızı değiştirdi. Didem Hanım'ın çift terapisi konusundaki uzmanlığı, ilişkimizdeki sorunları daha iyi anlamamıza ve sağlıklı iletişim yolları geliştirmemize yardımcı oldu. Onun sakin ve anlayışlı yaklaşımı, seanslarımız sırasında kendimizi rahat hissetmemizi sağladı ve her iki tarafın da ihtiyaçlarına ve duygularına odaklanmasına olanak tanıdı. Didem Hanım, ilişkinizi güçlendirmek ve sorunları aşmak için ihtiyacınız olan destek ve rehberliği sunan harika bir terapist. Kendisine minnettarız ve onu içtenlikle tavsiye ediyoruz.

Uzm. Kl. Psk. Didem Çengel

Güzel yorumunuz için size çok teşekkür ederim. İlişkiden başlayan hayatlarımızda ilişki içinde iyileşmek ve iletişimi geliştirmek konusunda seans sürecine olan uyumunuz en değerli olanıydı. Sevgilerimle, şefkatle kalınız.

Konum: Psikodramind Akademi Randevu

Didem Hanım'a olan minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. Onunla çalışmak hayatımı gerçekten değiştirdi. Profesyonelliği, samimiyeti ve empati dolu yaklaşımı sayesinde kendimi daha iyi anladım ve hayatımı yeniden şekillendirdim. Seanslarımız sırasında bana gösterdiği ilgi ve destek için minnettarım. Eğer bir psikolog arıyorsanız, Didem Hanım'ı gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Kendisi alanında son derece yetkin ve insana değer veren bir uzman.

Konum: Psikodramind Akademi Randevu

Yaklaşık bir yıl önce başlamıştık tedaviye. O kadar samimi içten tatlı birisi ki özlüyorum bazen onunla oturup konuşmayı. Bana çok şey kattı sadece ihtiyacım olan konuyla alakalı da değil genel hayatla alakalı, insan iletişimiyle alakalı bir çok şeyde farkındalık oluşturdu, hayata bakış açım değişti, kendimi sevmeyi öğrendim. Terapi sürecinde farklı teknikler kullandı. Her seans farklı etkiler bıraktı bende. Her seansa ayaklarım geri geri giderek gidiyordum ama eve dönerken öyle farkındalıklar yüklenmiş bir şekilde gidiyordum ki kamyon çarpmış bir halim vardı ama iyi ki gelmişim diyordum ve derin derin düşüncelere dalıyordum söylediklerini düşünüp tartıyordum. Git gel git gel her seans içimde kemikleşmiş olan değiştiremediğim kabul edemediğim şeyleri değiştirdi. Travmamın üzerine giderek onu aşmayı öğretti. Arı kovanına çomak sokmak gibi bir şeydi benim için ama artık balın tadına varabiliyorum çok şükür :) sizi seviyorum Didem Hanım

Uzm. Kl. Psk. Didem Çengel

En içten dileklerim ile size teşekkür ederim. Yorumunuz beni çok mutlu etti ve yine iyi ki terapistim dedim.
Sonsuz saygılarım ile.

I
Konum: Psikodramind Akademi Randevu

Didem hanıma ilişkilerimdeki bağlanma sorunum sebebi ile başvurdum. Oluşturduğu farkındalıklar sayesinde zamanla bağ kurmayı öğrenmeye başladım.Kendisi ile tanıştığım için çok mutluyum. Didem hanımın sıcak tavrı ve profesyonelliği bambaşka. İyi ki yollarımız kesişmiş. Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Konum: Psikodramind Akademi Randevu

Didem Hanımı yoğun kaygı yaşadığım bir dönemde tanıdım.O süreçte terapi odasında kendimi güvende hissettim.İletişimi ve donanımı ile hayatıma farklı bir pencereden bakabilmemi sağlayarak bana eşlik etti…

R

Genel psikolojik destek amacıyla tavsiye üzerine Didem Hanım'a başvurdum ve yaklaşık 2 aydır devam ediyorum. Bu süreçte eskiye göre daha dikkatli olduğumu ve takıntılarımdan büyük ölçüde kurtulduğumu fark ediyorum. Didem Hanım, çözemediğim birçok konuda bana büyük destek sağladı. Güleryüzlü ve samimi bir uzman olarak kendisini hissetmek beni rahatlatıyor. Bu süreçten çok memnunum.