Lisans eğitimini İstanbul Bilim Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde başarıyla tamamladı. Lisans Eğitimimden hemen sonra Özel bir okulda mesleki çalışmalarına başladı. Meslek hayatının 2. Yılı dolduğunda alanda uzmanlaşmak için İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji yüksek lisans programına kabul edildi. Yüksek lisan programını başarıyla tamamladı.
Lisans eğitimi süresinde ve yüksek lisans sürecinde Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin nevroz ve psikoz servislerinde, Psiko-Onkoloji Derneğinde onkoloji hastalarıyla ve Panik Atak Dostları Derneğinde psikolog olarak çalışmalarına devam etti.
Yetişkin, Ergen ve Çocuk Objektif/Projektif Testler eğitimini alarak bir çok kişilik, zeka, dikkat, gelişim ve algı testinin uygulamasında yetkinlik kazandı. Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi, Aile Danışmanlığı eğitimi, Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi, Sanat Terapisi Eğitimi ve Gottman Çift Terapisi Eğitimi, Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi Eğitimini tamamladı.
Profesyonel İş Yaşantıma;
Yıldız Teknik Üniversitesinde yarı zamanlı öğretim görevlisi,
İstanbul Haliç Üniversitesinde yarı zamanlı öğretim görevlisi,
Maltepe Üniversitesinde yarı zamanlı öğretim görevlisi,
İstanbul Aydın Üniversitesinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak devam etmiş olup,
Kurucularından olduğu Psikoteria Danışmanlık Merkezimde yüz yüze ve online Terapiler ile devam etmektedir
TERAPİ YAKLAŞIMLARI
Cattell 2A, Cattell 3A Zeka Testi
Porteus Labirentleri Zeka Testi
GESSEL ZİHİNSEL GELİŞİM TESTİ
Good Enough- HARRİS BİR İNSan çiz bilişsel duygusal gelişim Testi
Ankara Gelişim Tarama Envanteri (AGTE)
PEABODY ALICI DİL GELİŞİMİ TESTİ,
METROPOLİTAN OKULA HAZIR OLUŞ TESTİ
BENDER GESTALT MOTOR GELİŞİM TESTİ EĞİTİMLERİ
Benton Görsel Bellek Testi
Frostig Görsel Algı Testi
AİLE ÇİZ-AĞAÇ ÇİZ-İNSAN ÇİZ ANALİTİK KİŞİLİK TESTLERİ,
Çocuklarda Tematik Algı Testi (CAT)
Cümle Tamamlama Testi
Projektif Testler
Stres Yönetimi
Çocuk Gelişim Testi
na...
İlk psikolojik danışma hizmeti aldığım Dilara hanımı bulmam büyük şans. 4. Seansta bile çok büyük yol katettik. Ayrıca Dilara hanım güler yüzüyle ve herzaman pozitif olmasıyla kalbimi kazandı.Benim gibi psikolojik destek konusunda önyargılıysanız gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.
s....ş
Dilara Hanım sizi gerçekten rahat bir terapi sürecinde olduğunuzu hissediyor davranışları, konuşma tonu ve mimikleriyle dahi bir terapist olarak davranıyor. Farklı bir konuyla gitmişken içselinizde bulunan yanlış gidişleri çok güzel farkediyorsunuz. Kendi çıkarımlarınızla bile bunu farkedebiliyorsunuz.
p.....
Dilara hanım hem iyi bir süpervizör hem de çok iyi bir terapist. Kendimi tanıma sürecinde gerek empatik yaklaşımı gerekse yargılayıcı olmayan tavrı ile verimli bir süreç geçirmemi sağlıyor.
Hayatımın kargaşası ve mesleki hayatımın olumsuz yöndeki gidişatı Dilara hanımın dokunuşuyla güzel bir evreye geld. Daha sonra hem ferah bir ortamda hem de güzel karşılanmayla kendimi özel ve değerli hissettiğim için değerli hocama çok teşekkür ederim.
Dilara Hanım benim bu hayattaki en büyük şanslarımdan; terapi uzun, bazen çok da yıpratıcı bir süreç, kendi yolculuğumda eşlikçi olarak daha iyi birini bulabilir miydim bilmiyorum. Güler yüzlü, işini seven ve önemseyen biri. Hadi bakalım bugünlük bu kadar yeter diyene kadar konuşuyorum bazen durmadan, sağolsun sıkılmadan dinliyor. Bazen susuyoruz birlikte uzun uzun. 2 yıla doğru gidiyoruz. Güveniyorum kendisine ve uzmanlığına.
Ben oğlumla ilgili de danışmanlık aldım. Ailemizin psikoloğu :)
Hasta
Son derece memnun olduğum bir süreçteyiz
Evliliğimle alakalı yapışması gereken en iyi şeyi dinlemeyi ve yönlendirmeyi son derece başarılı buldum
as...
Dilara Hanım’dan henüz sadece 4 seans terapi almama rağmen kaybettiğimiz ilerleme muazzam. Dilara Hanım, çok güler yüzlü, çok iyi bir dinleyici, konuları çok iyi analiz ediyor. Daha ilk terapide anlaşıldığımı, asla yargılanmadığımı ve güvenli alanda olduğumu hissettim. Daha bundan birkaç hafta önce kendimi depresyonda hissederken ve evden çıkmaya bile halim yokken şu anda çok daha iyi hissediyorum.
Dilara Hocamdan aile terapisi alıyoruz ve hem bizimle iletişimi hem de sürecin ilerleyişinden çok memnunuz. Farkındalığa hızlı bir şekilde varmanıza sebep oluyor kendisi. Daha önce de anksiyete sürelim ile alakalı görüşmeler yapmıştık o zaman da çok hızlı bir verim almıştım. Kendisine çok teşekkür ediyorum
gü...h
Çok tatlıdır kendileri hayatıma renk ve güzellikler kattığı ve beni ben yaptığı için ona milyonlarca teşekkür ediyorum iyi ki var
sk...y
Oğlum Sevgili Dilara hanımla sohbet etmeyi seviyor ve korkuları, okuldaki sosyal konulardaki aksaklıkları çözmede çok yardımcu oldu
Dilara Çalışkan Karadeve isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Dilara Çalışkan Karadeve, Psikoloji, Aile Danışmanlığı. Size Dilara Çalışkan Karadeve tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Çocuk Gelişim Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Psikoterapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Aile Danışmanlığı, Çocuk ve Ergen Psikolojisi, Davranış Bozuklukları, Anne-Baba Eğitimi ve Danışmanlığı.
Dilara Çalışkan Karadeve adresi nerede?Dilara Çalışkan Karadeve şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kartaltepe mahallesi incirli caddesi ilkel apartmanı no:38 daire:5 Bakırköy
Adresine gitmek zorunda kalmadan Dilara Çalışkan Karadeve isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Dilara Çalışkan Karadeve uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Dilara Çalışkan Karadeve isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Dilara Çalışkan Karadeve, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Dilara Çalışkan Karadeve isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Dilara Çalışkan Karadeve tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Dilara Çalışkan Karadeve hakkında ne düşünüyor?Toplam 77 hasta / danışan, Dilara Çalışkan Karadeve hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Bakırköy Yaygın Anksiyete Bozukluğu
Bakırköy Aile İçi İletişim Sorunları
Bakırköy Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
Bakırköy Obsesif-Kompulsif Bozukluk
Bakırköy Davranış Bozuklukları