Lisans eğitimi süresince İstanbul Bahçelievler Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde psikolog olarak görev almış; farklı gelişim özellikleri olan çocuklara yönelik çeşitli meslek elemanları rehberliğinde mesleki bilgi ve beceri kazanmış ve bunları uygulama imkanı bulmuştur. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde ve NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesinde gönüllü olarak görev almış; psikiyatri servisinde vizitlere ve grup çalışmalarına gözlemci olarak katılmıştır.
John Hopkins University tarafından yürütülen toplum sağlığına yönelik bir araştırmanın “Water Pipe Secondhand Smoke Exposure: Characterization of Environmental Toxicants and Tobacco Biomarkers” Türkiye örnekleminde araştırmacı olarak saha çalışmalarında görev almıştır.
Mesleki yaşamına özel bir merkezde başlamıştır. Merkeze gelen danışanların görüşmelerini yaparak gerekli görülen kişilik (MMPI), zeka (WISC-R), dikkat (COGNIPLUS), bellek (NPT) ve semptom tarama testlerini uygulayarak ilerleyen seanslarda psikoterapilerinde yer almıştır. Ayrıca öğrenciler ve aileleri için eğitim danışmanlığı yapmış; sınav kaygısı, dikkat eksikliği üzerine çalışmalarda bulunmuş ve Viyana Test Sistemini kullanmıştır. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu ve davranış bozukluğu tanısı alan çocuk danışanlar ve aileleriyle çalışmalar yapmıştır. Aynı zamanda panik atakla birlikte süren kaygı bozuklukları ve fobilerin tedavisinde sistematik duyarsızlaştırma yöntemini kullanmıştır.
Fransız Lape Hastanesinde ve Türkiye Hastanesinde yatan hastalara (özellikle depresyon, bipolar bozukluk ve şizoafektif bozukluk) terapi sürecinde psikolojik destek sağlamıştır.
Eğitim dönemi boyunca pek çok ulusal lisans ve lisansüstü psikoloji kongrelerine katılmış olup çok sayıda değerli uzmandan Kognitif Terapi, Aile ve Çift Terapisi, EMDR, Depresyon ve Travmatik Stres Bozukluğuna dair eğitimler almıştır.
Almış olduğu eğitimler doğrultusunda Türk Psikologlar Derneğinden onaylı Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI), WISC-R Zaka Testi, Nöropsikolojik Testler, Çocuk Değerlendirme Testleri, Cogniplus, Viyana Test Sistemi uygulayıcı sertifikasına sahiptir. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Nöropsikoloji Laboratuvarında test uygulamaları yaparak eğitimini tamamlamıştır.
Şişli Memorial Hastanesinde ve Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesinde uzun süre hizmet verdikten sonra, şuanda kurucusu olduğu Papatya Psikolojik Danışmanlık Merkezinde klinik psikolog olarak danışan görmeye devam etmektedir.
Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
Gessell Gelişim Testi
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Papatya Danışmanlık Merkezi
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Standardize Mini Mental Test
Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi
tu...e
Uzun zaman önce geçirmiş olduğum bir trafik kazası sonucunda ağır bir travma yaşadım. Travma sonucunda araba kullanamaz oldum. Bu iş hayatımı son derece etkiledi. Pazarlama işinde çalıştığımızdan solayı araba bizim için son derece hayati bir ulaşım aracı. Bir çok psikolog ile görüştüm. Bir sonuç elde edemediğim gibi durumum daha da ağırlaştı. Sonra didem hanım'ı üniversiteden tanıdığım bir hocam tavsiye etti. Kendisiyle bir çok görüşmeler yaptıktan sonra Travmayı atlatmış eski sağlığıma geri dönmüş bulunuyor. Size çok çok teşekkür ederim.
on....
Didem hanımefendi'ye 12 yaşındaki oğlumu götürdüm. Sınav kaygısı ve okulda geçirmiş olduğu bunalım neticesinde okula bir daha götürmekte zorlandım. Bir kaç kez oğlumla görüştükten sonra yaptığı testler sonucu ve uyguladığı methodlar sonucunda şimdi okula severek gidiyor. Didem hanımefendinin bilgisi çok kuvvetli.
el....
Bugün Didem hanımdan aile danışmanlığı konusunda destek kaldım. Bir çok psikolog ve psikiyatr ile görüşmeme rağmen hiç bir sonuç edinememiştim. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine kendisine başvuruda bulundum. Çok faydalı bir görüşme gerçekleştirdim. Psikiyatrist gereksiz dozda çok fazla ilaç vermişti. Vücudumda bağımlılık yapıp şimdi o ilaçlardan kurtulmaya çalışıyorum. Çok teşekkürler Didem hanım iyi ki varsınız.
Didem Üngör Dörtkol isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Didem Üngör Dörtkol, Psikoloji, Aile Danışmanlığı. Size Didem Üngör Dörtkol tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Yetişkin Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Aile Danışmanlığı, Psikoterapi, Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Standardize Mini Mental Test, Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Benton Görsel Bellek Testi.
Didem Üngör Dörtkol adresi nerede?Didem Üngör Dörtkol şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kısıklı Cad. Avrupa İş Merkezi No:28 Altunizade İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Didem Üngör Dörtkol isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Didem Üngör Dörtkol online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Didem Üngör Dörtkol isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Didem Üngör Dörtkol, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
Didem Üngör Dörtkol isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Didem Üngör Dörtkol bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Didem Üngör Dörtkol ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Didem Üngör Dörtkol hakkında ne düşünüyor?Toplam 3 hasta / danışan, Didem Üngör Dörtkol hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu